Ormanları ve mesire alanlarıyla da doğal güzelliğini kanıtlamış bölgede yer alan Mengen Yaylaları arasında öne çıkanlar Ağalar Yaylası, Eğriova Yaylası, Akçakoca Yaylası, Aktepe Yaylası, Avşar Yaylası, Bürnük Yaylası, Göl Yaylası, Küçükkuz Yaylası, Mamatlar Yaylası ve Sırıklı Yaylası olarak sayılabilir.
Seben, Bolu ilinin 56 km güneyinde bulunan ilçe. Elması ile meşhurdur.
İlgili 27 soru bulundu
Yöresel yemekleriyle ülkemizde sevilen bu şehrimiz doğası ve gölleriyle de dikkatleri çekmektedir. Bolu'nun nesi meşhur sorusuna göz kamaştırıcı doğaya sahip Abant Gölü cevabı verilebilir. Birçok alternatife sahip bu güzel Karadeniz şehri en çok Bolu nesiyle meşhur olmuştur bu içeriğimizde inceleyelim.
Bolu'dan çam kolonyası, fındık şekeri, Bolu çikolatası, çam balı, kaymak, tereyağı, kabaklı gözleme satın alabilirsiniz. Mudurnu'dan saray helvası, köpük helvası ve el işlemesi ipek oyaları alabilirsiniz. Gerede'den deri ve bakır eşyalar, Göynük'ten şeker fasulyesi, el dokumaları alabilirsiniz.
Bolu merkezinden Seben'e yapılacak olan yolculuk yaklaşık 2 saat sürmektedir ve 10 – 15 TL arasında bir ücreti vardır.
Bolu İli Seben Yolu güzergahında yer alan gölümüz, Ülkemizin turizmi açısından önem taşıyan, Büyükşehirlerin kirliliğinden ve gürültüsünden kaçanlarla dolu Gölcük' e de yalnızca 22 km..
Bolu Türkiye'nin en pahalı şehirleri arasında yer alıyor.
Bolu'da birincil olarak hububat yetiştirildiğini belirten Vali Baruş, “Bolu Ovasında buğday ve arpanın yanında özellikle patates üretimi önde gelen üretim alanlarına sahip.
Düzce'nin 584 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile (09.12.1999 tarih ve 23901 sayılı R.G.) il olarak ayrılmasıyla, Bolu'nun denizle bağlantısı kalmamıştır.
Bolu'nun, batısında Düzce ve Sakarya, güneybatısında Bilecik ve Eskişehir, güneyinde Ankara, doğusunda Çankırı, kuzeyinde Zonguldak ve kuzey doğusunda Karabük İlleri yer alır.
Bolu dört mevsim ziyaret edilebilen bir kenttir. Nefes kesen güzelliği ile Yedigöller gerek bahar gerekse kış aylarında ziyaret edilebilirken Abant misafirlerine eşsiz manzaralar sunmaktadır. Kayak yapmak isteyenler de kış aylarında Kartalkaya Kayak Merkezi'ne gelerek keyifle sporun tadını çıkartabilirler.
Kıyafetlerini aksesuarlarla süslemişler, duygu ve düşüncelerini nakışla oya ile dile getirmişlerdir. Bolu yöresinde alaca don, gömlek, fistan, üçetek, fermene, el dokuması giysilerdir. Bu giysiler az da olsa günümüzde kullanılmaktadır.
Bolu - Düzce arası toplam 52 kilometre.
İstanbul - Bolu arası yaklaşık olarak 326 km'dir. Kamil Koç ile İstanbul - Bolu seyahatiniz tahmini olarak en az 3 saat 25 dakika saat sürer.
Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, “4-5-6-7-8 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak olan Geleneksel Seben Panayırına tüm hemşerilerimizi ve Sebeni sevenleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme, keş peyniri, saray helvası, yayla çorbası, patates çorbası, tarhana çorbası, patatesli köy ekmeği, keş peynirli cevizli erişte, Mengen kuzu güveci bölgenin en bilinen ve lezzetli yemekleri arasında yer alır.
Bolu neyi meşhur denilince ilk akla gelen cevaplardan biri muhakkak ki Abant Gölü'dür. Rengarenk doğa ve eşsiz güzelliklerle çevrili olan Bolu turizm aktiviteler ve faalilyetleri sayesinde yılın her ayı misafirlerini konaklama imkanına da sahip bir şehir.
Beş yıldızlı otellerin yanı sıra Mudurnu'da butik otel ve pansiyonlar da yer almaktadır. Mudurnu'nun tavuğu da oldukça meşhurdur. Mudurnu'ya gidildiğinde erişte, tarhana, köy tavuğu ve keş peyniri yenilmelidir. Hediyelik eşya olarak ise iğne oyası ve sazlardan alınabilir.
Bu yüzden Bolu'nun da içinde bulunduğu Kuzeybatı Anadolu'ya "Bithynia" denilmiştir. Bithynler tarafından Salonia Campus denilen Bolu Ovası ve çevresinin adı Romalılar tarafından “Claudio Polis” olarak değiştirilmiştir. Bolu isminin de “Polis”ten geldiği sanılmaktadır.
Bolu'nun modern alışveriş merkezleri, zengin mağaza seçenekleriyle dikkat çekiyor. 14 Burda AVM, Cadde AVM ve Highway Outlet ile Bolu, alışveriş tutkunlarını ağırlıyor. Şehrin alışveriş çeşitliliği, ziyaretçilere benzersiz deneyimler sunuyor.
Abant Gölü, Mudurnu ilçesine bağlıdır. Bolu'nun 35 kilometre güney batısında bulunan, yaklaşık 1350 metre yükseklikte ve alanı 125 hektarı bulan bir heyelan set gölüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri