Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
İşlem öncesi kanı incelten ağrı kesici, vitaminler ve bitkisel takviye alınmaması kanama ve morarma riski açısından önemlidir. Botoks öncesi tahrişe sebep olan cilt bakım ürünlerinin, retinol gibi kullanılması da botoks işleminizi olumsuz etkileyebilir. Bir kaç gün önceden bu ürünlere ara verilmesi önerilir.
Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının. Bu, şişmeye ve rahatsızlığa neden olabilir. İlaçlar: Botoks enjeksiyonları sonrası aspirin veya kan inceltici ilaçlar gibi kanamayı artırabilecek ilaçlardan kaçının.
Botoks uygulamasından sonra, tedavinin etkilerini korumak ve istediğiniz sonuçları elde etmek için bazı cilt bakım bileşenlerinden uzak durmak önemlidir. Özellikle C Vitamini veya Retinol gibi bileşenler, hücre dönüşümünü hızlandırması ve enfeksiyona neden olmasıyla bilinir.
İlgili 32 soru bulundu
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
İşlemin yapıldığı gün alkol almamanızı isteriz. İşlemden sonraki ilk günde normal cilt bakımınızı yaparak, güneş koruyucunuzu kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Yüz hafif dokunuşlarla ve ılık su kullanılarak yıkanılmalıdır. Botoks enjeksiyonundan sonraki ilk 24 saat makyaj ürünleri ve Retin A gibi topikal kremler kullanılmamalıdır. Ayrıca masaj, mikrodermabrazyon ve kimyasal peeling yapılmamalıdır.
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
-----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz. -----İlk 3 gün botoks yapılan bölgeye masaj yapmayınız ve ovalamayınız.
Botoksun etkisi ne kadar sürer? Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Çene dolgusundan sonra 24 saat boyunca AHA, BHA, C vitamini ve Retinol içeren ürünler sürmeyin. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan birkaç gün boyunca kaçının. Uygulamadan sonra 24 saat ağır egzersizlerden uzak durun. Çene dolgusundan sonra ödemin artmaması için 24 saat boyunca alkol tüketmeyin.
Retinol kolajen üretimini artırarak hücre yenilenmesini teşvik eder, çizgi ve kırışıklıkları azaltır, sivilceleri iyileştirir, cildi nemlendirir, pigmentasyonu azaltır ve gözenekleri temizleyerek cilde daha canlı görünüm kazandırmaya yardım eder.
Retinol içeren ürünlerin etkinliği 3 ay içerisinde daha belirgindir. Kolajen üretimini desteklemesi ve ince kırışıklıkların giderilmesi için 6-12 ay gibi daha uzun süreler de kullanılabilmektedir.
Botoks Sonrası Banyo, Sauna, Hamam
Botoks sonrası aşırı ısıya maruz kalmaktan kaçının, kızarıklık ve ödem kaybolana kadar güneş banyosu, sıcak su hamam ve saunadan kaçının. Botoks sonrası doktorunuzun önerilerine uymak sorunsuz ve mutlu bir tedavi için gereklidir.
İşlemin yapıldığı gün çok eğilip kalkmamalı, uygulama yapılan alanlara masaj yapılmamalı, duş alınmamalıdır. Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, magnezyum ve siklosporin kullananlarda botoks etkinliği azalır.
İşlem sonrası belirli bir süre yüz masajı uygulanmamalıdır. İşlem öncesinde ve sonrasında, doktorun belirttiği süre boyunca alkol alınmamalıdır. Cilt bakımı ve makyajdan, işlem sonrasındaki 24 saat uzak durulmalıdır.
Alın botoksu işleminin yapılmasının ardından kaçınılması gereken davranışlar, şöyle sıralanabilir: Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir.
Botoks yaptırdıktan sonra uygulama yapılan bölgeye en az 6 saat su temas etmemelidir. Sonrasında da yüzünüzü yıkarken ya da duş alırken dikkatli olmalı ve suratınızı sertçe ovmamalısınız. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise işlemden sonra ödem ve kızarıklar geçene kadar güneşe çıkmamaktır.
Tüm enjeksiyonlu işlemlerden sonra kaçınılması gereken durumların yanı sıra, botoks uygulamasından sonra dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir: 24 saat boyunca makyaj yapılmamalıdır. Bir gün boyunca havuza girilmemelidir. Beş saat süreyle başı öne eğmekten, baş pozisyonu egzersizlerinden kaçınılmalıdır.
Botoks etkili kremler özel formüle edilmiş içeriklere sahiptir. Düzenli olarak kullanılan botoks etkili kremler cildin daha diri görünmesini sağlar. Kırışıklıkları gidererek yeni oluşumların önüne geçer. Piyasada farklı markalara ait çeşitli botoks etkili krem türleri mevcuttur.
Kaş aldırmamalısınız. botulinum A yaptırdığınız gün cilt bakımı yaptırmamalısınız. Cilt bakımı için 1 hafta beklemeniz gerekir. Havuzdan enfeksiyon kapma riski hepimizin bildiği üzere fazla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri