Başlat > Ayarları > Sistem > Sorun Giderme > Diğer sorun gidericileri'ni seçin. Bluetooth'un yanındaki Çalıştır'ı seçin ve yönergeleri izleyin.
Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
İlgili 38 soru bulundu
Başlat düğmesini seçin ve ardından Diğer Ayarlar >'> Bluetooth & seçin. Seçeneği Bluetooth veya Kapalı olarak değiştirmek için iki durumlu düğmeyi seçin.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Bluetooth'a dokunun. Bluetooth'un açık olduğundan emin olun.
Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
Bunun için telefon menüsünden Ayarlar > Bluetooth yolunu izleyin ve önceden eşleştirilen cihazı unutun. Bluetooth aksesuarınızın açık ve şarjının dolu olduğundan emin olun. Ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunun için telefondan Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyin.
Bluetooth aksesuarınızı kapatın ve tekrar açın. Bluetooth aksesuarınızın açık ve tamamen şarj edilmiş veya güç kaynağına bağlı olduğundan emin olun. Aksesuarınız pille çalışıyorsa pilin değiştirilmesinin gerekip gerekmediğini kontrol edin.
Bluetooth sürücüsünü yeniden yüklemek için Ayarlar uygulaması> Update & Security> Windows Update'e gidin ve güncelleştirmeleri denetle düğmesine tıklayın. Windows 10, Bluetooth sürücüsünü otomatik olarak indirip yükler.
Uygulamanın kullanım amacına bağlı olarak belli başlı izinleri verdiğinizde ve o uygulamayı başlattığınızda, örneğin bluetooth izni verdiyseniz; bluetooth otomatik olarak başlatılır. Uygulamayı kapatmadığınız sürece de maalesef kapanmaz. Bu durumda, uygulamaya verdiğiniz izni ayarlar kısmından geri almanız gerekir.
Aygıt yöneticisini açın. Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtların göründüğü bu ekranda Bluetooth var mı diye bakın. Bluetooth aygıtını listede göremediyseniz "Ağ Bağdaştırıcıları" kategorisini de kontrol edebilirsiniz. Bluetooth da bir kablosuz bağlantı olduğu için bu alanda görülebilir.
Başlat düğmesini seçin, ardından Ayarlar > Güncelleştir ve Güvenlik > Sorun Giderme'yi seçin. Diğer sorunları bul ve giderme altında Bluetooth'u seçin, sorun gidericiyi çalıştır'ı seçin ve yönergeleri izleyin. Lütfen üreticinizin Destek Sayfasını ziyaret edin. En son Bluetooth sürücüsünü indirin ve kurun.
Aygıtınızda Ayarlar > Bluetooth'a gidin ve Bluetooth'u açın. Aksesuarınızı eşleme adımlarını tamamlayana kadar bu ekranda kalın. Aksesuarınızı keşif moduna getirin ve aygıtınızda görünmesini bekleyin.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
Cep telefonlarında en fazla depolama alanı kullanan içerikler şüphesiz fotoğraf, oyun, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarıdır. Özelikle fotoğraf ve mesajlaşma uygulamalarının gereksiz içeriklerinin belli aralıklarla silinmesi, yer sıkıntısı yaşanmasını da önleyecektir.
Bluetooth kulaklıkların şarj olduğunu anlamanız için kulaklık yuvasının üzerinde ikaz lambaları bulunur. Her modelde bu özellik olmayabilir. Kulaklığın şarj olup olmadığını bu ikaz lambalarından anlayabilirsiniz. Kulaklık şarj olduktan sonra bu ikaz lambaları sönecektir.
Bluetooth, sabit veya taşınabilir cihazlar arasında kısa mesafelerde veri aktarımı yapmaya veya kişisel alan ağları (PAN) kurmaya yarayan kablosuz bağlantı standardı. 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındaki ISM bantlarında UHF radyo dalgalarını kullanır.
Bluetooth kulaklık algılanamıyorsa ne yapabilirim ? Bluetooth göstergesi açık olup olmadığını telefonunuzu kontrol edin (Genellikle, bluetooth simgesi cihazınızın sağ köşesinde bulunur). Açık değilse, Ayarlar altından Bluetooth'u açın. Bağlanmak için Bluetooth kulaklığın açık olduğundan emin olun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri