Bluetooth, teknolojik cihazların birbiri ile etkileşim kurabilmesini sağlayan kablosuz bir haberleşme aracıdır. Gelişen ve değişen teknoloji ile farklı haberleşme araçları olsa da Bluetooth hala varlığını sürdüren ve yüksek işlevselliğe sahip olan bir sistemdir.
BLUETOOTH kablosuz teknolojisi, bilgisayar ve dijital fotoğraf makinesi gibi dijital cihazlar arasında kablosuz veri iletişimini mümkün hale getiren kısa menzilli bir kablosuz teknolojisidir. BLUETOOTH kablosuz teknolojisi yaklaşık 10 m'lik menzilde çalışır.
İki cihaz arasında veri alışverişi yapmak istediğinizde (USB) kablosuna olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bluetooth teknolojisi, bağlantıyı kurmak için kısa dalga boylu UHF radyo dalgalarını kullanır ve bu da onu esasen bir radyo bağlantısı yapar. Bluetooth, 2.402 ile 2.480 GHz arasındaki frekanslarda çalışır.
Bluetooth sayesinde birbirinden ayrı iki elektronik cihazın hızlı bir şekilde etkileşime girmesi sağlanır. Kablosuz ağ üzerinden video, görüntü ve ses dosyaları kolayca iletilir. Bluetooth her akıllı cihazda bulunur, oldukça yaygın olarak kullanılır. Bluetooth teknolojisi hızlı ve pratiktir.
Bluetooth Nerelerde Kullanılır? Bluetooth teknolojisi günümüzdeki en çok akıllı telefonlarda kullanılıyor. Her akıllı telefon Bluetooth bağlantısına uyumlu bir şekilde geliştiriliyor. Örneğin internet bağlantısı olmayan bir akıllı cihazdan başka bir cihaza veri aktarımı yapmak için Bluetooth tercih ediliyor.
İlgili 28 soru bulundu
Zarar vermez, bataryanın ömrünü de kısaltmaz. Şarj bir tık daha hızlı tükenecektir sadece. Güncel bir telefonunuz varsa, Bluetooth standardının yüksek olmasından dolayı bu da çok etkilemeyecektir.
Ayrıca dizüstü bilgisayarınızı veya bilgisayarınızı kablosuz farenize, klavyenize veya yazıcınıza bağlar. Modern otomobiller, mobil cihazınızdan otomobilin hoparlörleri aracılığıyla müzik çalmak, eller serbest (hands-free) arama yapmak, navigasyonu kullanmak ve mesajları yanıtlamak için Bluetooth kullanır.
Bluetooth'un bağlantı yapısının sınırlılığı, yani yalnızca yakın çevredeki cihazlarla iletişim kurabilmesi, aslında onu güvenli kılan özelliktir.
Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Soruyu yanıtlamadan önce kısaca 'bluetooth' kavramına bir değinelim. Bluetooth, yerel ağ kurulmasını sağlayan bir protokol teknolojisidir. Başka bir deyişle, bluetooth ile kablo kullanımına gerek kalmaksızın veri alışverişi ve ikincil cihaz kullanımı mümkün hâle gelir.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Harald, çürüdüğü için rengi koyulaşan dişi sebebiyle 'mavi diş' adıyla anılıyordu. Bu nedenle yeni teknolojinin adı da geçici olarak mavi diş, yani 'Bluetooth' olarak belirlendi.
Görev çubuğundaki Arama kutusuna cihaz yöneticisi yazın ve sonuç listesinden Aygıt Yöneticisi seçin. Genişletmek için Bluetooth'un yanındaki oku seçin. Bluetooth radyo listesinde sağ tıklayın (veya uzun basın) (sizinki kablosuz cihaz olarak listelenmiş olabilir) ve ardından Özellikler'i seçin.
Aynı anda 2 cihaz bağlanabilir.
Wireless ile Bluetooth arasındaki farklar genel olarak şöyledir; Bluetooth düşük bant genişliğinde çalışabilirken Wi-fi için ise yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyulur. Bluetooth kullanımında cihazların birbirleriyle eşleştirilmesi yeterlidir. Böylece kolay bir kurulum ve kullanım sunar.
Windows 10 cihazınız Bluetooth aksesuarları ile eşleştirilmemişse “Bağlı değil” ifadesini görürsünüz. Ayarlar'da denetleyin. Başlangıç düğmesini seçin, sonra da Ayarlar > Cihazlar > Bluetooth ve diğer cihazlar öğesini seçin. Bluetooth 'un açık olduğundan emin olun.
Bluetooth Teknolojisinde En Üst Limit Ne? 2.4 Ghz ISM frekans bandında çalışan teknolojide, veri aktarımında en üst limit mevcut teknoloji şartları dahilinde 24 MBPS'dir. IEEE 802.15.1 standardı kapsamında kapsama alanı ise 100 metreye kadardır.
Bluetooth'dan değil de Bluetooth üzerinden güvenilir olmayan kaynaktan gelen dosyadan virüs olma ihtimali olabilir.
Bluetooth ile bağlanırken her zaman bir VPN kullanın.Aktif olarak kullanılmadığında Bluetooth'u daima devre dışı bırakın.Sadece bilinen bir SSID'ye bağlanırken Bluetooth kullanın.
Bir takvim etkinliği veya kişi gönderirseniz, normal olarak doğrudan alıcı cihazın ilgili uygulamasına eklenir. Farklı türde bir dosyayı Windows kullanan bir bilgisayara gönderirseniz, normalde kişisel belge klasörlerinden Bluetooth Exchange klasörüne kaydedilir.
Bluetooth İsveçli kökenlere sahip. Dünyayı değiştiren teknolojiyi İsveç'in telekomünikasyon şirketi Ericsson icat etti. 1989'da Ericsson Mobile'ın Baş Teknoloji Sorumlusu Nils Rydbeck'le birlikte Johan Ullman, mühendisler Jaap Haartsen ve Sven Mattisson ekip çalışmasıyla Bluetooth'u ortaya çıkardılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri