İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botox Uygulamasından sonra dikkat edilecek durumlar:
Botox uygulaması yapıldıktan sonra 4 saat boyunca öne eğilmek, yatmak, ağır sporlar yapmak, banyo sauna ya da hamama girmek ve yüze masaj yaptırmak sakıncalıdır.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir.
İlgili 31 soru bulundu
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks Yaptırdıktan Kaç Saat Sonra Uyunur? Alın botoksunu yaptırdıktan sonra, en az 5 saat uyumamanızı tavsiye ederiz. Bu nedenle de yaptırılmak istenen herhangi bir tür botoks işlemi, sabah saatlerinde yapılmalıdır.
Botoks sonrası cilt bakımı ve peeling gibi uygulamalarını 1 hafta ertelemenizi öneririz.
Botoks sonrası ilk 2 gece kalın bir yastık kullanarak başınızı yüksek bir pozisyonda tutun. Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Botoks Sonrası Hemen Cilt Bakımı Yaptırmayın
Yüze yapılan botoks enjeksiyonundan sonraki gece sırtüstü uyumaya özen gösterilmelidir. Yüzüstü yatmak, enjeksiyonun uygulama bölgesindeki kaslara yerleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak elde edilen sonucun kalıcılığı olumsuz yönde etkilenebilir.
Uygulamanın ardından doktor tarafından tavsiye edilen ve kan sulandırıcı etkisi bulunmayan ağrı kesiciler kullanılabilir. Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
Yaz aylarında botox yapılabilir.
Botoks işlemi kasa yapılan bir enjeksiyon yöntemidir. Güneşe ya da sıcak havalara karşı bir hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle uygulanabilir. İşlem yapıldıktan sonra güneşe çıkılabilir.
Merhabalar botoks enjeksiyonu sonrasında yüzün 4-6 saat yıkanmaması gerekiyor. 24 saat boyunca da başınızı öne eğmemeye dikkat etmelisiniz. Yani bu 24 saat içinde yüzünüzü yıkamak yerine ıslak bir bezle hafifçe silin.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
Yüzümüze yaptırdığımız dolgu veya botoksun nasıl daha uzun süre kalıcı olabileceğine dair bilmeniz gereken noktalara bir göz atalım. Bildiğiniz üzere dolgu ve botoks uygulaması tekrarlanabilir tedavilerdir. Yapıldıktan sonra 3'üncü günden itibaren kendini gösteren botoks, etkinliğini yaklaşık 4 ila 6 ay boyunca korur.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
Uygulama öncesi alkol alımına da dikkat edilmelidir. Alkol ve bu ilaçların alımı işlem sırasında kanama riskini arttırarak morarmaya neden olabilmektedir. BOTOKS SONRASINDA NELER YAPMALIYIM VE YAPMAMALIYIM? Botoks işlemi sonrası yaklaşık 10 dakika soğuk buz uygulaması özellikle morarmayı önlemek için uygulanmaktadır.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Böylelikle kasın kasılması nedeniyle oluşan derideki çizgi ve kırışıklıklar düzelmiş olur. Botoksun ilk etkisi ve kaslardaki yavaşlama ikinci ya da üçüncü günden sonra ortaya çıkar. Daha sonra bu etki yavaş yavaş artış gösterir ve en geç 15 gün içerisinde maksimum bir seviyeye ulaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri