Bluetooth, yakındaki cihazlar arasında kablosuz olarak veri alışverişi yapmak için yerel bir ağ kurmaya yönelik bir protokoldür. Örneğin, Bluetooth ile telefonunuz ve kulaklığınız arasında kabloya ihtiyaç duymadan bilgi paylaşabilirsiniz.
Bluetooth, sabit veya taşınabilir cihazlar arasında kısa mesafelerde veri aktarımı yapmaya veya kişisel alan ağları (PAN) kurmaya yarayan kablosuz bağlantı standardı. 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındaki ISM bantlarında UHF radyo dalgalarını kullanır.
BLUETOOTH kablosuz teknolojisi, bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesi gibi dijital cihazlar arasında kablosuz veri iletişimini mümkün hale getiren kısa menzilli bir kablosuz teknolojisidir. BLUETOOTH kablosuz teknolojisi yaklaşık 10 m'lik menzilde çalışır.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
İlgili 28 soru bulundu
Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Hoparlöre aynı anda en fazla iki Bluetooth cihaz bağlanabilir. Aynı anda iki Bluetooth cihaz bağlandığında, hoparlör kanalları bunlardan yalnızca birinin sesini verir. Diğerinin sesini oynatmak için ilk cihazdaki oynatımı durdurmanız gerekir.
Zarar vermez, bataryanın ömrünü de kısaltmaz.
Başka bir deyişle, bluetooth ile kablo kullanımına gerek kalmaksızın veri alışverişi ve ikincil cihaz kullanımı mümkün hâle gelir. Çoğu bluetooth teknolojili kulaklık, basit birkaç adımın ardından kullanıma hazır hâle gelir. Genellikle ilk olarak, açma-kapama düğmesine birkaç saniye basılı tutmak gerekir.
Çoğumuz yıllardır hayatımızın bir parçası olan Bluetooth teknolojisinin "mavi diş" anlamına geldiğini biliyoruz.
Bluetooth sayesinde birbirinden ayrı iki elektronik cihazın hızlı bir şekilde etkileşime girmesi sağlanır. Kablosuz ağ üzerinden video, görüntü ve ses dosyaları kolayca iletilir. Bluetooth her akıllı cihazda bulunur, oldukça yaygın olarak kullanılır. Bluetooth teknolojisi hızlı ve pratiktir.
Ayrıca dizüstü bilgisayarınızı veya bilgisayarınızı kablosuz farenize, klavyenize veya yazıcınıza bağlar. Modern otomobiller, mobil cihazınızdan otomobilin hoparlörleri aracılığıyla müzik çalmak, eller serbest (hands-free) arama yapmak, navigasyonu kullanmak ve mesajları yanıtlamak için Bluetooth kullanır.
Bluetooth Nerelerde Kullanılır? Bluetooth teknolojisi günümüzdeki en çok akıllı telefonlarda kullanılıyor. Her akıllı telefon Bluetooth bağlantısına uyumlu bir şekilde geliştiriliyor. Örneğin internet bağlantısı olmayan bir akıllı cihazdan başka bir cihaza veri aktarımı yapmak için Bluetooth tercih ediliyor.
Aynı anda 2 cihaz bağlanabilir.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Kablosuz kulaklıkları telefona ya da bilgisayara herhangi bir bağlantı kablosu olmadan bağlayabilirsiniz. Bluetooth ve Wi-Fi gibi kapsama alanı geniş bağlantı türlerine sahip olan bu ürünler birçok farklı cihazla uyumludur.
Bluetooth kulaklıkların yaydığı elektromanyetik dalga seviyeleri cep telefonlarından daha düşük olsa da, kulak içine takılan bluetooth kulaklıkların gün içinde uzun saatler boyunca kullanılması halinde sağlığa zarar verebileceği belirtiliyor. Bu nedenle bluetooth kulaklık kullanırken dikkatli olmakta fayda var.
Uzmanların tavsiyelerine göre, ses seviyeniz max %60'ı geçmeyecek şekilde en fazla 60 dakika aralıksız müzik dinlemelisiniz. Bu ses sevilerini ve aynı zamanda süreleri aşmanız durumunda kulağınıza ciddi zararlar verebilirsiniz.
Bluetooth, oldukça fazla pil tüketiyor. Bu nedenle kulanmadığınız zamanda Bluetoot'u kapatın.
Bluetooth Teknolojisinde En Üst Limit Ne? 2.4 Ghz ISM frekans bandında çalışan teknolojide, veri aktarımında en üst limit mevcut teknoloji şartları dahilinde 24 MBPS'dir. IEEE 802.15.1 standardı kapsamında kapsama alanı ise 100 metreye kadardır.
Akıllı telefonunuzu akıllı televizyona bağlamak, telefonunuzu taşınabilir bir hoparlöre bağlamaktan daha fazla şarj tüketiyor. Şarjınızın bitmesinin suçlusu Bluetooth değil, bu nedenle Bluetooth'u kapatarak kayda değer pil tasarrufu sağlayamazsınız.
Home menüsünden, [Bluetooth]'u seçin. [Eklenmiş Cihazları Yönet] öğesini seçin. Seçenekler menüsünü görüntüleyin ve [Cihazı Sil] öğesini, ardından silmek istediğiniz cihazı ve [Evet] öğesini seçin.
Birden çok noktalı kulaklık ile aynı anda 2 Bluetooth cihaza bağlanabilir ve hangi ses kaynağının kullanılacağını seçebilirsiniz. Bu şekilde, bir cihazda medya oynatıyorsanız kulaklığınız diğer bağlı cihazdaki aramaya geçiş yapabilir.
Görev çubuğundaki Arama kutusuna cihaz yöneticisi yazın ve sonuç listesinden Aygıt Yöneticisi seçin. Genişletmek için Bluetooth'un yanındaki oku seçin. Bluetooth radyo listesinde sağ tıklayın (veya uzun basın) (sizinki kablosuz cihaz olarak listelenmiş olabilir) ve ardından Özellikler'i seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri