Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır.
Kaba alçı sonrasında saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt yapılabilir. Böyle bir zemin boyanmış ise üzerine duvar kağıdı yapılabilir.
Böyle bir zemin boyanmış ise üzerine duvar kağıdı yapılabilir. Sadece sentetik boyalar tiner kullanılarak seyreltilmiş yağlı boya gibi boyalar üzerine dönüşüm astarı sürmek ve duvar kağıdını o şekilde uygulamak gerekir.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
İlgili 44 soru bulundu
Duvar kağıdı üreticisi 5 ila 15 yıllık bir hizmet ömrü içinde deforme olmayacağını ve solmayacağını garanti eder. Kusursuz desen ve renklere sahip duvar kağıdı desenleri, yaşam alanınızı kişiselleştirebilir ve her baktığınızda sizi mutlu edecek şık tasarımlara sahiptir.
Tutkal çok fazla seyreltildiği takdirde, yapıştırma gücünün %50'den fazlasını yitirebilir. Bunun sonucu ise kağıdın zemine yeterince yapışamamasıdır. Duvar kağıdı zemine yeterince yapışmaz, dikiş yerleri yukarıda kalır ve bazen de kabarcık oluşabilir.
B- UYGULAMA ÖNCESI ÖN HAZIRLIK:
– Yüzeydeki eski duvar kağıdını sökünüz. – Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır. – Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır.
Yeni sıva son derece emici bir zemin oluşturduğu için bu tür zeminlerin duvar kağıdı kaplanmadan önce mutlaka kaliteli bir tutkalla beslenmesi gerekir. Düz beton yüzeylere (tavanlar ve vb) kaplama işleminden önce astar atılması gerekir (ön tutkal, pigment içeren duvar kağıdı zemini astarı, duvar kağıdı zemin astarı).
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
Soru 7: Duvarımda saten boya veya silikonlu boya var, duvar kağıdı uygulayabilir miyim? Cevap 7: Duvar kağıdı uygulanabilir fakat duvar kağıdının tutunması ve duvar kağıdı tutkalının emiş gücünü arttırmak için duvara 1 kat normal plastik boya uygulanmalıdır.
Duvar kâğıdı kışın uygulanır mı? Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanı ortam sıcaklığının 7,8 derece altına düşmemesidir.
Duvar yüzeylerinin kuru ve temiz olması gerekmektedir. Duvar yüzeyinde eskiden yapılmış duvar kağıdı varsa mutlaka sökülmelidir. Kabarmış eski boya ve macunlar kazınmalıdır. Duvar yüzeyinde nem olmamalıdır.
Bir rulodan 5 adet 106 cm eninde parça alabildiğimize göre 5*106 cm=5,30 metre eninde duvarımızı kaplayabiliriz. Kaplamak istediğimiz duvarın eni 8 metre olduğuna göre 8 m / 5,30 m = 1,50 yani 2 ruloya ihtiyacımız var.
RULO HESABI
Öncelikle duvar yüksekliğini ve odanın çevresini tüm kapılar ve pencereler hariç tutarak ölçünüz. Bir rulonun kaç metre uzunluğunda duvarı kaplayacağını bulalım: Duvar Kağıdı Rulosu en: 53 cm (0.53 metre) ; boy: 10 metredir.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Birçok kişi duvar kâğıdı uygulaması sadece alçı duvara uygulana bilir diye düşünmektedir, fakat normal duvar içinde duvar kağıdı seçenekleri vardır. Eğer bu iş için size bulunduğunuz bölgedeki bir firmayla görüşürseniz, size duvar tipinize göre seçenekleri göstererek bu konu hakkında bilgi verecektir.
Eğer kullanacağınız duvar kağıdının duvarla temas edecek yüzeyi nonwoven yani elyaf ise yapıştırıcıyı duvara uygulamalısınız. Yapıştırıcıyı duvara sürdükten sonra kestiğiniz kağıt parçaları ile duvarları düzgünce kaplamanız gerekiyor.
Brüt beton astarı alçının yüzeye daha iyi yapışmasını ve tutunmasını sağlar. Eski ve boyalı yüzeylerde mutlaka yapılmalıdır. Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
Duvar kağıdıma yazık olur diye endişe etmeyin. En iyi ustalar tarafından ayarlanmış hazır sıvı tutkal kullanın. Ürünün çözülmesini beklemenize gerek yok. Paket elinize ulaşır ulaşmaz kullanmaya başlayabilirsiniz. 1000ml sıvı duvar kağıdı tutkalı ile yaklaşık 5m²-6m² (1 rulo) alanı döşeyebilirsiniz.
Yapıştırıcının tamamı çıkarılmışsa ve yüzey pürüzsüzse, bir kat iyi bir jotun astar uygulayın. Yapıştırıcı kalırsa bir gomalak astar kullanın, lateks kalan yapıştırıcıyı yumuşatır ve yükseltir. Kalan destek kağıtlarını sökmeye özellikle dikkat edin, aksi takdirde daha sonra boyayı da çekerek kalkabilir.
Doldurduğunuz sıcak suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın ve büyük bir sünger aracılığıyla duvarına uygulayın. Nemin kâğıda iyice nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra, duvar kâğıtlarınızı zeminden kolayca ayırabilirsiniz. Ayrıca bu iş için bulaşık deterjanı yerine sirke de kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı: 1 paket(500 gr) yapıştırıcı 14 litre ile 16 litre arası suyun içerisine yavaş yavaş dökülerek karıştırılır,karışım bal kıvamında olucaktır,kağıdın arkasına sürülerek yapıştırma işlemi gerçekleşir.kağıdın arkasına sürme işleminden sonra 5 dakika kadar bekletilir.not:suyun sıcaklığı önemli değildir 500gr 7-8 ...
Temizlik Bezi veya Sünger
Duvar kağıdını temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı ıslak bezle silinir mi sorusuna ise nemli bezle silmek daha doğru olur şeklinde cevap vermek mümkündür. Bunun için temizlik bezini veya süngeri suyla nemlendirin ve fazla suyu sıkarak kullanın.
Bir kovaya sıcak su ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırabilirsin. Bu karışımı büyük bir sünger ya da fırça aracılığıyla duvar kağıtlarının üzerine uygulayabilirsin. Rulo fırçalar karışımın duvar kağıdına daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır. Böylece duvar kağıdın duvardan kolay bir şekilde ayrılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri