Son olarak, doğal yağlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında önemli bir rol oynar. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar, saçın yapısını onarır, saçı besler ve nemlendirir.
Boyalı saçın renngini koruması, boyalı saçın akmasını önlemek için mutlaka içeriğinde E vitamin olan ürünler tercih edilmeli. Boyalı Saçlar İçin Hangi Yağlar Tercih Edilmeli: Buğday tohumu yağı, zeytinyağı ve badem yağı bu açından doğru tercih olacaktır.
Yıpranan saçlarını onarmanın en güvenli yollarından biri boyadan yıpranmış saça keratin maskesi yapmaktır. Keratin içeren saç bakım ürünleriyle boyalı saçlarının daha güçlü uzamasını sağlayabilirsin. Boyadan dolayı yıpranan saçlarını daha parlak ve güçlü göstermek için keratinin gücünden yararlan.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
İlgili 41 soru bulundu
Boyalı saçlarda saç uçlarına ve boyaya barışık bir bakım yağı kullanılarak saçların taranması tavsiye edilir. Boyalı saçlar yıpranmaya daha elverişli olduğundan her gün fön işlemi, maşa uygulaması ve ısı ile şekillendirme saç uçlarının kopmasına neden olabilir.
Boyalı veya çok işlem görmüş saçlarınız varsa bu bakımı haftada iki kere uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha canlı ve bakımlı hale gelmesi için hindistan cevizi yağı bakımını en az bir ay uygulamalısınız. Bir ay sonra saçlarınızın çok daha parlak, sağlıklı ve gir olduğunu görebilirsiniz.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
Yanmış ve yıpranmış saçların eski haline kavuşması en az 3 aydır. Bu süre boyunca saç uçlarınızdaki kırıkları kestirmek ve saçlarınızı besleyici yağ ve maske uygulamalarıyla onarmak gerekir. Ayrıca saçlarınıza vitamin ve serum uygulamaları da yaptırarak saç köklerinizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
Yıpranmış saçlara özel şampuanlar kullanmaya çalışın ve ıslak saçınıza masaj yaparak uygulayın. Kuvvetli ovalama ile şampuanlama saçınızı taramayı zolaştırır. Şampuanın hepsini durulayın. Yıpranmış saçlar kesinlikle durulanan bir saç kremine ya da her şampuanlama sonrası uygulanan bakım ürününe ihtiyaç duyar.
Sirkeli suyun etkisiyle saçınız yumuşayacağı ve kaygan hale geleceği için, birbirine dolanan saçı açmanız daha kolay hale gelecektir. Zorlanmanız durumunda saçınıza döktüğünüz sirkeli suyu biraz daha saçınızda bekletmeniz işe yarayacaktır. Dolaşan saçınızı açtıktan sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve shea yağı gibi doğal kaynaklı içerikler, saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar. Tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Argan yağı, içerisindeki antioksidanlar ve vitaminler sayesinde saça bakım sağlar. Boyanın saçta daha uzun süre kalmasına ve kaldığı süre boyunca tonunu kaybetmemesine olanak sağlar.
Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.
Zeytinyağı saça nasıl sürülür? - Her zamanki doğal saç kreminizle saçınızın yoğunluğuna göre 1-3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saçlarınızı yoğun şekilde beslemek istediğiniz ancak fazla vaktinizin olmadığı zamanlarda bu yöntemi deneyebilir, 5 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.
Saçların yeniden yapılanma süresi 3 aydır. Bu üç ay boyunca saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardım eder. Saçlı deriyi vitamin ve minerallerle desteklemezseniz saçlarınız eskisinden daha ince ve cılız çıkabilir.
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Boyadan Yanan Saç Derisindeki Kabuklanma Nasıl Geçer
Saç derinizdeki oluşan pullanma, kabuklanma ve yaralar bitkisel yağ kullanarak hafifletilebilir. Yine yukarıda da dediğim gibi boyadan bir süre uzak durulmalı. Size dokunan boya markaları bırakılmalı.
Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Ancak keratin yüklemesi genel olarak boya işleminden sonra yapılması tavsiye edilir.
Evet, Hindistan cevizi yağını saç diplerine sürebilirsiniz. Hatta saç diplerine bu yağ ile masaj yapmak, son derece faydalıdır.
Saç dipleri ve uçları arasında renk farkı olan kişilere, Hindistan cevizi yağıyla bakım yapması önerilir. Saçları dipten uca kadar besler ve renk tonunun eşitlenmesini sağlar.
Her banyodan sonra hindistan cevizi yağını rahatlıkla kullanılabileceğini söyleyen Gülsoy, “Duştan sonra antiseptik özelliği ve muhteşem kokuya sahip hindistan cevizi yağı ile bütün vücudun nemli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz. Tıraştan sonra oluşacak cilt tahrişlerine karşı da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri