Düzey Belirleme Sınavına katılmayan öğrencilerin Hazırlık sınıfı yerleştirmeleri doğrudan Program 1 (Başlangıç seviyesi) sınıflarına yapılacaktır.
Boğaziçi hazırlık çok zor değil ancak hazırlık sınıfı sonunda yapılan İngilizce yeterlilik yani BUEPT sınavını geçmek zor. Genel olarak bu sınava giren öğrencilerin neredeyse yarıdan fazlası sınavda kalıyor ve bir sonraki sınav dönemini beklemek zorunda kalıyor. Böyle olunca bir ya da iki yarı yıl kaybedebiliyorlar.
Boğaziçi Üniversitesi hazırlık eğitiminde 4 kur vardır. YADYOK yani Boğaziçi Yabancı Diller Yüksek Okulu bu kurları P1, P2, P3, P4 olarak adlandırır. P, aslında Progam demektir. P1 Beginner seviyesini, P4 ise Advanced seviyesini gösterir.
Orta Seviye Eğitim | THK P3 Kursu.
Halen Kilyosta barınan Hazırlık sınıfı öğrencileri Sarıtepe Kampüsü'nde ders görmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Boğaziçi Üniversitesinde hazırlık sınıfı zorunludur. Ancak eğer dönem başlamadan Boğaziçinin İngilizce yeterlilik sınavından ya da Boğaziçinin kabul ettiği TOEFL ve IELTS sınavlarından geçer not alırsanız Boğaziçi hazırlıktan muaf olursunuz yani hazırlık okumadan doğrudan bölümünüze başlayabilirsiniz.
PROGRAM 1 (P1): Bu grup, İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar öğrencilerden oluşur. Dilbilgisi, bu öğrenciler için ilk dönem boyunca okuduğunu anlama, dinlediğini anlama ve yazma ve konuşma becerilerini geliştirme ana odak noktasıdır.
(2) Lisansüstü öğrencileri, 6/2/2017 tarihli ve 29971 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğindeki şartlar doğrultusunda hazırlık eğitimi alabilir. MADDE 6- (1) Hazırlık sınıfında öğretim süresi bir yıldır.
Üniversitemiz öğrencilerinin, bölümlerinden ders almaya başlayabilmeleri için yeterli düzeyde İngilizce bilip bilmediklerini ölçmek amacı ile verilen bu sınav, Dinleme, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşur. Sınav, yaklaşık 3,5 saat sürer.
Sınavı geçmek için öğrencinin Yazılı İfade bölümünden en az (56) ortalama alması, ve Duyduğunu Anlama ve Okuduğunu Anlama bölümlerinin toplamından da %60 başarı sınırına ulaşması gerekir. Bu şartları sağlayan öğrencilerin genel ortalamaları 60'a denk gelir ve sınavı geçerler.
Özetle Boğaziçi hazırlık dersleri lisans öğrencileri için genelde Eylül'ün üçüncü haftası, lisansüstü öğrenciler için ise ek olarak Şubat'ın ikinci haftası başlayabilir.
Boğaziçi IELTS'ten kaç istiyor? Boğaziçi hazırlık atlama ieltsBoğaziçinde hazırlık sınıfını atlamak için IELTS'ten not ortalamanızı en az 6,5 olması gerekiyor. Ayrıca Writing notunuz da en az 6,5 olmalı. Yani Boğaziçi hazırlıktan muaf olmanız için hem en az 6,5 not ortalaması hem de writingten en az 6,5 almak şart.
Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Birimi'nin yer aldığı Anadolu Hisarı Kampüsü 78.585,00 m² alan üzerinde kurulmuştur.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
Öğrencilerin İngilizce bilgisi “orta seviyenin biraz üzerinde” ise, akademik yılın başında bu seviyeye yerleştirilirler. Bu seviyeden başlayan öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programı'nı bitirebilmesi için Seviye 5 programından başarılı olmaları gerekmektedir.
Hazırlık sınıfı, kişilerin 1 yıl boyunca alacağı ifade eden bir sistemdir. Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir.
Sınava girmeyen öğrenciler doğrudan Program 1 (Başlangıç) seviyesine yerleştirileceklerdir. Programlar hakkındaki bilgileri yukarıda yer alan "Öğrenciler" başlığında bulabilirsiniz. Sınav Anadolu Hisarı Kampüsü'nde yapılacaktır.
(3) Kurum içi veya kurum dışı yatay geçiş başvuru ve kabul işlemleri ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Senato tarafından belirlenen esaslara göre yapılır. MADDE 7 – (1) Boğaziçi Üniversitesinde öğretim dili İngilizce'dir.
Hazırlık sınavı yılda 4 kez yapılıyor: Eylül, Ocak, Haziran ve Temmuz. Sene başında Boğaziçi Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler bir seviye tespit sınavına girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri