Boyadan Yanan Saç Derisindeki Kabuklanma Nasıl Geçer Saç derinizdeki oluşan pullanma, kabuklanma ve yaralar bitkisel yağ kullanarak hafifletilebilir. Yine yukarıda da dediğim gibi boyadan bir süre uzak durulmalı. Size dokunan boya markaları bırakılmalı.
Kafa derisinde açık yaraları olan kişiler bu tedaviden kaçınmalıdır. Elma sirkesi kimyasal yanıklara neden olabilir, bu nedenle sulandırmadan kullanılmamalıdır. Ilık Zeytinyağı: Saç derisine ılık zeytinyağı sürmek, cilt yüzeyindeki kaşıntılı kabukların ve pulların yumuşatılmasına ve gevşetilmesine yardımcı olabilir.
Bir miktar elma sirkesini suyla karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın ve 15-20 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı ılık su ile durulayın. Zeytinyağı yüksek oranda nemlendirici özelliğe sahiptir ve saç derisindeki kepek ve kabuklanma problemini ortadan kaldırır.
Kabuklanmaların temizlenmesine kadar süren bu hassas yıkamalarda kullanılan yumuşatıcı kremler Bepanthol gibi kremler veya hazır jellerden oluşmaktadır. Bu yumuşatıcı losyonların yıkama öncesinde kullanılmasındaki gaye, kabukların iyice yumuşamasıdır.
En önerdiğimiz yağ, çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağında antiseptik, antifungal, antibakteriyel, antienflamatuar etkisi olduğu için saça da saçlı deriye de çok iyi gelir. Bir çay kaşığı kadar çay ağacı yağını hafif ısıtıp saçlı deriye masaj yapıp bir gece beklemeliyiz.
İlgili 16 soru bulundu
Nedeni ise; boyadan hemen önce saçı yıkamak saç derinizi koruyan doğal yağların kaybolmasına neden olması. Ayrıca boyama işleminin öncesinde saçları yıkamak, ardından ise boya ya da açıcı uygulamak saç derisinin tahriş olmasına neden olur.
Badem Yağı, Muz:
Bir muzu ezin ve üzerine 5-6 damla badem yağı damlatın. Karışımı saç diplerinize ve saç derinize işleyecek şekilde masajla yedirin. Karışımı saçınızda yarım saat beklettikten sonra ılık su ve şampuanla saçlarınızı yıkayın.
Saç Ekiminde Kabuklar Nasıl Dökülür; Saç ekimi operasyonu yapıldıktan sonra saçta yaralar kabuk bağlama ile başlar. İşlemden 9 ya da 10 gün sonra kabuklarda dökülme başlar. Kabukların dökülmesinden sonra artık kişi günlük yaşamına işine dönebilir.
Saç derisinin nemsiz kalması ve kuruması, saç derisinde görülen kabuklanma ve pullanmanın en sık rastlanan nedenlerindendir. Saçı sık sık ve sıcak su ile yıkamak, yoğun kimyasallar içeren şampuan kullanmak, güneş ışınları, çevrede bulunan toz ve kirler saç derisinin kurumasına ve pullanmasına neden olacaktır.
Elma sirkesini suya karıştırıp saç derinize masaj yaparak uygulayıp 15-20 dakika bekletirseniz saç ph'ınız dengelenecektir. Daha sonrasında saçlarınızı ılık su ile durulamalısınız. Saçtaki kabuklanmadan kurtulmak için kullanabileceğiniz diğer yöntem ise zeytinyağı olmaktadır.
Boya sonrasında alerjik bulgular hissedildiğinde, ilk iş olarak boyanın hemen saçtan uzaklaştırılması gerekir. Bunun için saçlar bol suyla yıkanmalıdır. Saç alerjisi durumunda; sulantıyı azaltacak kompresler, kaşıntı kesici özelliği olan antihistaminik tabletler ve kortizon içeren kremler kullanılmaktadır.
Kontakt permatit, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastlalıkları olanlar da bu tür saç boyalarından uzak durmalıdır.
Yetersiz beslenme, hava kirliliği, yorgunluk, yanlış ürün kullanımı ve hijyene dikkat etmemem gibi nedenlerle saçlarda dökülme, kaşıntı, kabuklanma ve saç egzaması olarak adlandırılan seboreik dermatit görülmektedir. Saç egzaması genellikle mantar kaynaklı bir rahatsızlıktır.
Sülfat içermeyen şampuanlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında tercih edilir. Çünkü bu tür şampuanlar, saçı temizlerken saçın doğal yağ dengesini bozmaz ve saçın yapısını onarmaya yardımcı olur. Ayrıca, boyadan yıpranmış saçların bakımında saç maskeleri de etkili olabilir.
Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Zeytinyağı maskesi boyadan yıpranmış saçlarınıza nem kazandırmak için ideal. Yarım çay bardağı zeytinyağının içine biraz limon sıkarak bir kaşık bal ekleyin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra saç boylarına ve uçlarına uygulayın. Maskeyi 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayıp yıkayın.
Bu süreç iyileşmenin bir parçası olduğundan, yaraların kabuk bağlamaya başlamasıyla, kabuklarla birlikte saçlar da dökülür.
Seboreik dermatitli kişilerde genellikle güneş hassasiyeti vardır. Saçlı deri tutulumunda genellikle kaşıntı belirgindir, keskin sınır görülmez. Seboreik dermatit, saç derisinde kabuklanma ve kepeklenme şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Kişinin psikolojik olarak kendini rahatsız hissedebilmesine neden olabilen bu durum, çoğunlukla cilt kuruluğundan kaynaklanır. Ancak bazı durumlarda yaşlanma, güneş ışığına maruziyet, sert kimyasallarla temas, bazı ilaçların kullanımı ve bazı rahatsızlıklar da ciltte pullanma sorununa yol açabilir.
İşlemden sonra ilk gün kabuklanmalar oluşurken, 10 günde kökler yerlerine yerleşerek iyileşme sürecine girer. İşte bu süreçte saç ekimi sonrası 10. gün kabuk dökme yıkaması yapılması gerekir.
Günlük süreçte yıkama ve tarama sonrası dökülen saçlar yaşam döngüsünü bitirmiş saçlardır. Bu şekilde günde 100 saç teline kadar dökülen saçlar normal kabul edilir ve 8-10 haftaya kadar yerlerine hemen yenileri çıkar.
Yıkama ve fırçalama sırasında döküldüğü görülüp, ürküntü yaratan saçlar, ömrünü tamamlamış saçlardır ve yerlerine yenileri çıkar. Bir günde 100 saç teline kadar dökülme normal kabul edilir. Dökülen bir saç telinin yerine yenisi 6 - 10 haftada çıkar.
Saçların boya nedeniyle yanabileceğini öğrendik. Peki, “Boyadan yanan saç nasıl olur?” Yanmış saç telleri incelip hassaslaşır. Kırılmış, elektriklenmiş ve pürüzlü bir dokuya sahip olurlar. Bu nedenle hem dokunduğunuzda hem de dikkatlice baktığınızda saçlarınızın yandığını anlayabilirsiniz.
Yıpranan saçlarını onarmanın en güvenli yollarından biri boyadan yıpranmış saça keratin maskesi yapmaktır. Keratin içeren saç bakım ürünleriyle boyalı saçlarının daha güçlü uzamasını sağlayabilirsin. Boyadan dolayı yıpranan saçlarını daha parlak ve güçlü göstermek için keratinin gücünden yararlan.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri