Doğumdan sonraki süreçte yataktan sol tarafınız yatık bir şekillde ve dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Bu sayede daha kolay gaz çıkışı olmaktadır. Sezeryan doğum sonrası tam olarak iyileşmeden ağır kaldırmaktan, spor yapmaktan ve fiziksel olarak sizi zorlayacak tüm işlemlerden kaçınmalısınız.
Sezaryenden hemen sonra yatış pozisyonu sırt üstü bir şekilde olmalıdır. Anne adayı ortalama 6-8 saat boyunca hiç kalkmadan istirahat etmelidir. Bu süre zarfında anne adayı hareket etmek için acele etmemelidir.
Sezaryen Doğum Sonrasında Nasıl Yatmak Gerekir? Karnınıza baskı yapmayacak ve dikişleriniz gerilmeyecek şekilde bir uyku pozisyonu belirlemelisiniz. Sırtınıza bir yastıkla destek alabilir, hafif yann yatabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Sezaryen sonrası yan yatmak için doktorunuzun onayını almalısınız. Genellikle doğum sonrası 1-2 gün sonra yan yatmaya başlamak uygun olabilir.
Yapıştırma Dikiş Ne Zaman İyileşir? Sezaryen doğum sonrası tercih edilen dikişlerden birisi de yapıştırma dikiştir. Yapıştırma dikiş dışarıdan görünmeyecek şekilde cildin altından atılır. Dikişler genellikle 24-48 saat arasında iyileşme gösterir.
Dikişlerin iyileşme sürecinde kabaca 7. günden itibaren iz oluşumunu azaltan kremler kullanılabilir. SEZARYEN İZİ AZALTAN KREMLER; Eczaneler de kozmetik olarak satılan bu kremler (contractubex, dermatix) en az 2 ay süreyle günde 2 kez düzenli kullanılması halinde etkili olabilmektedir.
Vajinal yoldan yani normal doğumla doğması mümkün olmayan bebekler karın ön duvarı ve rahmin kesilmesi ile birlikte sezaryen aracılığı ile doğurtulmaktadırlar. Normal doğuma kıyasla ağrısız bir doğum yöntemi olan sezaryende plasentaya kadar kesilerek bebek alınmaktadır.
Doğumu takip eden üçüncü günde anne banyo yapılabilir. Lohusalık dönemi boyunca ayakta duş alınmalıdır. Oturarak ve küvete girerek banyo yapmak enfeksiyon riski açısından sakıncalıdır. Sezaryen doğum yapanlar doğumun ikinci gününde banyo yapabilir ve banyo sırasında ameliyat bölgesini kapatmasına gerek yoktur.
Sezaryen ile yapılan doğumdan sonra hastalar ilk gün ayağa kalkabilir, hastane koridorlarında dolaşabilir. Gaz sancısını aşabilmek için bu yürüyüşler iyi gelecektir. Doğumdan 6 saat sonra sıvı besinler alınabilir. Daha sonra katıya geçilecektir.
Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez. kendiliğinden erir.
doğumdan en erken 1 hafta sonra, sezaryen doğumdan. en erken 15 gün sonra korse kullanabilirler. Kesinlikle. çok sıkı olmamalı, uzun tutulmamalıdır.
Sezeryandan Sonra Yataktan nasıl kalkılmalı? Doğumdan sonraki süreçte yataktan sol tarafınız yatık bir şekillde ve dizlerinizi hafif olarak kıvırarak yatabilirsiniz. Bu sayede daha kolay gaz çıkışı olmaktadır.
Aldığınız sütyen ve külot, yeni vücut formunuza kolaylıkla uyum sağlayabilmelidir. Karın ve göbek kısmını sıkmayan ve rahatsız etmeyen külotlar tercih edilmeli ve cildinizi tahriş etmemelidir. Anneler aynı zamanda külot seçimi yaparken ya pamuklu külotlar ya da tek kullanımlık lohusa külotları tercih etmelidir.
Sezaryen doğum sonrası iyileşme
Vajinal doğumdan farklı olarak daha çok riskin olduğu büyük bir karın ameliyatıdır ve iyileşme süresi bir kadından diğerine değişebilir. Sezaryen doğumdan 4 saat sonra yürüyüş başlayabilir. Sezaryen sonrası günde en az 4 kez, 5-10 dakika süren yürüyüşler önerilir.
Cemal Ünlü - YouTube. Sezaryen ameliyatının haftası çok önemli. 39. hafta doldurulmadan doğumun gerçekleştirilmemesi gerekir. Bebeğin akciğer gelişmemesine bağlı problem yaşama ihtimalini en aza indirmek, sezaryen ie doğumun 39. haftada planlanması en doğru yaklaşım olucaktır.
Karın bölgeniz ve dizinize kadar olan sahanın antiseptik solüsyonla silinmesi ve örtülmesi sonrası sezaryen operasyonuna başlanır. Bu işlemde karnınızın alt bölgesine yaklaşık 11-15 cm uzunluğunda bir kesi yapılır.
Bu kasılmalar bazen alt sırt ağrıları gibi de hissedilebilir. Eğer bebek geliyorsa bu ağrılar daha da şiddetlenir, süresi uzar ve sıklaşır. Ayrıca bel bölgesine doğru yoğun bir baskı da hissedilir.
Diyet yapmak, pelvik egzersizler, kasları sıkılaştırmak için sporlar yapmak göbek sarkması görüntüsünü hafifletebilir. Bunların etkili olmadığı durumlarda elbetteki karın germe işlemi başarılı sonuçlar verecektir.
Nescafe, doğum sonrasında anestezinin ve gazın atılmasını kolaylaştırır. Soğuk içeceklerden ve besinlerden bir süre uzak kalarak bağırsaklarınızın rahatlamasına yardım edebilirsiniz.
Sezaryenden sonra enfeksiyon, pek çok nedenle ortaya çıkabilir. Ancak hijyen eksikliği, yaygın sebeplerden biridir. Diyabet, yüksek tansiyon, otoimmün hastalık vb. gebelik dönemi rahatsızlıkları bulunan kadınlarda sezaryen enfeksiyonunun meydana gelme ihtimali daha yüksektir.
Steril gaz tampon ile temizlenirken silerek dikişlerinizi açabilirsiniz; bu nedenle bastırıp çekmek şeklinde hareketlerle temizlik yapınız. Kanama için ped kullanınız, vajina içi tampon kullanmayınız. Dikişler genellikle kendiliğinden eriyen dikişlerdir. 1 haftadan sonra düşebilirler.
Bebek ve çocuk yolcular
Doğumundan sonraki ilk 48 saat içinde bebeğinizi ne yazık ki uçuşlara kabul edemiyoruz. 2-7 gün aralığındaki bebeğiniz ise sadece "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” açıklamasının yer aldığı geçerli bir doktor raporu ile seyahat edebilir.
Ayrıca, sezaryen ameliyatında “Sezaryen Yarası ve Yaranın İyileşmesi” başlığı altında da anlatıldığı üzere, rahme ulaşana kadar farklı katmanlarda kesiler açılır. Bu süreçte kimi kaslar ile dokular kesildiğinden iç kısımda ağrı oluşması normaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri