Faaliyette bulunduğu ve kayıtlı olduğunu gösterir belgedir. e-
Esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt sorgulama ve belge doğrulama işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.
Oda üyesi firmaların yazılı başvuruları halinde çeşitli resmi-özel kurum ve kuruluşlara ibraz edilmek üzere ücret karşılığı (20 TL) Oda Kayıt Sureti verilmektedir.
Oda sicil kayıt belgesi ile faaliyet belgesi aynı mı? Oda kayıt belgesi: Firmanın ticaret odasına kayıtlı olduğunu gösterir belgedir. Faaliyet Belgesi: Ticaret odasında faaliyette olduğunu gösterir belgedir.
5174 Sayılı Kanunun 9. maddesine göre Ticaret Siciline kayıtlı tacir ve bu Kanuna göre sanayici sıfatını haiz tüm gerçek ve tüzel kişilerle şubeler ve fabrikaları, bulundukları yerin bu Kanun gereğince mensup olacakları odalarına veya ajanlıklarına kaydolunmaya mecburdurlar.
İlgili 28 soru bulundu
Kayıtlı olduğunu gösterir belgedir. e-atso online hizmetler kısmından veya ATSO Merkez – Oda Sicil Müdürlüğü bankolarından e-imzalı olarak alınabilir. İlçe firmaları ilgili İlçe Temsilciliği'nden de alabilirler.
Oda üyesi firmaların yazılı başvuruları halinde çeşitli resmi-özel kurum ve kuruluşlara ibraz edilmek üzere ücret karşılığı (10 TL) Oda sicil kayıt sureti (Faaliyet Belgesi) verilmektedir.
Faaliyet Belgesi Online Olarak Alınabilir mi? Dünyanın birçok ülkesinde iş yeri, tehlikeli madde, şoförlük benzeri faaliyetler için belgeler online olarak verilir. Ancak bu durum Türkiye'de henüz geçerli olmadığından, faaliyet belgesinin bu şekilde alınması mümkün değildir.
Oda Sicil Kayıt Sureti; firmaların bağlı bulunduğu (üyesi olduğu) Odayı gösteren resmi kanıt niteliği taşıyan ve alındığı tarihten itibaren 3 ay geçerli olan belgedir.
Faaliyet Belgesi ve İhale Durum Belgesi
www.ito.org.tr web sitesinde bulunan Online İşlemler sekmesinden online olarak alınabilecektir.
Belediyeler; ruhsat verebilmek için iş yeri açmak veya meslekî faaliyette bulunmak isteyen esnaf ve sanatkârlardan sicil tasdiknamesi ile üye olduklarına dair ilgili oda belgesini istemek zorundadırlar.
Esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyetlerine bulunabilmeleri için odalara kayıt olduklarında verilen sicil numarasıdır. Esnaf ve sanatkârların mesleki faaliyette bulunabilmeleri için sicil ve oda kayıtları zorunludur.
Öncelikle şifre ile e-Devlet sistemine giriş yapılmalı (www.turkiye.gov.tr) ve “Kurumlar” linkinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sekmesine giriş yapılmalıdır. Ek-3 Belgesi doldurulurken TMFB Yetkilisi olarak atanan kişi yada Firma İşlem Yetkilisi ancak bu belgeye ulaşabilmektedir.
Esnaf ve sanatkârlar, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren durumlarını otuz gün içinde bağlı bulundukları sicile tescil ve Sicil Gazetesinde ilan ettirmekle yükümlüdürler. Sicil marifetiyle de ilgili odaya kayıtları gerçekleştirilir. Sicil ve oda kaydı zorunlu olup; isteğe bağlı değildir.
Esnaf ve sanatkârlarımız da sisteme e-devlet şifresiyle giriş yaparak hem kendisiyle ilgili sicil bilgilerine hem de bağlı olduğu meslek kuruluşlarının bilgilerine erişebilmektedir.
Vergiden muaf olanların da, esnaf ve sanatkarlar (oda) siciline veya kanunla kurulu meslek kuruluşlarına kayıt tarihinden itibaren Bağkur'lu olması gerekiyor. Daha doğrusu esnaf, yasaya göre; bu tarihlerden itibaren Bağkur'lu sayılıyor.
Oda Üye Belgesi, kayıt bilgileri yazılı olan meslektaşımızın 7303 sayılı Yasa ve 66, 85 sayılı KHK?lerle değişik 6235 sayılı TMMOB Yasası kapsamında Odamız üyesi olduğunu gösterir belgedir.
Dolayısıyla 31.12.2022 tarihine kadar yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar yapı sahiplerinin 3 Mayıs 2023 tarihine kadar başvurmaları ve belirlenecek kayıt bedelinin 30 Mayıs 2023 tarihine kadar ödenmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilerek hukuka uygun hale getirilecektir.
Ankara Ticaret Odası'nın www.atonet.org.tr adresi üzerinden e-ATO'ya giriş yapan ATO üyeleri, 7/24 E-Belge İşlemlerine tıklayarak istenilen bilgileri doldurup e-Belgelerini "ücretsiz" olarak alabilecek.
Faaliyet Belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi Sureti talep eden firma yetkilisi, www.ito.org.tr adresine tıklayarak, online işlemler menüsünden belge başvurusu yapabilecek. Ödeme yapıldıktan sonra elektronik imzalı belge gün içinde talep eden kişi ve kuruma iletilecek.
Faaliyet belgeleri şirketin veya iş yerinin bağlı bulunduğu il-ilçelerin odalarına bizzat başvurarak ve web sitelerinden temin edilebilir. Ancak öncelikle odaya kayıtlı olmanız istenir.
Web sitemiz internet şubesi işlemlerinden kendi şifreniz ile girip Faaliyet Belgesi veya Oda Sicil Belgesini aynı iş günü içerisinde alabilirsiniz.
E-ticaret web sitesi kurulumunda ETBİS kaydı zorunludur. ETBİS kaydı için şahıs şirketi olmak yeterlidir. ETBİS kaydı için gerekli evraklar da vardır. MERSİS numarası almak için ticaret odası kaydı gerekir.
Madde 5 — Üyenin oda veya borsaya kaydı sırasında ödemekle zorunlu olduğu ücrete kayıt ücreti ve her yıl için ödeyeceği aidata da yıllık aidat denir. Üyeler oda veya borsaya kayıt sırasında kayıt ücreti ve her yıl için yıllık aidat ödemekle yükümlüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri