Windows 10 boot menü seçenekleri, karşı karşıya kalınan bazı sorunları gidermek için kullanılır. Bu menü üzerinden sistemi geri yükleyebilir, önceki sürüme geri dönebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Bilgisayar başlarken veya yeniden başlatılırken sürekli F2 tuşuna basarak veya bu tuşu basılı tutarak BIOS Ayarları Yardımcı Programı ekranına girin. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin, Enter tuşuna basın ve görüntülenen iletişim kutusunda Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
» Boot: Bilgisayarın açılışı sırasında hangi sürücülerin hangi sıraya göre okunması gerektiğini bu bölüm belirler.
İlgili 38 soru bulundu
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
F12: Etkin penceredeki dosyayı yazdırır. F3: Önceki geri alma eylemini iptal eder. F7: Etkin penceredeki e-postayı yanıtlar. F11: Etkin penceredeki dosyayı kaydeder.
1. BIOS yapılandırmasına girdikten sonra [F7] kısayolunu ya da imleci kullanarak Gelişmiş Moda gidin(1). 2. [Güvenlik] ekranına girip(2) [Güvenli Başlat] öğesini seçin(3). 3. Güvenli Önyükleme seçeneğini devre dışı bırakma [Güvenli Önyükleme Kontrolü öğesini seçin(4) ve [Devre Dışı] seçeneğine tıklayın(5).
Bios veya UEFI ayarlarına eriştiğinizde, Secure Boot seçeneğini bulmanız gerekmektedir. Bu seçenek genellikle "Boot" veya "Security" menüsünde yer alır. Secure Boot seçeneğini bulduğunuzda, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Güç bağlantısını yeniden yapıp bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, ayarları sıfırlamak üzere BIOS'a girmek için klavyenizdeki Delete ya da F2 tuşunu basılı tutun. 2. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, klavyenizdeki DEL tuşuna basın, BIOS'a girin ve klavyenizdeki F5 tuşuna basın.
Bilgisayarın yazılımlarını ve donanımlarını hazır hale getirir. Bu işleme booting denir. BIOS (Basic Input/Output System; Temel Giriş/Çıkış Sistemi), bilgisayarın ilk açılma işlevini yerine getiren yazılımdır.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
BOOT SORUNU NEDİR? Boot sorununun birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu hata ile karşılaşmanız durumunda eğer bilgisayarınız açılmıyorsa o zaman ilk önce hard diskin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır.
BOOT.INI'de işletim sistemi seçenekleri ve bu işletim sistemlerinin nerelerden yükleneceği bilgisi vardır. Önyükleme ekranını getiren dosyadır. Buradan başlatılmak istenilen işletim sistemi seçilir. Bu kısımda en sık karşılaşılan problem ise boot.ini dosyasının bulunamamasıdır.
Önyüklemeli USB'ler sadece işletim sistemi kurulumunda değil, üzerinde bulunan portable işletim sistemi sayesinde, arızalı bilgisayarın açılması ve bilgilerin kurtarılmasından tutun da, üzerine işletim sistemi kurulup, işletim sistemini cebinizde taşımaya kadar yararlar sağlayabiliyor.
Klavyenizde Windows tuşu + X tuşlarına basın ve Hazırda Beklet'i seçerek Kapat veya >kapatın.
Program menüsünde “Exit fastboot mode” sekmesine tıklayın. Minimal ADB & Fastboot Tool ise rootlu Android cihazlar için hazırlanmıştır. Bu program size fastboot modundan rahatça çıkmanıza yardımcı olur.
Güvenli Önyükleme durumunu denetleme
Arama çubuğuna msinfo32 yazın ve Enter tuşuna basın. Sistem Bilgileri açılır. Sistem Özeti'ni seçin. Ekranın sağ tarafında BIOS Modu ve Güvenli Önyükleme Durumu'na bakın.
W11 yüklü bir sistemde Secure Boot'u açmak genelde başlangıç sorunlarına neden olmuyor. Secure Boot, işletim sisteminin başlangıcında s dijital olarak imzalanan ve güvenilir bileşenlerin çalışmasını sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımların yada değiştirilen bileşenlerin başlangıçda çalışmasını engeller ve güvenliği artırır.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Windows işletim sistemine sahip olan bir bilgisayarda, Boot işlemi sırasında seçim ekranına ulaşmak için kullanılır. Bu ekrana ulaştıktan sonra bilgisayarı güvenli modda açmak, ya da bilgisayarı en son ayarlarına geri yükleme işlemi F8 tuşu vasıtasıyla yapılır.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri