Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir. Banyo yapılabilir.
Botolinum toksini enjeksiyonları yüz ve boyun gibi bölgelerde yapıldığında, eğilmek veya yatmak botoksun etkisini etkileme olasılığı düşüktür. Ancak uygulamadan hemen sonra başın dik konumda tutulması yani yüz üstü veya yan konumda yatılması gibi eylemlerden kaçınılması daha sağlıklı olacaktır.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur. Botoks sonrası başı öne eğmek zararlı mı? Uygulamadan sonra baş veya alın eğilmemelidir.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks sonrası cilt bakımı ve peeling gibi uygulamalarını 1 hafta ertelemenizi öneririz.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoks sonrası ilk 2 gece kalın bir yastık kullanarak başınızı yüksek bir pozisyonda tutun. Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Dolgudan sonra ilk dört saat boyunca yüz üstü pozisyonda yatılmamalı, lazer işlemi için en az iki gün beklenmelidir. Operasyon günü aşırı alkol tüketimi ödem ihtimalini artıracağından tüketimden kaçınılmalı, diş tedavisi için bir hafta kadar beklenmelidir.
Botoks Sonrası Hemen Cilt Bakımı Yaptırmayın
Yüze yapılan botoks enjeksiyonundan sonraki gece sırtüstü uyumaya özen gösterilmelidir. Yüzüstü yatmak, enjeksiyonun uygulama bölgesindeki kaslara yerleşmesini engelleyebilir. Buna bağlı olarak elde edilen sonucun kalıcılığı olumsuz yönde etkilenebilir.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır. Ödemi en aza indirgemek için yatarken çift yastık kullanabilirsiniz.
Çoğu hasta botoks uygulamasından sonra günlük rutinlerine hemen dönebileceğini düşünse de ilk 24 saat boyunca yorucu fiziksel aktivite ve egzersizlerden kaçınmak gereklidir. Genel olarak işlemden sonraki 48 saati atlattıktan sonra normal hayatınıza tamamen dönebileceğiniz söylenebileceğinizi söylemek mümkündür.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir. Ayrıca botoks etkisi uygulandığı bölgelere göre farklılaşabilmektedir.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürer? Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
Botoks enjeksiyonundan önceki ve sonraki 24 saat kan sulandırıcı özellikte ilaçlar alınmamalıdır. Ağrı kesiciler kan sulandırıcı etki yaratarak enjeksiyondan sonra morarma ve kanama riskini artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri