Türk dizilerimiz Türkiye'de olduğu kadar yurtdışında da sevilerek takip ediliyor. Pek çok klasikleşmiş Türk dizisi, üzerinden yıllar geçse de Orta Doğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinde ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Bu diziler 140'tan fazla ülkede 650 milyondan fazla seyirci ile buluşuyor.
Fransa, Endonezya, Fas, İran, Yunanistan ve Gürcistan, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin en çok izlendiği ülkelerin başında geldi.
Günümüzde Türk dizileri; Fransa'dan Japonya'ya, Uruguay'dan Endonezya'ya, Latin Amerika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyada 100'den fazla ülkeye lisanslanmakta ve 500 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Dil bilimsel ve arkeolojik araştırmalar
Modern Korelilerin Mançurya, Moğolistan ve Güney Sibirya'da yaşamış antik halklardan türediği iddia edilmektedir. Bu halklar zamanla Kore Yarımadasının kuzeyine yerleşmiştir.
Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Türk dizileri satıldığı bölgelerde Türkiye'nin, Türk kültürünün tanıtılması anlamında büyük bir etkiye sahip” değerlendirmesinde bulundu.
29 Mart 1993 – 15 Ocak 1999 tarihleri arasında yayınlanan Ferhunde Hanımlar 1.780 bölümüyle Türkiye'nin en uzun soluklu yerli dizisidir. Kaç Yerli Dizi Başka Ülkelerde En Yüksek Reytingleri Aldı?
Türkiye'de ilk diziler devlete ait olan TRT tarafından çekilmiştir. Türkiye'nin ilk yerli dizisi 1974 yılında çekilen Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eseri olan Aşk-ı Memnu'dur. Dizi, Türkiye'nin kamu yayın kuruluşu TRT'de yayınlandı.
Demir ve çelik sektöründe aktif bir üretici ve ihracatçı olan Türkiye'de en fazla ihracat edilen ürünler arasında inşaat demiri, çelik borular, çelik levhalar ve profiller yer alıyor.
Türkiye'nin ABD'ye 2022 yılında en fazla ihracat yaptığı sektörler mücevherat, elektriksiz ve elektrikli makineler, motorlu kara taşıtları ve aksam parçaları, halılar ve yer döşemeleri, demir çelik ürünleri, doğal taş ürünleri, alüminyum ürünleri, hazır-giyim, silah ve mühimmattır.
İlk olarak 2020 yılının sonunda TVN Panama kanalında prime time'da yayınlanmaya başlayan dizi, daha sonra Meksika'da “Pecado Original” adıyla Imagen Televisión kanalında yayınlanmaya başlamıştı. Dizinin başarısı daha sonra Latina Peru ve Telefuturo Paraguay'a kadar ulaştı.
İspanya, Şili, Cezayir, Bahreyn, Çad, Cibuti, Mısır, Gazze, İran, Irak, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Libya, Moritanya, Fas, Umman, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Güney Sudan, Sudan, Suriye, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Batı Şeria, Yemen, Rusya, Romanya, İsrail, Özbekistan olmak üzere 30'dan fazla ülkede ...
Çarpıcı senaryolarıyla yaklaşık iki saat boyunca izleyiciyi farklı dünyalara sürükleyen ve kendi özgün müzikleri olan Türk dizilerinin en çok satıldığı ve izlendiği ülkeler arasında Şili, Meksika ve Arjantin göze çarpıyor.
72 YILLIK DİZİ
Dünyanın en uzun süren dizisi tam 72 yıl sonra veda etti. 'Guiding Light' adlı dizi, 1937 yılında radyoda yayınlanmaya başlandı. Daha sonra da TV'ye geçti. Dizinin serüveni tam 72 yıl sürdü.Dünyanın en uzun süre yayınlanan dizisi rekorunu elinde bulunduran Guiding Light 2009 yılında final yaptı.
Guinness Rekorlar kitabında giren ve en uzun süre ekranlarda devam eden dizi unvanına sahip General Hospital 1963'den bu yana süren dizi, toplamda 13.500'e yakın bölüm sayısına ulaşmıştır. Ekranlara ilk bölümü 23 Mart 1987 tarihinde yayınlanan Cesur ve Güzel Amerikan yapımı pembe dizi 7000 bin bölümü geçmiştir.
En çok sayıda ülkeye ihraç edilen dizi olma özelliğini taşıyan Muhteşem Yüzyıl, 70 ayrı ülkede 500 milyondan fazla izleyiciyle buluşarak Türk dizi sektörünün yurtdışına açılma serüveninin kilometre taşlarından biri haline geldi.
Her ne kadar ülkemizdeki kadar büyük bir bağ kurulmasa da Kurtlar Vadisi Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan ve Kazakistan gibi ülkelerde önemli izleyici kitlesi elde etti.
Ömer (dizi) Hz. Ömer (Arapça: عُمَرْ, Farsça: عمر فاروق), MBC1, Qatar TV, ATV ve Kanal 7'de ve bütün Arap ülkelerinde bütün ramazan ayında yayınlanan bir tarihî ve dinî dizidir.
Korece öğrenmek için dizi izlemek etkili bir yöntemdir. Ancak, dizi izlerken birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. İzlerken öğrenme odaklı olursanız aldığınız verim büyük ölçüde değişecektir.
Ay Yapım'ın ikinci sezonuyla salı akşamları ekrana gelen, başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya'nın yer aldığı SHOW TV'nin fenomen dizisi 'Aile', MipCom'da 80'den fazla ülkeye satıldı.
Disney Plus'ın 2021 yılında Güney Kore'de başlatılmasından bu yana, ülkeden çeşitli orijinal K-dramalar dünya genelindeki izleyicilerin beğenisine sunuluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri