Erkek boxer için genellikle pamuklu kumaş tercih edilir. Pamuklu kumaşlar, pek çok avantaja sahiptir. Cildin doğal bir şekilde nefes alabilmesini sağlayan bir malzeme olan pamuk, doğal kökenli bir kumaştır.
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Peki doğru boxer kumaşı seçimi nasıl olmalı? Estetik olarak göze güzel gelen ancak sağlıksız bir kullanıcı deneyimi sunan naylon ve sentetik kumaşlar yerine terletmeyen, dayanıklı ve yumuşak yapıya sahip olan pamuk, modal veya elastan karışımlı kumaşları tercih edebilirsin.
Pamuklu kumaşlar esnek ve rahat yapılarıyla kullanıcısına sonsuz bir konfor alanı vadeder. Pamuklu kumaşla üretilen boxerlar kış aylarında sıcak tutarken, yaz aylarında nefes alabilen ve serin tutabilen bir yapıya sahiptir. Böylelikle koku yapmayan erkek boxer arayışında olanların beklentilerini karşılamayı başarır.
Boxer dikiminde kullanılan kumaşlar dokuma ya da örme kumaşlardır. Dokuma kumaşlarda; poplin, pazen, terikoton vb. pamuklu kumaşlar tercih dilmelidir. Örme kumaşlar; penye ve özel örme kumaşlardır. İpek saten gibi kumaşlarda özel olarak kullanılabilecek boxer kumaşlarıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Pamuklu malzemelerden üretilen boxer'larımız hem nefes alıp giyilen bölgeyi rahatlattığı gibi oluşan teri de emerek pişiklerin önüne geçmektedir. Darkzoneshop, bayan ve erkek iç giyimi ürünlerinin her birinde olduğu gibi boxer seçiminde de birçok insanın ilk tercihi olmaktadır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Organik pamuklu erkek boxerlar, naylon kumaştan üretilen boxerlara göre cildi tahriş etmez, terleme yapmaz ve konforludur. Erkek boxer seçiminde ürünün likralı boxer olmasına önem verilmelidir.
Külot ve boxer değiştirme süresinin ideali, 24 ila 36 saat arasında değişiklik göstermektedir. Ancak kişilerde genital akıntının yoğun olması ya da aşırı terleme sorunun görülmesi gibi durumlarda bu süre daha kısa tutulmalıdır. Bu durumlarda çamaşırlar, duyulan ihtiyaca bağlı olarak günde birkaç kez değiştirilmelidir.
Vajinanızda bir akıntı olması sağlıklıdır, tıpkı ağzınızdaki salya gibi, bu yüzden iç çamaşırınızın bu sıvıları hafifçe emmesi gerekiyor. ' Bu yüzden ısıyı hapseden ve nemi içerde tutan fazla sentetik naylon kumaşlar yerine, nefes alan pamuklu külotlar tercih etmelisiniz.
Pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Çünkü iç çamaşırları genital bölgeye temas eder. Vücudumuzdaki bu hassas bölgenin kuru kalması ve hava alması oluşabilecek enfeksiyon riskini önlemeye yardımcı olur. Pamuk kumaş gevşek dokumaya sahiptir.
İç giyim ürünleri, doğal pamuklu veya lifli kumaşlardan imal edilmelidir. Yumuşak kumaşlar, yıkamaya dayanıklı olmalı ve zaman içinde yumuşaklığını kaybetmemelidir. Yıkama sonrası sararma olmamalıdır. Kumaşlar teri transfer edebilmeli, hava geçirgenliğine sahip olmalıdır.
Pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.
Naylon iç çamaşırları sizi terletir ve kötü bir koku oluşmasına yol açar. Ayrıca terleten kumaşlar mantar oluşmasına da neden olabilir. Cildin nefes almasına izin vermeyen naylon ve sentetik kumaşlar, bakteri enfeksiyonu riskini de arttırabilir.
Eğer günlük kullanım için bir iç çamaşırı arıyorsan, hareket kabiliyetini artıran, nefes alan ve terletmeyen yapılarıyla bir adım öne çıkan pamuklu külot modelleri senin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.
Pamuklu iç çamaşırı, sentetik kumaşların aksine parlak olmayacaktır. Ne renk olursa olsun, mat ve hafif delikli yapısı ile bu kumaş dikkat çeker.
Panty külot
Genelde düşük beldir. Son derece rahattır ve günümüzde artık birçok farklı çeşidi bulunur.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor. İç çamaşırınız da bu nemi hapsediyor ve tüm kötü bakterileri üretmeye başlıyor.
Özellikle yaz aylarında yeni alınan bikini, iç çamaşırı, şort, gömlek gibi giysilerin mantar ve bakteri açısından yüksek risk taşıdığı, yıkanmadan giyilmemesi gerektiği bildirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.
Konunun uzmanlarından Lana Hogue'nün aklımızı karıştıran bu soruya verdiği cevap “evet”. Kumaş üretim uzmanı olan Hogue, özellikle tene direkt temas eden kıyafetleri mutlaka giymeden önce yıkamamız gerektiğini söylüyor.
Vücut ısısının korunması ve terin emilmesi gibi faydaları nedeniyle giyilmesi tavsiye edilen atletler, kesinlikle doğal içerikli kumaşlardan üretilmiş olmalıdır. Bu nedenle bambu kumaştan üretilmiş atletler, sağlığın korunması açısından en ideal ürünlerin başında yer almaktadır.
Araştırmada en büyük fark, boxer giyenler ile jokey veya külot giyen erkeklerde bulundu. 304 katılımcıdan alınan kanın daha ileri analizi, öncelikle boxer giyen erkeklerin, erkek doğurganlığı ve sperm üretimiyle bağlantılı olan Folikül Uyarıcı Hormonu'nun (FSH) daha düşük seviyelerde bulunduğunu ortaya koydu.
Doğru Boxer Kumaşı Seçimi Çok Önemli!
Boxer alacağınız zaman, ürünlerin pamuklu kumaşlardan hazırlandığından emin olmalısınız. Pamuklu kumaşa sahip olan ürünlerle, cildiniz nefes alır ve terleme gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Cildinizi kuru tutan bu tarz kumaşlar, sağlık açısından size çok çeşitli avantajlar sağlar.
Yüzde 40 veya 60 oranında pamuk yapıya sahip kumaş türleri, bu koşulları sağlayabilmek için yeterlidir. İç çamaşırı yüzde kaç pamuklu olmalı sorusunun cevabı böylece, yüzde 40 ve üzeri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Polyester ve naylon kumaşlar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarmakla birlikte, çeşitli cilt hastalıklarına ve kadın hastalıklarına sebep olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, polyester iç çamaşırlarının sperm sayısı ve hareketliliğinde düşüşlere sebep olduğunu göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri