Düz yüzeyler için kısa tüylü rulolar ideal Tavan boyama işlemi için 3 ya da 4 numaralı saten rulolardan yararlanabilirsin. Mat ve pürüzsüz yüzeyler yaratmak için doğal kıllı ruloları tercih edebilirsin. Su bazlı boya kullanacaksan daha iyi sonuçlar için tercihini sentetik kıllı rulolardan yana yapmalısın.
Boya Rulosu Nasıl Seçilir? Öncelikle boya yapılacak alan tanımlanmalıdır. İç cephede kullanılan rulolar ile dış cephede kullanılan rulolar birbirinden farklıdır. İnce işçilik gerektiren alanlar için kısa rulolar tercih edilirken, daha geniş yüzeyler için geniş çaplı rulolar tercih edilmelidir.
Rich Kadife Sünger rulolar ile Normal Sünger Rulonun farkı, amatör kullanıcıların boya uygulamasında yüzeyi köpürtmeden daha akıcı bir şekilde boyama ve vernikleme işlemini yapmasını sağlamaktır. Kadife rulolar ayrıca daha dayanıklı olup, zamanla kopma ve deforme olması daha güçtür.
Evimizi boyarken hangi rulo kullanılır sorusuna cevap bulduğunuzda çok düzgün yüzeyler elde edersiniz. Dış cepheler büyük dişli sıvaya sahipse veya girinti çıkıntısı fazla olan bir yüzeye sahipseniz posteki rulo kullanabilirsiniz. Dış cephede dış cephe ruloları, iç cephede ise iç cephe ruloları tercih edilmelidir.
Genel olarak sünger rulolar için su bazlı vernikler, su bazlı akrilik boyalar, hobi boyaların kullanımı uygundur. Bazı sentetik boya ve vernikler için de kullanılsa da en iyi kullanım alana su bazlı ürünlerdir.
İlgili 38 soru bulundu
Mat ve pürüzsüz yüzeyler yaratmak için doğal kıllı ruloları tercih edebilirsin. Su bazlı boya kullanacaksan daha iyi sonuçlar için tercihini sentetik kıllı rulolardan yana yapmalısın. Saten iç cephe rulosu ile düz yüzeyler için boya uygulamalarında kolaylık sağlayabilirsin.
Boya yaparken en çok yapılan hatalardan biri de rulo izi bırakmaktır. Rulo izi daha çok boyanın ruloya eşit yayılmamasından veya duvarın boyanma şeklinden kaynaklanır. Eğer rulonun duvarda bıraktığı izi tersine bir hareketle silmezseniz duvarda rulo izleri kalır.
Tavan boyası, mümkün olduğu kadar uzun ipli bir rulo ile yapılmalıdır. 20 veya 25'lik rulo ile yapılır. Genellikle, 25'lik plastik boya rulosu ve tavan boya rulosu ile uygulama yapılır.Uzun ipli rulo ile yapılan tavan boyası, uygulama esnasında fazla dökülmez ve sıçrama azalır.
MOHER ( KADİFE ) RULO 10 CM YEDEK 2 Lİ Vernik, yağlı boya, akrilik boya, su bazlı boya uygulamalarında kullanılır. Pürüzsüz bir yüzey bırakır ve kesinlikle iz bırakmaz. 2 adet yedek rulo gönderilecektir.
Dış cephelerde grenli boya uygulamalarında kullanılır. Boya içindeki desen veren grenleri bırakarak boyanın daha belirgin pütürlü olmasını sağlar. Kullanıldıktan sonra kolayca temizlenir. Uzun ömürlüdür tekrar tekrar kullanılabilir.
Duvarınızın dokusu düzgünse saten rulo fırça kullanabilirsiniz. Böylece duvarda rulo izi kalmamış olur. Su bazlı, silikonlu, ipek mat ya da yarı mat boyalarda saten rulo çok iyi sonuç verir. Sentetik duvar boyaları için de saten rulo fırça kullanabilirsiniz.
İpek, saten ve kadife fırçalar daha az iz bırakan modeller arasındadır. Aynı zamanda fırça izi bırakmadan boya yapmak için her zaman rulo fırçalar tercih edilmelidir.
Kadife kaplamalı rulo özel dokusu ile vernik ve boya uygulamlarında kullanıma uygundur. Mutfak dolapları, mobilya, duvar yenileme projelerinde boya ve vernik yaparken tercih edebilirsiniz.
Boya badanaya nereden başlanır? Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin.
Yumuşak kıllı fırçalar veya mikrofiber rulolar, daha pürüzsüz bir boyama yüzeyi sağlar ve iz bırakma olasılığını azaltır. İyi bir boya tekniği kullanın: Boyama işlemini yaparken düzgün bir teknik kullanmak önemlidir. Boyama işlemine bir köşeden başlayarak, düz ve kesintisiz bir şekilde boyayı uygulayın.
Uygulama için gerekli malzemeler. Uygulama yapılacak zemine göre moher rulo veya kadife vernik rulo, dar ve çıkıntılı alanlar için ipek fırçadır.
Epoksi Kirpi Rulo Küçük Çap 20 cm
Epoksi kimyasallarında yayılan malzemenin içinde kalan hava kabarcıklarını almak için kullanılır.
Kadife Rulo Vernik ve yağlı boya ile kullanılır, solventten etkilenmeyen rulonun kullandıkça verimi artar, kullanıldıktan sonra çözücü herhangi bir maddeyle yıkanıp su ile durulanması rulonun ömrünü uzatır.
Boya badana uygulaması yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, fırça ve rulo kullanımıdır. Boyama işleminde rahat bir uygulama yapmak istiyorsanız, rulo ve fırçaya fazla boya alıp ta sağa sola damlatmak istemiyorsanız, mutlaka boya eleği kullanınız.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
"Tavan boyası sulandırılır mı?” sorusu da sıklıkla merak edilir. Tavan boyasını kullanmadan önce su ile inceltmek gerekir. Tavan boyası inceltme işlemi için içine %15 oranında su katılır.
Plastik iç cephe boyalarında kullanılır. Solventten etkilenmeyen rulonun kullanıldıkça verimi artar. Kullanıldıktan sonra çözücü herhangi bir madde ile yıkanarak ve su ile durulanarak uzun ömürlü olması sağlanır.
Boya su bazlı, silikon ya da plastik ise boya rulosu, bir kovanın içinde yıkanarak hatta mümkünse akan ılık su ile arındırılarak temizlenmektedir. Ayrıca yapı marketlerden kolayca sağlanan yarım ay şeklindeki boya rulosu temizleme spatulaları da iyi iş çıkarmaktadır.
Kullanılan boya su bazlı ise, fırçaları ve ruloları basit musluk suyu ve sabunla hatta sadece suyla yıkayabilirsiniz. Eğer boya solvent bazlı ise özel solventler ile yıkanması gerekecektir. Temizlemeden önce, daha büyük kalıntıların metal bir spatula ile çıkarılması önerilir.
Fırça veya rulo izi genellikle, işçilikle birebir bağlantılı bir problemdir. Sorunun ortadan kalkması için, kestirme yapılan fırça ile uygulanan noktalarda boyanın lejant bilgileri doğrultusunda inceltilmesinde fayda vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri