Bluetooth kulaklıkların bir diğer önemli özelliği ise batarya ömrüdür. Kulaklıkların kullanım süresi bataryanın kullanımına göre tanımlanır. Bazı kulaklıklar 6 saat veya daha az kullanım süresine sahipken, bazıları 12 saate kadar kullanım ömrü sunabilir.
Uzmanlar 85dB'e kadar gelen ses seviyelerindeki kulaklık kullanımının 8 saat olduğunu söylüyor. 8 saatten fazla bu ses şiddetine maruz kalınırsa kulak sağlığımızın bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da belirtiyorlar. 88 dB için 4 Saat, 91 dB için 2 Saat ve 100 desibel için 15 dakikanın üzerine çıkılmamalı.
Bluetooth kulaklıkların bağlantı hızından sonraki en önemli özelliği pil ömrü oluyor. Kablosuz kulaklıkları kullanımınıza bağlı olarak her gün şarj etmeniz gerekebiliyor. İçerisinde iki pil bulunan bluetooth kulaklıklar bulunuyor. Bu kulaklıkların pili yaklaşık 20 saatlik kullanıma dayanabiliyor.
Yapılan araştırmalar, 85 desibel şiddetindeki seslere 8 saatten fazla maruz kalınmasının kulak sağlığına zararlı olduğunu göstermektedir. Bu süreler 88 desibel için 4 saat, 91 desibel için 2 saat ve 100 desibel için 15 dakika şeklinde örneklendirilebilir.
Kulaklık genel kullanımda 60 saat bir pil ömrüne sahip. ANC – Yüksek ses gibi kulaklığın sınırlarını zorlayacak performanslarda ise kulaklık 40 saat pil ömrüne sahiptir.
İlgili 35 soru bulundu
Liytum İyon pillerde bile pili, şarj etmek için gereken yüksek voltajlara sürekli maruz bırakmak, pilde strese neden olmaktadır. Bu nedenle, basitçe söylemek gerekirse, kulaklığınızı gece boyunca sürekli olarak şarj etmek, pillerin kendisinde onarılamaz hasarlara neden olabilir.
JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık
JBL T560BT dayanıklı ve katlanır kulaklık gövdesinin altında, bir çift 32mm sürücü bulundurmaktadır. JBL T560BT Kulak Üstü Bluetooth Kulaklık, üzün ömürlü bataryası ile 16 saate kadar kullanım süresi sunmaktadır.
Soru: Bluetooth kulaklıklarla müzik dinlemek kulaklara, işitmeye zarar verir mi? Bluetooth sisteminin, santral sinir sistemi ve işitme duyusu üzerine olumsuz bir etkisi kesin olarak ortaya konulamamıştır.
Kulaklık uzun süre kullanılmazsa şarj edilebilir pil şarjını kaybetmeye başlar. Bu kaybı önlemek için lütfen pili en az üç ayda bir tam olarak şarj edin. Kulaklıkları çıkarın ve yalıtım etiketlerini sökün. Kulaklıkları şarj kutusuna geri koyun ve kapağı kapatın, kulaklıklar şarj olmaya başlar.
Kullanmadığınız zamanlarda kablosuz kulaklığınızı kutusunda veya kılıfında muhafaza edin. Bluetooth kulaklıkların yukarı kısmı hassas olabilir. Bu nedenle kulaklığı daha alt kısımdan hafifçe tutmak olağandan uzun bir kullanım ömrü sağlayabilir.
Araştırmalara göre kanal içi kulaklıklar, kulak içi veya kafa üstü kulaklıklardan daha düşük seviyelerde sesle tatmin sağladıklarından daha güvenli olarak kabul edilmektedir. Prensipte dışarıdan en az ses alan kulaklıklar tercih edilmelidir. Kulaklıkların tek taraflı kullanılması da uygun değildir.
Bluetooth/Wi-Fi pil ömrünü kısaltır.
Yeni nesil Bluetooth ve Wi-Fi Direct, kullanılmadığında çok az güç tüketir veya hiç tüketmez. Başka bir cihazı etkinleştirip dosyaları aktarmaya başladığınızda, o zaman pilinizi tüketmeye başlarlar.
Kulak içi ve kulak üstü olarak tanımlanan kulaklıklar uzun yıllardır kullanılıyor. Son dönemde ise kablosuk kulaklıklar yaygınlaştı. Uzmanlara göre özellikle kulak içi kulaklıkların uzun süreli kullanımı işitme kaybı ve enfeksiyona neden olabilir.
Üretici firma, genellikle kulaklığın ilk kullanıma başlamadan önce kaç saat şarj edilmesi gerektiğini belirtir. Bu süreye dikkat ederek kulaklığı doğru şekilde şarj edebilirsiniz. İlk şarjı tamamladıktan sonra, kulaklıkları kutusunda şarj ederek yaklaşık 4-5 kez tam doluluk oranına ulaşabilirsiniz.
Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Önceden sadece kablolu olan kulaklıklar gelişen teknoloji sayesinde bluetooth özellikli kablosuz kulaklık olarak hayatımızda yer almakta. Kablosuz kulaklıkta her ne kadar kullanım kolaylığı olsa da kablolu kulaklığa göre bozulma oranı da hemen hemen aynıdır diyebiliriz.
Zarar vermez, bataryanın ömrünü de kısaltmaz. Şarj bir tık daha hızlı tükenecektir sadece. Güncel bir telefonunuz varsa, Bluetooth standardının yüksek olmasından dolayı bu da çok etkilemeyecektir.
Bir USB prizine veya bilgisayarınızın USB portuna bağlayın. Kulaklıkları USB kablosuyla bağlayın. Kulaklıkların şarj edildiğini gösteren bir ışık yada LED yanabilir. • Şarj etmek için birkaç saat bekleyin. Şarj tamamlandığında, kulaklıkları kullanmaya devam edebilirsiniz.
Radyasyon Onkolojisi Uzman Dr. Ahmet Büyükyörük, yeni nesil kablosuz kulakların kanserle bağlantısının olmadığını belirterek, “Şu anda kablosuz kulaklıkları kullanmanın beyin kanseri riskinizi artırdığına dair bir kanıt yok. Bluetooth kulaklıklar cep telefonlarından daha az radyasyon üretir” dedi.
Kulaklık kullanımı sebebi ile kulak içinde kirler birikir, biriken bu kirler kulakları tıkayabilir ve bu durum da kulak enfeksiyonları meydana gelebilir. Bunun ile birlikte kulaklıklar, pamuklu çubuk görevi görebilir ve kulak kirini daha da derine itip kulak ağrısı ve baş dönmesi gibi problemlere yol açabilir.
İnsanlar huzur aradıklarında genelde sakin bir alan isterler. Çevrenin hafif seslerinden haz alırlar. Çünkü hafif ve yumuşak ses tonları bizleri dinlendirir, huzur verir. Örneğin; bahçede otururken hafif kuş sesleri, yere çarpan rüzgâr esintisinin sesi iç huzurumuzu artırır.
Tiz performansı 510 modelinde daha iyiydi, bass performansı ise 520 modelinde daha iyi. JBL Tune 520 modelinde 2 adet mikrofon bulunuyor, bir önceki 510 modelinde ise 1 adet mikrofon bulunuyordu. JBL Tune 520, 450 mAh pil kapasitesine sahip ve 5 dakika'lık şarj ile 3 saat çalma süresi sunuyor.
JBL Tune 510BT kulak üstü bluetooth kulaklık genel kullanım süresi: 40 saat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri