Bu setin içerisinde; bir adet bornoz, bir adet banyo havlusu ve bir adet vücut havlusu yer alıyor. Aile setlerinde ise daha fazla parça ürün bulunuyor. İhtiyaç doğrultusunda bornoz takımı aile setleri de tercih edilebiliyor. Bu sayede ailecek uyumlu bir bornoz setine sahip olunuyor.
6 parça bornoz seti içerisinde ise genellikle ilave havlular bulunur.
İkisinden birini tercih etmeniz gerekiyorsa önerimiz, yaz aylarında kullanımı çok daha uygun olan bambu bornozu, kış aylarında ise vücudu aynı zamanda sıcak tutan pamuk bornozu tercih etmeniz yönünde olacaktır.
Bornoz Takımı Nedir ? Bornoz, kurulanmak için kullanılan önden bağlamalı bir banyo giysisidir. Günümüzde erkekler, kadınlar ve çocuklar için ayrı olarak üretilen yüzlerce farklı çeşit bulunur. Aynı zamanda uniseks modeller de mevcuttur.
Bornozlar, havlu kumaşından üretilirler. Cilt üzerindeki su damlacıklarının özenle emilmesini sağlayan havlu kumaş, yumuşak bir dokuya sahip olmalıdır. Bornoz kumaşının yumuşaklığı, cilt sağlığı için önemlidir. Duş alırken kullandığınız su içerisinde yüksek oranda kireç bulunur.
İlgili 28 soru bulundu
Eşyaları Taşımak: Bornoz cebi, küçük eşyaları taşımak için kullanılabilir. Telefon, cüzdan, anahtar gibi günlük kullanımda ihtiyaç duyulan eşyaları cebinize koyabilirsiniz. Böylece bornozunuzla birlikte bu eşyalara kolayca erişebilir ve güvende tutabilirsiniz.
Yüksek derecede su ve rutubeti emme gücü vardır. Bambu kumaş vücut terini pamuktan daha hızlı emmektedir. Bambudan üretilen kumaşlar teri çektiği için sıcak havalarda tercih edilebilir. Pamuklu kumaşlar, nemi iyi emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyarak serin tutar.
Bambu havlu mu pamuk havlu mu diye düşünüyor olabilirsiniz. Geniş kullanım alanına sahip ürün çeşitlerinin doğal, dayanıklı ve çevre dostu olmaları onları popüler bir seçim hâline getirir. Bambu elyafı pamuktan daha yumuşak bir dokuya sahiptir. Bambu havlular yumuşak ve hoş dokusuyla kullananlara konfor sunar.
Yüksek nem emiciliği özelliğiyle Onur Home Bambu Bornoz Seti, sadelik tercih edenler için ideal bir seçimdir ve hızlı kuruma özelliğine sahiptir. Bambu ipliği sayesinde yıpranmalara dayanıklıdır ve yıkama sonrası sertleşme yapmaz. Özel tasarım hareketli nakışı, canlı renkleriyle dikkat çeker ve şık görüntü oluşturur.
Genel olarak kaliteye ve cildinizde nasıl hissettirdiğine dikkat etmelisiniz. Yumuşaklık, kuruma ve kurutma özelliklerini de özenle incelemelisiniz. Kumaş türünü, içeriğini, renk ve stilini dikkatli bir şekilde seçmelisiniz. Kendinizi kuru tutmak için emici malzemeler içeren bir ürün seçmelisiniz.
Bornoz ve vücut havlularını 3-4 kullanımdan sonra, el ve yüz havlularını ise mümkünse her gün ya da 2 günde bir yıkamalısınız. Eğer söz konusu mutfak havluları ise onları da haftada 2 kez yıkayabilirsiniz. Sık sık kullanılan ve bu nedenle yıkanmaya ihtiyacı olan havlu ve bornozlar zaman içerisinde yıpranabilir.
30 Derecede Yıkayın
Bilinenin aksine bornozların çamaşır makinesinde çok yüksek ısılar tercih edilerek yıkanması, bornozun yapısını bozarak yumuşaklığını yitirmesine sebep olur. Bu nedenle bornozlarınızı 30 dereceye ayarlanmış çamaşır makinesinde yıkamanız uygun bir seçimdir.
Özdilek Bornoz Sıkça Sorulan Sorular
%6 indirimle Özdilek Branch Aile Bornoz Seti 1.620TL'ye, %5 indirimle Özdilek Dory 6 Parça Aile Seti 1.699TL'ye, %6 indirimle Özdilek Camellia Happy Aile Seti Bornoz Takımı Gri-Mürdüm 1.668TL'ye sahip olabilirsiniz.
Banyodan sonra kurulanmak için giyilen havlulara bornoz adı verilir. Bunlar, havluların giyilebilen çeşidi olarak karşınıza çıkar. Ceket ve manto tarzında olan kesimiyle duş aldıktan sonra giyilir.
Pamuklu programda 30 veya 40 derece sıcaklıkta yıkayabilirsiniz. Bambu havlular için hassas programı ve minimum sıcaklığı tercih edin. Genel olarak daha uzun yıkama süresi havlularınızın daha iyi temizlenmesini sağlayacaktır.
Pamuk kumaştan yapılan bornoz en fazla emiciliğe sahip olandır. Kullanım için en uygun olanın pamuk bornoz olduğu söylenebilir. Özellikle bebek havlularında %100 pamuk kumaş kullanılmaktadır. Kadife havludan yapılan bornoz, pamuk kumaştan daha yumuşaktır ancak ona göre daha az emiciliğe sahiptir.
Havlular Hangi Programda Yıkanır? Havlular hangi programda yıkanır sorusu sıkça sorulan ve cevabı aranan bir konudur. Yüksek ısıda olan programlardan kaçınmanız oldukça önemlidir. Bambu ve keten gibi deformasyona meyilli kumaşlara sahip olanları ise çamaşır makinenizin hassas programında yıkayabilirsiniz.
Uzmanlar iyi bir havlunun dokusunun yumuşak, dayanıklı ve emici olması gerektiğini belirtiyor. Elyaf ve pamuk gibi materyaller, vücut havlularınız için en iyi seçenekler olurken müslin benzeri kumaşlardan kaçınmak gerekiyor. Havlu seçiminde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri de içeriği.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Pamuk, doğal bir hammaddeye sahip olduğu için hem organik giyimin önemli bir kısmını oluşturur hem de sağlık bakımından en çok tercih edilen parçalar pamuktan üretilmiştir. Emme gücü yüksek, hava alabilen ve uzun yıllar giyilebilecek kalitede kıyafetlerin genellikle %100 pamuk olduğu görülecektir.
Askı: Bornoz ve banyo havlularının hem kuruması hem de muhafaza edilmesi için askı kullanılmaktadır. Fakat bu havlular genellikle kapı arkasına monte edilen askılara asılır. Bu aparatları kapıya değil duvara monte etmek, bornoz ve banyo havlularınızın daha uzun süre temiz kalmasına olanak sağlayacaktır.
BORNOZ HAVLU KUMAŞ ÇEŞİTLERİ 100% Pamuk Bukle Havlu: 100% pamuk tan üretilir. Pamuk havlu kumaşından yapılan bornozlar en fazla emiciliğe sahip olanı ve banyo sonrası kullanım açısından da en uygun olanıdır.
Bronz parçası taşınabilir durumda ise aşağıdaki videoda olduğu gibi daldırma yöntemi kullanılabilir ve ardından metal su ile durulanır. Kararmış olan bronz taşınmaz ise (örneğin avize) OK-159 herhangi bir spreyer (fıs fıs) içerisine boşaltılır. Kararmış olan parçaya sıkılır. Ardından su ile durulanarak silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri