Boot loop problemi telefonlarda görülen, telefon açılırken işletim sistemine geçememesi ve sürekli olarak kendini yeniden ve yeniden başlatması olayına verilen addır. Bootloop olayı tamir edilmediği sürece kendi kendine geçebilen bir problem değildir.
Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda bilgisayara bağlı bulunan USB veya USB ile bağlanan aygıtların çıkarılması ardından bilgisayarın tekrar açılması gerekir. Çünkü BIOS önceliği bu aygıtlara veriyor olabilmektedir.
No bootable device hatası, bilgisayarı açma kapma düğmesine basıldığı zaman bilgisayarın yükleme işleminin başlamaması ve sonucunda da bilgisayar ekranında no bootable device hatası belirme durumudur.
No Bootable Device hatasının giderilmesi için öncelikle bilgisayarın kapatılması gerekir. Ardından bilgisayar tekrar açılır ve BIOS ekranı gelene kadar bilgisayarın F2 tuşuna basılır. BIOS ekranı açıldığında boot kısmına gidilir. Burada Harddiskin görünür olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
2. Bir İşlev Tuşu veya Novo Düğmesi kullanarak Önyükleme Menüsünden Önyükleme aygıtını seçin. Önyüklenebilir bir USB diski ( USB Stick) takın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
BOOT.INI'de işletim sistemi seçenekleri ve bu işletim sistemlerinin nerelerden yükleneceği bilgisi vardır. Önyükleme ekranını getiren dosyadır. Buradan başlatılmak istenilen işletim sistemi seçilir. Bu kısımda en sık karşılaşılan problem ise boot.ini dosyasının bulunamamasıdır.
Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
Bir bilgisayar kavramı olarak boot, işletim sistemine erişebilmek için bilgisayara güç verme işlemidir. Bu işlem İngilizcede boot kelimesi ile ifade edildiği gibi, boot up, start up ve booting kelimeleriyle de ifade edilmektedir.
Günümüzün vazgeçilmez aletleri olan bilgisayar ve telefonlarda bazı durumlarda sistemsel ya da kullanıcıya bağlı hatalar doğabilmektedir. Bu hataların giderilmesi için ise, kullanıcılar bilgisayar ve telefonları yeniden başlatma işlemi yani reboot işlemi yolu izlenmektedir.
Bütün bilgisayar kullanıcılarının bir noktada kullanması gereken bir kavram olan reboot, en basit tabiri ile bilgisayarın yeniden başlatılması anlamına gelmektedir. Bu işlem Windows kullanıcıları için başlat menüsünden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
Bilgisayar biliminde önyükleme (İngilizce: booting), bir donanım veya bir yazılım komutu ile elektrik verilen bilgisayarı başlatma işlemidir.
Windows'u başlatırken "Bootmgr eksik Yeniden başlat: Ctrl+Alt+Del" hatası Bu hata, önyükleme kesiminin bozuk veya eksik olduğunu gösterir.
Bir bilgisayarı açtığınızda ve ekranda "mevcut önyükleme aygıtı yok", makinenin bir işletim sistemi veya Windows kurulum CD'si gibi bir önyükleme diski içeren bir sabit sürücüyü bulamadığı anlamına gelir. Bir işletim sistemi yüklenene kadar bilgisayar başlamayacaktır.
Boot bölümünü sistem görmüyor. Büyük ihtimalle boot bölümünüzü bozuldu. Yeniden sistem yüklemesi yapmanız gerekebilir.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Boot, işletim sisteminin yüklenme evresidir. /boot klasörü, boot işlemi için gerekli olan tüm dosyaları içerir (çekirdek görüntüsü, sistem haritası, önyükleyici yapılandırması gibi). Linux'ta her şey bir dosyadır; donanım aygıtları da öyle.
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
BIOS Güncelleştirmesi Bilgileri
Dell bilgisayar, Tek Seferlik Önyükleme menüsünü kullanarak BIOS'u güncelleştirme yöntemini destekler. NOT: Bu işlevi yalnızca F12 Tek Seferlik Önyükleme menüsünde BIOS Flash Update seçeneğine sahip Dell bilgisayarlar kullanabilir.
Öncelikle bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız, ardından sistem kapanırken “Del”, “F2”, “F10” ya da “F12” tuşlarına seri şekilde basmanız, “BIOS setup nedir?” sorusunun da yanıtı olan BIOS ayarlarına giriş yapmanızı sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri