Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bitkilerde göztaşı nasıl kullanılır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bitkilerde göztaşı nasıl kullanılır?

1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Göztaşı nasıl kullanılır?

2000 g göztaşı + 100 L su m²'ye 10 L su gelecek şekilde ağaçların diplerine uygulanır. 5000 g göztaşı yaz aylarında kök bölgesinde uygulanır. *Sönmemiş kireç kullanılacak olması durumunda kireç miktarları yarı (1/2) oranında kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: korumatarim.com

1 litre suya ne kadar bordo bulamacı konur?

100 gr sönmüş kireç bir plastik kovaya konur ve üzerine bir miktar su ilave edilir ve ağaç sopa ile karıştırılarak ayran kıvamına getirilir. Aynı şekilde 100 gr göztaşı başka bir plastik kovaya konur ve üzerine iki litre su ilave edilerek tahta sopa ile karıştırılır. 10 Lt lik Pompaya bir miktar su konur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: persembe.ziraatodasi.org.tr

Sebze fidelerine göztaşı atılır mı?

Bordo bulamacı ağaçların bakteriyel hastalıklara karşı korunması için hala olmazsa olmaz çözümlerden biridir. Bordo bulamacı kullanıma hazır halde tarım ilacı satıcılarında bulunabileceği gibi, Göztaşı ve Kireç ile aşağıda anlatacağım yöntemlerle kolayca hazırlanarak kullanılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanistanbul.com

100 litre suya ne kadar göztaşı atılır?

%2'lik Bordo Bulamacının Hazırlanışı (100 Litre) İçin Gerekli Madde ve Malzemeler:  2 kg göztaşı ve 2 kg sönmüş kireç (veya 1 kg sönmemiş kireç),  4-5 litrelik 2 adet plastik kova,  Yaklaşık 1 m uzunluğunda ağaçtan iki adet sopa.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirikkale.tarim.gov.tr

Ziraat Mühendisi El yapımı Bordo Bulamacı (BAKIR SÜLFAT%98+KİREÇ) Uygulaması ve MÜKEMMEL FAYDALARI

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Göztaşı ne zaman atılır?

Özellikle Sonbaharda (yaprakların 3/4'ü veya tamamı döküldüğünde % 2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce % 1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Göztaşı kaç litre suya konur?

Hazırlanışı: 1. İlk olarak 1 kg göztaşı, bir gece önceden 50 lt'lik kapta erimeye bırakılmalıdır. 2. 1 kg sönmüş kireç ılık suda eritilmeli ve temiz bir bez yardımıyla süzülmelidir. Ardından 100 lt'lik su kabına alınmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Domatese göz göztaşı ne zaman atılır?

Bordo bulamaç, bu hastalıkların yayılmasını engellemeye veya sınırlamaya yardımcı olabilir. Bu nedenle bordo bulamacı, özellikle sonbaharda yaprakların büyük çoğunluğu ya da tamamı döküldüğünde ve ilkbahar aylarında çiçek gözleri uyanmadan domates fidesine atılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Göztaşı ile bordo bulamacı aynı şey mi?

Bordo bulamacı, göztaşı (Bakır Sülfat %98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır ve çok sayıda fungal ve bakteriyel hastalıklara karşı kullanılabilen bir tarım ilacıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirikkale.tarimorman.gov.tr

Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?

Doğal Tarım yöntemleri gibi. Bordo bulamacı balıklara, büyük ve küçük baş hayvanlara ve toprakta bakır sülfat miktarı yükseldiğinde de tüm toprak canlılarına, en başta solucanlara zararlıdır. Solunum yollarını ve ciğerleri etkilediği için, yaparken veya kullanırken maske ve plastik elbise giymeniz şart.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: havatopraksu.org

Bordo bulamacı sebzelerde kullanılır mı?

Sert veya yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarına, antepfıstığı, kayısı, şeftali , armut, ayva, zeytin, vişne ve sebzelerde; karpuz, kavun, salatalık, domates, patates gibi kabakgillere sıvı bordo bulamacı kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webagron.com

Göztaşı ile bordo bulamacı nasıl yapılır?

Göztaşı bir torba veya sepet içinde bu suya sarkıtılarak eritilir. Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: osmaniye.tarimorman.gov.tr

Göztaşı domatese iyi gelir mi?

Göztaşı Faydaları

Bu durum, ağacın olumsuz hava koşullarına ve don riskine karşı dayanıklılığını artırır. Elma ağacında karaleke, şeftali ağacında yaprak kıvırcıklığı, zeytin ağacında halkalı leke, sert çekirdekli meyvelerde yaprak delen, domates ve bağlarda mildiyo gibi hastalıkları önlediği için ruhsatlandırılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Göztaşı bitkide ne işe yarar?

Göztaşı bitki ilacı olarak bilinen bordo bulamacı, bağ ve bahçe işleriyle uğraşan kimselerin yakından tanıdığı bir üründür. %98 küprik sülfatın ve kirecin harmanlanması ile elde edilen bu karışım, çok sayıda bakteriyel rahatsızlıklara ve mantara bağlı enfeksiyonlara karşı kullanılan bir tarım ilacıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trendyol.com

Ağaçlara göztaşı neden atılır?

İçerisinde %98 bakır sülfat yani göztaşı bulunduran karışım bir de kireç içeriyor. Hem bakteriyel hem de fungal hastalıklara karşı koruma vadediyor. Sonbahar mevsiminde, hasat sonrasında ve ilkbahar aylarında çiçek gözleri uyanmadan kullanılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Zeytin ağacına göztaşı ne zaman atılır?

Özellikle sonbaharda hasattan sonra ve ilkbaharda çiçek gözleri uyanmadan önce zeytin ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında, ertesi yıl olabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele yapılmış olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: apelasyon.com

Bordo bulamacı yağmurdan etkilenir mi?

İçerisinde bulamaç kalmamalıdır. Ayrıca ilaçlama yapılacağı zamanki hava koşulları çok önemlidir. Eğer yağmur beklentisi varsa ilaçlama yapılmamalıdır. Çünkü ilaçlamadan sonra yaklaşık 10 saat süre içerisinde yağmur yağacak olursa ilaç gerekli etkiyi yapamadan yıkanmış olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haliccevre.com

Kükürt kireç karışımı nasıl yapılır?

Gülle Bulamacının Hazırlanması; 15 lt tenekeye 10 lt su konulur. Üzerine 1,5 kg kireç ilave edilir ve kirecin yanması için 15 dakika beklenir. Daha sonra 3 kg kükürt ilave edilir ve 1,5 saat karıştırılarak kaynatılır. Ateşten alınarak soğumaya bırakılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Meyve ağaçlarına kireç ne zaman sürülür?

Bakır sülfat tek başına yakıcı bir madde olduğundan kireç ile karıştırılıp su ile seyretilerek kullanılır. Bu hem bitkilere zarar vermesini engeller, hem de ağaç gövdesindeki kalıcılığını arttırır. Uygulama zamanı ağaçlar uyanmadan, erken ilk bahardan itibaren meyve oluşumuna kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trakkulup.net

Bordo bulamacı yerine ne kullanabilirim?

CoppaFort içerdiği bakırın yavaş salınımıyla uzun süre ortamda kalarak bakteriyel ve mantari hastalıklardan korur. Bordo bulamacı yerine diğer meyve ağaçlarında olduğu gibi fındık bahçelerinde de güvenle kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esrefsekerli.com

Bordo bulamacı neye atılmaz?

Eğer erimeyen taş, toprak kalmışsa kalan miktar kadar kireç tartılıp tekrar eritilmelidir. 5. Bordo Bulamacı hiçbir ilaçla karıştırılıp atılmaz. 6. Bordo Bulamacı atıldıktan sonra ilaçlama aleti mutlaka temizlenmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Organik tarımda bordo bulamacı kullanılır mı?

4. Organik Tarımda Bitki Hastalık ve Zararlılarının Kontrolünde Kullanılan Bazı Ürünler: Balmumu, kaya tozu, kükürt, bordo bulamacı, sodyum silikat, sodyum bikarbonat, potasyum sabunu (Arap sabunu), bitkisel, hayvansal yağlar ile parafin yağıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarim.gov.tr

Göz taşı formülü nedir?

Kimyasal formülü cuso4 ifade edilen bir bileşiktir. Tuzun hidrasyon derecelerine bağlı olmasına göre bir dizi bileşikleri mevcuttur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hepsiburada.com

Bordocan 20 WP nasıl kullanılır?

1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciceksepeti.com

Havuz için göztaşı nasıl kullanılır?

Ayrıca Su depolarındaki yosunları temizleme ve önleme içinde kullanılır. Tek yapılması gereken 1 ton suya 1 kg Göztaşı hesabıyla suya atmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ciceksepeti.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT