Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin. Boyanın Kalan Kısmını Saçın Tamamına Uygulayın. Toplam Bekleme Süresi 45 Dakika Olacak Şekilde Saçınızda Bekletin. Belirtilen Bekleme Süresinin Sonunda Temiz Bir Su İle akıncaya Kadar Ilık Ve Bol Suyla Saçı Durulayın.
Saç boyasından istenilen verimi elde etmek için boyanın 35-40 dakika bekletilmesi gerekir. Saçlardaki beyazlar yoğun ise bu süre bir saate yakşalabilir.
Saçınızı yıkarken sıcak su yerine soğuk ya da ılık su kullanarak saç boyasının renginin saçınıza daha iyi bir şekilde kilitlenmesini sağlayabilirsiniz. Sülfatsız şampuanlar, boyanın canlı renginin uzun süre saçınızda sabit kalmasına yardımcı olur.
Başınızı öne eğin ve saç köklerine kuru şampuan spreyi sıkın. Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur. Sadece vücudunuzu yıkamak istediğiniz zamanlarda duşa girdiğinizde, saçlarınızı ıslatmayın.
Ortalama olarak 20-30 dakika saçlarınızda boyanın kuruması için yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
2 veya 4 saat su bazlı boya için beklenebilir. Solvent içeren veya yağlı boyalar için ise bekleme süresi 8 saat civarındadır. Daha mükemmel sonuç alman için 12 saat beklemen daha doğru olacaktır. Eğer daha canlı ve daha sağlıklı bir boya kullanacaksan Epoksi boyaları tercih edebilirsin.
Kesim veya perma işlemini boyadan önce mi yaptırmalıyım? Islak saç daha iyi kesildiğinden genellikle saçınızı kestirmeden önce boyamalısınız. Şampuan saç derinizde bulunan ve boyama işlemi sırasında saçınızı koruyan doğal yağları yok ettiği için boyadan hemen önce saçınızı şampuanlamamalısınız.
Saçınızı boyattıktan sonra saçlarınızın yapısına göre en az 3 günlük bir süre boyunca beklemeniz gerekebilir. Yeterli zaman kuaförünüzün yapacağı inceleme sonrasında daha sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Aynı zamanda taze saç rengini olabildiğince uzun süre bozmamak için yıkama döngünüzü de uzatmalısınız.
Temiz saç boyanabilir fakat iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız, boyama işlemi öncesinde saçınızı yıkamayın. Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir.
Saç cilasına oksidanın yerine ılık su katılır, yani boya sulandırılır ve saçın açık renk tonuna sahip olan bölgelerine uygulanır. Bu şekilde boya saçın tamamı değil, sadece açık tonlardaki kısımlara etki eder.
Boyamaya saç diplerinden uçlarına doğru yapacağın hamlelerle başlamalısın. Saçların kulak hizasında ya da daha kısaysa, tek hamlede tüm tutama boya sürebilirsin. Ancak saçların daha uzunsa, öncelikle saç diplerinden kulak hizana kadar olan bölüme boya uygulaman yeterli olabilir.
Eğer saçların fazla uzun değilse 1 kutu ihtiyacını karşılamaya yeterli olabilir. Uzun saçlara sahipsen 2 ya da daha fazla kutu saç boyası almalısın. Her ne kadar kısa saçlar için 1 kutu yeterli desek de boya işleminin yarıda kalmaması için yedek bir kutu bulundurmanda fayda vardır.
Uzmanlar saçların yılda 5 kezden fazla boyanmaması konusunda uyardı. Bu konuda sektör tavsiyesinin ise 4-6 haftada 1 gibi kısa bir zaman aralığı olduğuna dikkat çekildi. Uzmanlar ayrıca saçların boyandığında olabildiğince, kına, pancar ve kuşburnu gibi doğal ürünler kullanmasını tavsiye etti.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Regl dönemi kadında hormon dengelerinin değiştiği, düzensizleştiği, vücut ısısının ve vücudun kimyasallara karşı verdiği tepkinin değiştiği bir dönemdir. Saç boyatıldığında, boya diğer zamanlardaki kadar iyi tutmayabilmekte ve hatta kuaförde çektirilen fön bile regl döneminde 1-2 saat içinde bozulabilmektedir.
Saçların ıslakken boya daha rahat yayılır ve saçlarının tamamına boyayı daha hızlı uygulayabilirsin. Saç boyaları aslında kuru saça uygulanmak üzere hazırlanır. Bu nedenle ıslak saçlarındaki nem, saç boyasının içeriğindeki kimyasalları etkileyebilir ve saç rengin istediğin gibi görünmeyebilir.
Saçlar yeni yıkanmış temizken saça boya yapılmasındansa , bir iki günlük yağlı bir saça yapılmasını daha çok öneriyorum. Sebebi ise saçtaki yağın doğal koruyucu görevi üstlenmesidir. Saçta ki yağ , saç ile saç dipleri arasında bir bariyer görevini üstlenir.
19. Saç boyasını saç kremi ile seyreltmek, daha pastel ve daha açık bir ton elde etmenize yardımcı olacaktır.
Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır. Sonrasında saç boyasının tamamen çıktığını göreceksiniz. Eğer kadın saç boyası sıvı sabun yardımıyla çıkmadıysa aseton kullanmayı deneyebilirsiniz.
Saç Kaç Kere Şampuanlanır? Genelde bir kere şampuanlama yeterli olabilir. Ancak, saçta yoğun bir kirlilik ya da ürün birikimi varsa, iki kere şampuanlamak daha temiz bir sonuç verebilir.
Saç boyası her bir saç telinizi kaplar (yarı kalıcı boya) ya da saç korteksine girip saça yapışarak her bir saç kütikülünüze nüfuz eder (kalıcı Boya). Ancak, yarı kalıcı boya yıkandığında zamanla akar ve kaybolur. Kalıcı boya, isminden de anlayabileceğiniz gibi, saçınızı kalıcı olarak boyar.
- Saçınızı dolgun gösterecek işlemler için Ay; Aslan veya Boğa'da olmalı. - Saçları kıvırmak, dalgalandırmak için yapılacak maşa, köpük gibi işlemler için Ay; Başak, Terazi veya Aslan'da olmalı. - Saç boyamak için Ay'ın sabit burçlarda olmasını bekliyoruz: Boğa, Aslan, Akrep, Kova.
Saçlarınızda ışıltı, gölge ya da minik aydınlık dokunuşlar eklemek istiyorsanız evde saçınızı boyarken ıslak saça uygulama yapabilirsiniz. Saçlarınız ıslakken suyu çeker ve saç boyası saçınızın rengini tamamen değiştirmez. Islak saça uyguladığını boya yumuşak bir renk geçişi yapmanızı sağlar.
Saçın uzunluğu ve dolgunluğuna bağlı olarak birkaç kutu boya almanız gerekebilir. Ayrıca saç dipleri uçlarına göre daha zor boya tutar. Bu yüzden boyamaya diplerden başlamakta yarar var. Ama boyayı uç kısımlara iyice yedirmeyi unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri