Windows 10 boot menü seçenekleri, karşı karşıya kalınan bazı sorunları gidermek için kullanılır. Bu menü üzerinden sistemi geri yükleyebilir, önceki sürüme geri dönebilir ve daha pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
İlgili 39 soru bulundu
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
Bu tuşlar genellikle F2, DEL, F10 tuşlarıdır. Fakat bazı markalarda farklılık gösterip F2, DEL ve F10 tuşları dışında F1 ve F12 tuşları da BIOS yazılım sekmesini açan tuşlar aarasında yer alır. Bu tuşlar sayesinde açılan BIOS sekmesinde anakart üzerinde istenilen değişiklikler yapılabilir.
BOOT.INI'de işletim sistemi seçenekleri ve bu işletim sistemlerinin nerelerden yükleneceği bilgisi vardır. Önyükleme ekranını getiren dosyadır. Buradan başlatılmak istenilen işletim sistemi seçilir. Bu kısımda en sık karşılaşılan problem ise boot.ini dosyasının bulunamamasıdır.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Bilgisayar açılırken BIOS ekranına giriş yapabilmek “F2”, “F10” ya da “DEL” tuşlarına basılı tutup daha sonrasında bilgisayarın güç tuşuna basarak gerçekleştirilir.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Bu mod, basitçe size telefonunuzun temel dosyalarının belirli kısımlarını değiştirme olanağı verir. Android telefon üreticileri, bu modun açılmasını önlemek amacıyla güvenlik amaçlı bu dosyaları kilitler. Ancak üreticiniz önyükleyici (bootlader) kilidinin açılmasına izin verdiyse, fastboot işlemi yapabilirsiniz.
BOOT SORUNU NEDİR? Boot sorununun birden fazla nedeni olabilmektedir. Bu hata ile karşılaşmanız durumunda eğer bilgisayarınız açılmıyorsa o zaman ilk önce hard diskin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır.
Boot etme bilgisayar açıldığında karşına ekran gelecek. Orada ''F1 Continue DEL Setup ESC Boot Menu bunlardan biri yazması gerekir. Yazmıyorsa bilgisayarın güç düğmesine basar basmaz Del tuşuna basılı tut. Gelen menüden Boot Configuration yazısına gir.
Bunun için aşağıdaki yolu izleyin: Adım 1: Windows'ta arama kısmına “Sistem Bilgisi” yazın. Adım 2: Açılan menüde “BIOS Modu” ve “Güvenlik Önyükleme Durumu” kısmını kontrol edin. (Sırayla UEFI ve Açık olacaktır, eğer Açık seçiliyse Secure Boot özelliğini kullanıyorsunuz demektir)
Secure Boot özelliğinin kapatılması, bilgisayarınızın güvenliği açısından riskler oluşturabilir. Bu nedenle, Secure Boot özelliğini yalnızca ihtiyaç duyduğunuzda kapatmanızı öneririz. Ayrıca, Secure Boot özelliğinin kapatılması, bazı bilgisayarların garanti koşullarını etkileyebilir.
legacy+uefi yi seç. secure boot varsa onu da desable yap. uefi yi seçersen işletim sistemini uefi modda kurman gerekir. onun içinde flash belleği fat32 (win7 dvd tool ntfs yapıyor) olarak biçimlendirip, secure boot'u enable yapıp, hdd'yide bütün bölümleri silip mbr'den gpt'ye çevirmen lazım.
Güvenli Önyükleme, bilgisayarınız başlatıldığında kötü amaçlı yazılımların yüklenmesini önlemek için tasarlanmış önemli bir güvenlik özelliğidir.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Bilgisayarın yazılımlarını ve donanımlarını hazır hale getirir. Bu işleme booting denir. BIOS (Basic Input/Output System; Temel Giriş/Çıkış Sistemi), bilgisayarın ilk açılma işlevini yerine getiren yazılımdır.
Boot, işletim sisteminin yüklenme evresidir. /boot klasörü, boot işlemi için gerekli olan tüm dosyaları içerir (çekirdek görüntüsü, sistem haritası, önyükleyici yapılandırması gibi). Linux'ta her şey bir dosyadır; donanım aygıtları da öyle.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın. BIOS erişim birden fazla deneme gerektirebilir.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri