Boğaziçi Enstitüsünden alacağınız sertifikalar, tüm özel ve devlet kurumlarında geçerlidir ve iş başvurularında kullanılabilir.
Sertifikalarınız MEB Onaylı mı? Eğitim sonunda alacağınız sertifikaların hepsi üniversite onaylıdır.
Sertifikaların e-Devlet üzerinden görüntülenmesi bu sertifikalara e-Devlet onayı vermemektedir.
MEB onaylı ve üniversite onaylı sertifika arasında kişinin uzman olmasını etkileyecek herhangi bir fark yoktur. Her iki sertifika ile kişi bilgi ve becerilerini kanıtlayabilir ancak MEB onaylı sertifika Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanırken üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanır.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
İlgili 38 soru bulundu
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
Uzaktan Eğitim Sertifikalarının Geçerliliği
Yani akademik ve kurumsal iş hayatında uzaktan eğitim ile alınan sertifikalar yüksek bir geçerliliğe sahiptir. Standart örgün eğitim kurumlarında alınan eğitim ve diplomaya eş değer olarak kabul edildiği pek çok sektör ve dal bulunmaktadır.
Üniversite onaylı sertifikalar, bir kişinin sahip olduğu bilgi ve becerileri belgelediği için işverenlerin işe alım sürecinde öncelik vermesini sağlar. Bu sertifikalar aynı zamanda, bir kişinin kariyerinde yükselmesine ve daha yüksek maaşlar kazanmasına da yardımcı olabilir.
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Küresel Standartlar: Üniversite onaylı sertifikalar, genellikle uluslararası standartlara uygun olarak tasarlanır ve değerlendirilir. Üniversiteler ve eğitim kurumları, programları uluslararası kabul gören standartlara göre oluşturur. Bu da sertifikaların uluslararası düzeyde tanınmasını ve geçerliliğini sağlar.
Boğaziçi Enstitüsünden alınan sertifikalar e-Devlet üzerinden ilgili üniversitenin adı yazılarak sorgulanır. Üniversitenin ismi yazıldığı zaman arama çubuğunun altında sertifika sorgulama ifadesi ile parantez içinde üniversitenin adı yazacaktır.
Bitirme sertifikaları başarınızın bir göstergesidir ancak Udemy akredite bir kurum değildir. Bu nedenle, sertifikalar resmi akreditasyon amacıyla kullanılamaz.
MEB onaylı sertifikaları sayesinde eğitim ve kariyer alanında birçok başarıyı aynı anda elde etmek mümkündür. Aynı zamanda Novarge, Uluslararası Akreditasyon Sistemi ile çözüm ortaklığına sahiptir. Bu sayede yurt içi ve yurt dışında geçerli bir başarıya olanak sağlar.
Bakanlıkça onaylanan programlar onay tarihinden itibaren 7 yıl geçerlidir hükmü yürürlükten kaldırılmış olup Genel Müdürlükçe her yıl yapılacak değerlendirme sonucuna göre kaldırılmasına karar verilen programlar Genel Müdürlük internet sayfasında yayınlanarak 6 ay sonra yürürlükten kaldırılacaktır.
7. Ürün etiketinde bulunan ve sertifikada bulunan standartlar denkleşmelidir. 8. Etikette numarası yazan onaylı kuruluşa ürün belgesi gönderilerek de sertifika geçerliliği sorgulanabilir.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Kurs ve sertifikaları CV'nizde iş deneyimi veya eğitim bölümüne dahil edebilirsiniz. CV'nizde yeterli yer varsa kurslar için ayrı bir bölüm oluşturabilir, bu bölümü “Kurslar ve Sertifikalar” olarak adlandırabilirsiniz. Türkiye'de genellikle bu şekilde adlandırılır.
Katılım Belgesi: Seminer, Çalıştay vb. etkinliklere katılmış olanlara verilen belgeyi, c. Sertifika: Belli bir eğitim veya kurs sonunda kursiyerin yetkinliğini kanıtlayan belgeyi, d. Merkez: İstanbul Topkapı Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezini, e.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri