Boğaz ağrısı için şurup çocukların rahatlamasını sağlar. Ayrıca soğuk ve yumuşak yiyecekler, çocuğunuzun boğazında rahatlama sağlar. Özellikle bademciği alınan çocuklarda boğaz ağrısı tedavisi için puding, yoğurt, dondurma gibi yumuşak ve serin yiyecekler önerilir.
Çocuklarda boğaz ağrısı için yapılabileceklerden ilki çocuğun bulunduğu ortamın nem oranını artırmaktır. Böylelikle nemli hava ile boğazdaki kuruluk giderilir. Ayrıca çocuğa ılık çorba ve ılık içecekler hazırlanmalıdır. Çocuk yeterli dinlenmeli ve gün içinde bol sıvı tüketmelidir.
Boğaz ağrısına iyi gelen çorba denildiğinde ise ilk akla gelenler tarhana, tavuk suyu çorba, işkembe ve mercimek çorbasıdır. Özellikle bu çorbalara eklenen zencefil, zerdeçal, karabiber, kırmızı acı biber, nane gibi baharatlar ve limon boğaz ağrısına şifadır.
Gece yatmadan önce pekmez içmek soğuk algınlığını semptomlarından olan öksürüğü ve boğaz ağrısını hafifletebilir.
Boğaz ağrısında nane, zencefil, papatya, ekinezya, ıhlamur ve hatmi gibi bitki çayları içmek. Bol su içerek boğazı nemli tutup, yumuşatmak. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak. Sıcak su, limon ve bal karışımı içmek boğaz ağrısını rahatlatır.
İlgili 18 soru bulundu
Evde uygulayabileceğiniz bu yöntemlerin başında çocuğun dinlenmesi ve bol miktarda sıvı tüketmesi gelir. Çocuğunuzun yaşına uygun ılık tuzlu su ile gargara yapması, boğazdaki bakteri ve virüsleri yıkayarak ağrıyı hafifletir. Nemli bir ortam, boğazın kurumasını engellemeye yardımcıdır.
Şiddetli boğaz ağrısı için dinlenme, bol sıvı alımı, sıcak içecekler, boğaz spreyleri ve ağrı kesiciler kullanılabilir.
Zeytinyağı ve Pekmez Karışımının Faydaları
Boğazı yumuşatır ve öksürük sırasında tahrişi azaltabilir. Pekmezin Faydaları: Pekmez, doğal bir tatlandırıcıdır ve demir, potasyum, kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu besler.
Boğaz İltihabı İbrahim Saraçoğlu Kürü Tarifi
Ebegümeci ve adaçayını demleyin. Soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra bu çay ile gargara yapın. Bu iki şifalı bitki hem boğaz iltihabını iyileştirir hem de ses kısıklığını ortadan kaldırır.
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Boğaz ağrısından yakındığınızda kafein ve alkol içeren içeceklerden kaçınmanız gerekiyor, çünkü bu içecekler vücuttan su atılımına, bunun sonucunda da boğaz ağrısının artmasına neden oluyor. Sirke, limon suyu, bal tüketimine dikkat!
Narın kabuğunda bulunan polifenolik bileşenler boğaz enfeksiyonlarına neden olan bakterilerin etkinliğini azaltarak boğaz ağrısına çözüm olabiliyor. Nar kabuğunu yemek yerine kurutup çay olarak tüketmek daha sağlıklı.
Ayrıca baş ağrısı, migren, nevralji (ağrılı bir durum), diş ağrısı, diş çekme ağrısı, boğaz ağrısı, romatizmal sızı ve ağrılar, grip, ateş ve ateşle birlikte soğuk algınlığının belirtilerine yönelik tedavide kullanılır.
Bisolduo Şurup ve Bisolduo Action Sprey 2 yaşından büyük çocuklarda öksürüğü rahatlatmaya ve boğaz ağrısını yatıştırmaya yardımcı olur. Bisolduo Şurup, boğaz tahrişine neden olan dış faktörlere karşı mukozayı kaplar, kuru öksürüğü rahatlatıp boğaz ağrısını yatıştırır.
Ilık içecekler, yutkunmayı kolaylaştırmanın en basit ve etkili yollarından biridir. Örneğin, ılık su ve bal karışımı boğazın yumuşamasını sağlar. Bununla birlikte, yutkunmayı daha da zorlaştıracak asit oranı yüksek meyve ve içecekler, baharatlar, alkol, kahve ve atıştırmalık kuru gıdalardan uzak durulmalıdır.
Nemlendirici kullanarak odayı nemlendirmek veya buhar banyosu yapmak, boğazdaki kuruluğu azaltarak ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Gargara yapmak: Gargara yapmak, boğazdaki bakterileri temizleyerek ağrıyı hafifletir. Tuzlu su, papatya, rezene, adaçayı veya nane çayı gibi doğal ürünlerle gargara yapabilirsiniz.
Pekmez limon karışımının faydaları şöyle: Bir türlü bitmek bilmeyen öksürük krizlerinin sona ermesini sağlıyor. Boğazda oluşan ağrıların, kaşıntıların ve iltihaplanmaların geçmesine destek oluyor.
1 yemek kaşığı tereyağını yapışmaz tavada kokusu çıkana kadar eritip altını tam kısıyoruz. 1 yemek kaşığını tam doldurmayan pekmezi tavaya ekliyoruz ve sadece iki kere çevirip ocaktan alıyoruz yani yaklaşık iki saniye. Daha sonra küçük bir tabağa alarak sürekli uzatarak karıştırıp soğuyup kıvam almasını sağlıyoruz.
Pastil kullanmak geçmeyen boğaz ağrısı ve öksürük şikayetlerinin azalmasına yardımcı olabilir. Bol sıvı tüketmek, ortamı nemlendirmek, sigara kullanımından kaçınmak ve tuzlu suyla gargara yapmak boğaz ağrısını hafifletmenin en bilinen yollarıdır.
Bademcik iltihabı olan çocukların bol sıvı almaları ve dinlenmeleri gerekmektedir. Hastanın yemek sırasında boğaz ağrısı olabileceği için çorba, püre gibi yumuşak gıdalar verilmelidir. Boğaz ağrısı için parasetamol ve ibuprofen içeren ağrı kesiciler verilir.
Süt Boğaz Ağrısına İyi Gelir Mi? 1 bardak soğuk süt veya birkaç kaşık yoğurt boğaz ağrısında iyileşme sağlayabilir.
Virüs kaynaklı boğaz iltihaplanması bazı durumlarda kendiliğinden geçebilir. Evde uygulanabilen istirahat etmek, sıvı tüketimini artırmak, bitki çayları tüketmek gibi yöntemlerle iyileşme süresi kısaltılabilir.
Bademcik iltihabına ne iyi gelir? Su, bitki çayları, et suyu ve çorba, limonlu ve ballı çay gibi ılık sıvılar ve tuzlu su ile gargarası bademcik iltihabını yatıştırmaya yardım edebilir.
Bademcik iltihabı durumunda dinlenme, tuzlu su gargarası (1/8 oranında tuz ve su karışımı), ballı ılık çaylar ve pastil kullanımı semptomların hafiflemesini sağlar. Aynı zamanda, çocuklarda buzlu dondurma tüketimi de bademciklerdeki şişliğin inmesi açısından önerilen yöntemlerden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri