, çevresi, kapağı,kaş ve kirpik temizliği için özel olarak üretilmiştir. KULLANIM ŞEKLİ: Sabah ve akşam az miktardaki jelin çevresine masaj yapılarak yedirilmesi yeterlidir.
KULLANIM ŞEKLİ: Sabah ve akşam az miktardaki jelin göz çevresine masaj yapılarak yedirilmesi yeterlidir. Durulama gerektirmez. Kullanmadan önce bölgenin TTO Thermal Göz Çevresi Şampuanı ile yıkanıp temizlenmesi önerilir.
Kullanımı: Günde 2-3 kere her iki göze tek doz uygulanması yeterlidir. Kullanmadan önce eller yıkanarak mutlaka temizlenmelidir .
TTO Blefaritto Göz Şampuan 100 ml Marka Adı: TTO Ürün Adı: TTO Blefaritto Göz Şampuan Ürün Miktarı: 100 ml Ürün Özellikleri: Kaş, kirpik ve özellikle göz çevresinin temizliğinde kullanılır. Göz çevresindeki kiri, kepeği ve makyaj kalıntılarını temizlemeye çalışır. Parfüm, paraben ve SLS içermez.
TTO Blefaritto Göz Şampuanını göze günde 2-3 kere her iki göze tek doz uygulanması yeterlidir. TTO Blefaritto Göz Şampuanını kullanmadan önce eller yıkanarak mutlaka temizlenmelidir . Tek doz BlefariTTO göz şampuanıyla göz kapaklarınıza, kirpiklerinize, kaşınıza ve çevresine 1-2 dk masaj yapınız.
İlgili 45 soru bulundu
Kirpik dibi iltihabının tedavisinde düzenli olarak günlük sıcaknemli kompresi takiben göz kapağına ve kirpik diplerine yapılan hafif bir ovalama ile kirpik dibinin temizlenmesi önemlidir. Bu sıcak kompres 5 dakika boyunca uygulanmalı ve çam ağacı ekstresi içeren özel şampuanlar ile kirpik dibi temizlenmelidir.
En sık nedenleri arasında cilt hastalıkları veya bakteriyel infeksiyonlar yer alır. Cildin yapısını bozan, kurumaya sebep olan akne rosesea (gül hastalığı), egzema, atopik dermatit gibi cilt hastalıklarında kirpik dibinde yer alan yağ kanallarının işlevi bozulur.
Kirpik Dökülmesinin Sorumlusu “BLEFARİT” Hastalığı Olabilir
İşte bu hastalıklardan biri de “Blefarit”. Konjonktivit, miyop ya da astigmat kadar bilinmese de en az onlar kadar sık görülüyor; kuru göz, arpacık, şalazyon gibi hastalıkların yanında kirpik dökülmesine de sebep oluyor.
Göz kapağı itihabını tamamen tedavi etmek maalesef mümkün değildir. Uygulanan tedaviler hastalığı kontrol altında tutmaya ve şikayetleri azaltıp hastayı rahatlatmaya yöneliktir. Çoğu hastada sıcak pansuman ve göz kapak temizliği yeterli olurken bazen damla şeklinde veya ağızdan antibiyotik gerekebilir.
Göz kapağı iltihabına tahriş ya da enfeksiyon neden olabilir. Blefarit çoğu zaman, tedavi edilmesi güç olan, kronik bir rahatsızlıktır. Bu şikayet, görme yetisinde kalıcı bir tahribata neden olmaz; ancak yine de rahatsızlık vericidir ve önemsenmesi gerekir.
Blefarit (Kirpik Dibi İltihabı) Nasıl Anlaşılır? Kirpik dibi iltihabı klinik olarak hastaların göz kapaklarının çevresinde kepeklerin olması ve kirpik diplerinde kepeklerin olması ile bulgu verir. Bunun dışında bu kepeklerin olduğu kısımlarda kaşıntı olur.
Kirpik dibi iltihabına ne iyi gelir? Yukarıda tedavisini anlattığımız kirpik dibi iltihabında ek olarak yağ salgısını düzenleyen omega-3 iyi gelir, bu amaçla bol omega-3 içeren somon benzeri balıkları tüketmek ya da omega-3 tabletleri almak işe yarar. Ayrıca kirpik dibi temizliği amaçlı ürünlerden yararlanabiliriz.
Göz kapağı iltihaplanması yani arpacık hastalığını teşhis etmek için göz muayenesinin yanı sıra göz kapağı içi muayenesine de ihtiyaç duyulmaktadır. El ve göz yordamı ile yapılacak muayene neticesinde tedavi planlaması yapılır ve ilaç tedavisi ile 1 hafta gibi kısa bir sürede tedavi etkisini gösterir.
Kirpik dibindeki bezlerin blokajı ve enfeksiyonu neticesinde oluşur. Kapak üzerinde hassas, kızarık, sivilceye benzeyen abse tarzında bir şişlik yapar. Çoğu zaman kendiliğinden iyileşir ya da iltihap kirpik diplerine yakın bir bölgeden dışarıya boşalır.
Bakteri, virüs, parazit, mantar gibi etkenlerle olabileceği gibi sıkça allerjik olarak da karşımıza çıkar. Göze korosif bir maddenin kaçması da konjonktivite neden olur.
Sıcak kompres
Temiz bir bezi sıcak suya batırın ve günde 3-5 defa, her seferinde 10-15 dakika olmak üzere göz kapağınıza tutun. Sık sık sıcak suya batırarak bezin sıcak kalmasını sağlayın. Şalazyon vakalarında, bu sıcak kompres tıkalı yağ bezinin açılmasına ve boşalmasına yardımcı olur.
Blefarit (göz kapağı iltihabı) vakaları genellikle tedavisi zor olan kronik bir halde görülür. Blefariti (göz kapağı iltihabı) olan birey için rahatsız edici ve çirkin bir görünüme neden olabilir, ancak birçok vakada bireyin görme yeteneğinde kalıcı bir hasara neden olmaz ve bulaşıcı değildir.
Çaylar gibi frezya otu ve sarı papatyanın da gözde iltihap dağıtıcı etkisi bilinmektedir. Özetlemek gerekirse siyah ve beyaz çayın gözde konjonktivit, arpacık ve şalazyon durumları ile göz altı torbalarında olumlu etkilerinden bahsedilebilmektedir.
Göz enfeksiyonu bitkisel tedavi İbrahim Saraçoğlu kürü için ihtiyacınız olan tek malzeme, aktardan edinebileceğiniz ebegümeci bitkisidir. Bu yöntem için, 2 tatlı kaşığı ebegümecini bir su bardağı sıcak su içerisine atarak yaklaşık 5 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın.
Çünkü zaten kendi kirpikleriniz 90 günde bir dökülür ve yerine yenisi çıkar. Kirpiklerimiz vücudumuzdaki diğer kıllardan farklı değildir. Onun da bir yaşam döngüsü vardır.
Kirpik dökülmesi vitamin eksikliğinde de yaşanabilir. Özellikle B vitamini eksikliği kirpik dökülmesine sebebiyet vermektedir. Yetersiz ve dengesiz beslenme de vitamin eksikliklerine neden olmaktadır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Yağ tabakanın tıkanan meibom yani kirpik dibi bezlerinin iyi çalışmaması sonucunda salgılanamaması, kısa dönemde hızlı su tabaka buharlaşması ile kuru göze sebep olurken, uzun dönemde bu bezlerin tamamen tahrip olması sonucunda, hep rahatsız, kızarık, yanan batan çok ciddi göz kuruluğuna sebep olabilmektedir.
Tıpta kullanılan adıyla blefarit, göz kapaklarının çeşitli nedenlere bağlı olarak iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir göz hastalığıdır. Göz, kirpikler ve göz kapaklarında belirgin rahatsızlık ve gözle görülebilir değişikliklerle kendini belli eden göz kapağı iltihabı oldukça yaygın görülen bir sağlık sorunudur.
Blefarit ismini verdiğimiz kirpik dibi iltihabı, yağ bezlerinin (meibomian) fonksiyonlarının bozulması ve kıvamı artmış bir şekilde üretim yapmalarından kaynaklanır. Genellikle yapısal bir durum olan Blefarit ancak bilinçli bir hastanın düzenli uygulayacağı tedavi ve önlemleri ile kontrol altına alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri