Su borcunu süresi içinde ödemeyen abonelerin suyu kesilir, borcu ödedikten sonra kapama ve açma ücreti alınarak açılır.
İki dönem su fatura bedelini belirtilen tarihlerde ödemeyen abonelerin suyu kesilir ayrıca açma kesme ücreti tahsil edilir.
Abonenin tahakkuk eden borçlarını ödememesi durumunda suyu borçtan kesilir.
Abone İşleri Dairesi büroları veya Alo185'i arayıp bilgi verilir. Borcunu ödeyen abonelerin ilgili adreste,saha ekipleri tarafından sayacı tesisata mühürleme işlemi yapılır.Abone suyu kullanıma açılır.
Suyun kapatılmasına rağmen borcun ödenmemesi halinde abonenin sayacı sökülür. Suyu kesildikten veya sayaç söküldükten sonra borcunu ödeyen abonelerin suları en geç ertesi gün mesai bitimine kadar açılır.
İlgili 45 soru bulundu
Şebeke içme suyu şikâyetlerinizde; su kokuyor ya da bulanık akıyorsa ve depo suyu kullanmıyorsanız 185 Arıza ihbar servisini arayarak numune aldırabilirsiniz. Belirtilen tüm istek ve şikayetler, ilgililere anında iletilmekte, tüm görüşmeler kayıt altına alınarak takibi yapılmaktadır.
Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılır. Teminat bedelleri Konut 575,91 TL, Mesken-İnşaat 1050,75 TL, İşyeri 981,63TL, İnşaat 6.473,10 TL'dir. Sanayi abonelerinin teminatları sayaç çaplarına göre alınmaktadır. Suyu kapalı abonelerden 127,72 TL Açma Ücreti alınmaktadır.
Yeni su aboneliği alma işlemi için öncelikle ilgili bildirimi yapmak için yaşadığın şehirdeki belediyeye bağlı olan Su ve Kanalizasyon İdarelerine başvurman gerekiyor. İlgili hizmet dairesine fiziksel olarak başvuruda bulunmak ve zaman ayırmak istememen durumunda ise alternatif olarak E-Devlet başvurusu öne çıkıyor.
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
Borçlarını süresi içerisinde ödemeyen abonelere 7 gün zarfında borçlarını ödemelerini bildiren ihbarname verilir. 7 günün sonunda borcunu ödemeyenlerin suyu kapatılır ve borcu yasal takibe alınarak tahsil edilir.
Abonelerin su ve atık su borçlarını ödemesi noktasında büyük kolaylık sağlayan düzenleme ile birlikte 31 Aralık 2022 tarihinden (bu tarih dâhil) önce tahakkuk etmiş borçları, abonelerin başvurusuyla yeniden yapılandırılacaktır.
Gecikmiş dönem fatura borçlarınızı ödemediğiniz takdirde suyunuz kapatılacaktır. Suyu kapatılan aboneler borçları ile birlikte su açma bedelini de ödemek zorundadırlar. Geçmiş dönem fatura borçlarınızı tüm TİSKİ Şubeleri, tiski.gov.tr, bankalar ve PTT online veznelerinden ödeyebilirsiniz.
Borçlarını üst üste üç dönem ödemeyen abonelerin başkaca bir işlem yapılmaksızın abone bağlantısı kesilir, suyu kapatılır ve borcun tahsili için “Borçlar Kanunu”na göre cebri tahsil yoluna gidilir.
"Fatura kaç gün içinde kesilir?" sorusu birçok kişinin netleştirmek istediği bir konu. Ürün teslimi ya da hizmetten sonra 7 gün içinde fatura kesilmelidir.
Elektrik faturasının son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tüketiciye ikinci bir bildirim yapılır ve bu bildirimi takip eden 5 gün içinde elektrik faturası ödenmezse elektrik kesilir.
Belgeler tamamlandıktan sonra herhangi bir engel yoksa abonelik işlemleri mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak su aboneliği açılır.
e-Devlet Kapısı ile 60 ilimizde bulunan 60 su ve kanalizasyon işletmelerinin sunduğu bilgilendirme hizmetlerinin yanı sıra abonelik ve fesih başvuru hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.
Su abonelik ücreti, her yıl değişkenlik gösteriyor. 2022 yılı için belirlenen su açtırma bedeli ise, 196,5 TL olarak belirlenmiştir. Belediyelerden bu hizmeti satın almak isteyen kişiler ise, ilgili birime gerekli ödemeleri yaparak başvuru işlemlerini kısa zaman içinde gerçekleştirebilir.
“Kaçak Su Kullananlara 1-3 Yıla Kadar Hapis Cezası”
Abonelik yaptırmadan bu tarz yollarla su kullanmak suçtur. Türk Ceza Kanununun 5237 Sayılı Kanun 163.maddesi gereğince; kaçak su kullanan kişiler hakkında idari para cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtiliyor.
Duyuru! Kaçak su kullandığı tespit edilenlere belediyemiz tarafından 500,00 Tl. İdari Para Cezası uygulanacak ve suları kesilecektir.
Usulsüz Su Kullanımı; Abonenin sözleşmeye aykırı şekilde su kullanma veya su kullandırmasıdır. Abone olmaksızın sayaçtan geçirerek su kullananlar da usulsüz su kullanmış sayılırlar.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
Mevcut borçlarınızın ödenmesi halinde şerh kaldırma işlemi tesis edilir. Borçtan Dolayı Kesilen Su, Borç Ödemesi Yapıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Açılır? Borç ödendiği veya taksitlendirme yapıldığı takdirde aynı gün içinde su kullanıma açılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri