Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Kaş botoksu yaklaşık 10 – 15 dakika sürer ve tam etkisini uygulamadan bir hafta sonra gösterir ve yaklaşık 4 ila 6 ay etkisini korur. Uygulamadan sonra kısa süreliğine kızarıklık görülmesi normaldir.
Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
İlgili 40 soru bulundu
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
Siz ne düşünüyorsunuz? Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks'un Göz Kapağına Etkisi
Botoks, kırışıklıkların ve ince çizgilerin nedeni olan göz kapağı çevresindeki kasları gevşeterek çalışır.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
Kaş kaldırma ameliyatlarının etki süresi, hastanın dokularının yapısına, yaşlanma sürecine ve seçilen ameliyat tekniğine bağlı olarak 1-2 sene ile 20 sene arasında değişmektedir. Bu konuda en uzun etki kaşın hemen üzerinden yapılan direk yöntemle sağlanabilmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı ? Kaş kaldırma operasyonu sonrasında kesi izleri iyileşse de yatay ve çizgi şeklinde izler kalabilir. Bu izler saçlı deri içinde olacağı için dikkat çekmez ve çoğu kez deri rengine yakın izler kalır.
Son derece kontrollü, kolay, risksiz ve etkili bir yöntemdir. Tek problem etkisinin çok kısa sürmesi. Genellikle kaldırılan kaşlar bir kaç ay ile bir sene içerisinde eski yerlerine iniyorlar. Endoskopik yöntem: Bu şakak kaldırma ameliyatına benzer şekilde saçlı deri içerisinde bir kaç santimlik bir kesim ile yapılıyor.
Önce botoksla yukarı kaldırılan kaşa ardından microblading işlemi uygulanıyor.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Dr. Mustafa Karataş: En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
En çok işlemden sonra ertesi gün geçici morluklar olabilir. Botoks sonrası kaşlarda ve yüzde asimetri olabilir. Bu işlemden bir hafta sonra yapılan kontrolde kolayca giderilir. Göz çevresi ve alın işlemlerinde geçici kaş, gözkapağı düşüklüğü, çift görme gibi yan etkiler olabilir.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Yine sağlık durumlarına bağlı olarak botox, peeling, dolgu, saç ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi daha çok özel hastanelerde tercih edilen işlemler de devlet hastanelerinde gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemlerin masraflarının tamamını SGK üstleniyor.
Botoks, uygulamadan 48 saat sonra etkisini göstermeye başlar. Son halini alması ortalama 1 hafta ila 10 gün kadar sürer. Yani düğününüzden bir hafta 10 gün kadar önce Botoks yaptırabilirsiniz.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Hyaluronik asit kaş dolgusu işleminde uygulanabilir ve kaş formunu 1-2 mm yukarı kaldırabilir. Kaş yapısı, alın ve şakak bölgesinin dokularına göre yan kısımlara da voluma yerleştirme işlemiyle istenilen görüntü elde edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri