Teorik olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi veya çift görme olabilir. Tedavisinde ise hemen sıcak uygulaması ile masaj ve apraklonidin hidroklorür içerikli göz damlası kullanılmaya başlanır.
Telaş yapmanıza gerek olmayıp geçici bir durumdur. Hiçbir şey yapılmaz ise 2-4 haftada ama bazı tedaviler ile hemen 7-10 gün içinde hafifleyecek sonra da tamamen geçecek bir durumdur.
Gerçek göz kapağı düşüklüğünün tek tedavisi cerrahidir.
Botoks uygulamalarının bir komplikasyonu olan göz. kapağı düşüklüğü çeşitli tedaviler ile düzeltilebiliyor. Ancak, bu tedavilere rağmen düzelme 2-2,5 ay. içerisinde sağlanabiliyor.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
İlgili 25 soru bulundu
Botoksun neden olduğu göz kapağı sarkması tipik olarak tedaviden birkaç gün ila bir hafta sonra ortaya çıkar ve kendi kendine kaybolmadan önce birkaç hafta ila birkaç ay sürebilir. Göz kapağının hafif düşmesinden gözbebeğinin tamamen kapanmasına kadar sarkıklığın derecesi değişebilir.
Topaklanma veya kırışıklık artışı: Botoksun yanlış yerlere veya aşırı dozda uygulanması, ciltte topaklanma, düzensizlik veya yeni kırışıklıkların oluşmasına neden olabilir. Doğal Olmayan Görünüm: Uygunsuz bir şekilde yapılan botoks enjeksiyonları, yüzde yapay veya doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.
İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız. İşlem sonrası 24 saat içinde makyaj yapmanız veya çıkarmanız gerekirse basınç uygulamadan yumuşak dokunuşlar ile ürünleri kullanmalısınız. Güneşten uzak durun.
İlaç, çizgilerin altında olan mimik kaslarına ince uçlu iğnelerle enjekte edilir. İşlem yaklaşık 10-15 dakika sürer. Uygulamadan 24-48 saat sonra sonuçları gözlenmeye başlar, yaklaşık 14. günde etki tamamen oturmuş olur. Ağrı eşiğim çok düşük, botoks yaptıracağım ama bir tek bu durum aklımı karıştırıyor.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır.
Göz kapağının normal haline gelmesi yaklaşık olarak iki veya üç hafta sürer. Ancak hastanın sağlık durumuna, yaşına ve göz yapısına bağlı olarak bu sürecin iki aya kadar çıkması da normal olarak görülür.
Kokusu ve ciltteki etkileriyle oldukça popüler olan Hindistan cevizi yağı hem göz çevresini nemlendirme hem de göz kapağı düşüklüğünün azalmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Göz kapağı düşüklüğünün tedavisinde egzersizlerin yeri yoktur. Hiçbir egzersiz göz kapağı düşüklüğünü engelleyemez ve tedavi edemez.
Genellikle tek göz kapağında veya bazen iki göz kapağında birden görülebilir. Teorik olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi veya çift görme olabilir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Kaşa uygulanan botoks sonrasında göz kapağının üzerinde bir ödem oluşabilir. Bu durum dolayısıyla da göz kapağı hem biraz şiş hem de biraz düşük durabilir. Ancak bu etkiler, Botoks işleminin uygulanmasından yaklaşık 4- 5 gün sonrasında etkisini kaybeder.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
İşlemin yapıldığı gün alkol almamanızı isteriz. İşlemden sonraki ilk günde normal cilt bakımınızı yaparak, güneş koruyucunuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
4 saatten sonra bütün hareketler özgürce yapılabilir. Botox uygulamasından hemen sonra bol bol mimik yapmak önerilir. Bu sayede botoksiun kaslar arasına yerleşmesi kolaylaşmış olur. Botoks uygulaması iğneli bir yöntem olduğundan, uygulama alanında morarma olabilir.
Eğilip Bükülme: Botoks enjeksiyonları sonrası, enjeksiyon yapılan bölgedeki botulinum toksini yerleşebilmesi için birkaç saat boyunca baş aşağı eğilmek veya ciltte bükülme hareketleri yapmaktan kaçının.
Botoks sinire gelirse ne olur? Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz.
Botoks enjeksiyonları çok uzun yıllardan beri hem tedavi hem de kozmetik amaçlı uygulanıyor. Seneler içinde binlerce hastaya yapılan uygulama, tedavinin son derece güvenli olduğunun en iyi kanıtıdır. Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri