Bu süreçte özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de yapılabilecek. 4- İstenilen okulda boş kontenjan olmalı mı? Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz.
İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
OKULDA BOŞ KONTENJAN VARSA NAKİL OLUR MU? Bu şartları sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim çerçevesinde nakil başvurusu yapabilirler.
LGS boş kontenjanlarına göre yerleşim yapabilecek olan öğrenciler, taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
İlgili 40 soru bulundu
Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir.
ÖSYM tarafından yayınlanan ek tercih ile kontenjanı dolmayan bölümlere girilebilir.
Nakiller; sınıf bazında açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre yapılır.
Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Nakil için tercihler E-Okul üzerinden veya okul müdürlüklerinden yapılabilecek. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi veya E-Okul üzerinden yayınlanan tercih listelerine göre yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
Sistem kendisi onay verir.
LGS'ye girmeyen öğrenciler ne yapacak 2023? Merkezî sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek.
HİÇBİR OKULA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00'den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Her bir nakil döneminde 3 tercih hakkınız var. Nakillere başvuru yine e-okul üzerinden olacak. Sizler yine herhangi bir ortaokul müdürlüğüne giderek tercihlerinizi onaylatmalısınız. Ayrıca tercihler için çocuğun velisinin bulunması şart.
LGS tercih sonuçları açıklandı. Peki LGS 1. nakil tercih dönemi ne zaman başlayacak? 2023 LGS nakil işlemleri için son gün ne zaman? LGS 2023 kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları 24-28 Temmuz arası alınacak.
Öğrenciler LGS puanlarına göre bu tercihlerden birine nakil hakkı kazanırlar. Nakil işleminin onaylanması genellikle 2 iş günü sürer.
Evet, ilk tercihlerde bir okula yerleşen öğrenciler de nakil tercihinde tekrar tercih yapabilecekler. Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Ek tercih dönemi, üniversite bölüm tercihleri ve kayıt döneminden sonra boş kalan kontenjanlar için adaylara ek bir tercih hakkının tanındığı dönemdir. Üniversite sınavında başarılı olan, ancak tercih listesinde yer alan bölümlere yerleşemeyen adayların boştaki kontenjanları tercih etmesi için ek tercih hakkı verilir.
Dersin kontenjanı dolu ise Ders Planında dersi seçimli olarak alacak bölümlerin kodları Dersi Alabilen Bölümler kısmına eklenmemektedir.
Bir kuruluşun veya bir kimsenin seçip almakta yararlanabileceği ölçü, sayı. Yani üniversite ve liselerde kontenjan o okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları her düzenli olarak belirlenir ve ilgili kurumlardan açıklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri