Botoks işleminden sonra etkinin başlaması genellikle 2 ila 7 gün arasında değişir, bu etki uygulanan botolinum toksinin tipine, uygulanan bölgenin büyüklüğü veya küçüklüğüne ve kişilerin cilt yapılarına göre farklılaşmaktadır. Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
İstenilen görünüme ulaşılması için enjeksiyondan sonra yaklaşık 10 gün geçmesi gerekir. İlk uygulamadan sonra 4-6 aylık bir etki süresi vardır. Etkinin azalmasıyla birlikte botoks düzenli seanslarla tekrar edildikçe etki süresi artar.
Botoxun etkisi genellikle 3.günde başlamakla birlikte tam etkinin görülebilmesi için genellikle 7-10 gün gerekebilir. Botox hamilelik ve emzirme döneminde uygulanabilen bir yöntem değildir. Aynı şekilde nörolojik bir hastalığı olan kimlerde de botox enjeksiyonu kullanılmamalıdır.
kontrol botoksu yapılabilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
İlgili 33 soru bulundu
Kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi), botoks terapisi alan hastaların %1-2'sinde görülür. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Bir şişe Botox, 100 botox ünitesi botulinum toksini içerir. Bu şişeye 2 cc. serum fizyolojik konulduğunda, 1 cc. de 50 botox ünitesi toksin bulunur. Bu 2 cc, PPD enjektörüne çekildiğinde; 0,1cc. de 5 botox ünitesi toksin olan bir preparat hazırlanmış olur.
Ufak rötuşlar ile çözülebilecek sorunlar botoks sonrası 14. günde yapılacak ufak bir rötuş ile giderilebilir. Botoks rötuşu için 2.haftayı tavsiye etmemizin sebebi Botoks etkilerinin tam olarak 2. Haftanın sonunda oturmasıdır.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Genel olarak botoks işleminin 6-7 aylık periyotlarla yenilenmesi tercih edilir. Etkisini yitirdikçe yenilenebilen botoks işlemi aynı zamanda farklı yaşlanma karşıtı uygulamalarla kombine şekilde de kullanılabilir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Botoks etkisi genellikle uygulama yapıldıktan sonra birkaç gün içinde gözle görünür sonuçlarını göstermeye başlar, ancak tam olarak cilt yapısındaki etkisini göstermesi biraz daha zaman alabilmektedir.
Yani özet olarak botoks sonrası 3-4 saatlik süreç boyunca banyo yapmak gibi su ile temastan, yüz kaslarını aşırı çalıştıracak mimiklerden, güneş ışığına uzun süre maruz kalınması veya gerekli korunma önlemlerinin alınmaması gibi durumlardan kaçınılmaması uygulamanın iyi sonuçlanmasını etkileyebilir ve bazı ...
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Bu yöntem, aynı zamanda mezobotoks olarak da bilinir. Çok ince deri çizgileini azaltır-deriyi parlatır ve terleme ve yağlanmayı azaltır.
Botoks cilt çizgilerinin ve kırışıklıkları hafifletip ortadan kaldırırken taze ve doğal bir görünüm ortaya çıkarır. Doğal güzelliğin ortaya çıkması ile minimal makyaj renge katması için yeterli olacaktır. Botoksun etkisi geçicidir, nörotoksin uygulandıktan 4-6 ay sonra etkisi başlar 4-6 ay içinde kaybolur.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Botoks yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Enfeksiyon gibi risklerden kaçınmak için steril olmayan ortak kullanım alanlarında vakit geçirilmez. Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
-----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz. -----İlk 3 gün botoks yapılan bölgeye masaj yapmayınız ve ovalamayınız.
Uygulamaların sayısı arttıkça Botoks'un etkisi 12 ay kadar devam edebilir. İlk uygulamadan sonra yaklaşık 3 ay sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye başlar. 4 ay sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Normal şatlarda botoks uygulaması sonrası herhangi bir krem sürmeye gerek yoktur. Sadece uygulama saatine göre tamamen doğal içerikli aynı zamanda nemlendirici özelliği olan güneş koruma kremi sürülebilir.
Bu durum kaş iç kısımlarına kaşların kalkmasını sağlayacak yüzeysel enjeksiyonlarla ilk bir ay içinde yapılacak rütuşlarla çözülebilir. Bu düzeltme enjeksiyonları ilk bir ay içinde yapılamazsa botoks etkisinin geçmesini beklemek gerekecektir.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri