Duvardaki boya lekelerini çıkarmak için sirke de oldukça etkilidir. Beyaz sirkeyi sprey şişesine doldurarak lekenin üzerine püskürtün. Birkaç dakika bekleyin. Daha sonra bezle hafifçe silin ve lekenin tamamen kaybolup kaybolmadığını kontrol edin.
Yağlı boya kullanılan duvarları silmeden önce duvarları hafif bir şekilde ya da bolca ıslatmalı ardından fırça ile duvarlarınızı temizlemelisiniz. Yağlı boya duvar temizliği için bir kovanın içerisine nişasta, su ve deterjan ekleyerek duvarlarınızı etkili bir şekilde silebilirsiniz.
Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.
Ilık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Dilerseniz az miktarda sirke de kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı temizlerken renk vermeyen sünger ya da bez kullanmalısınız. Yağ gibi inatçı lekeler için mısır unu ya da nişastayı su ile karıştırıp macun yaparak lekeli bölgeye sürün ve kurumasını bekleyin.
Karbonat ve Sirke
1 litre suyun içinde, 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezi nemlendirin. Duvardaki yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla çok rahat temizleyebilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Duvar temizliği, evin genel temizlik rutininde önemli bir adımdır. Bu rutinde Asperox Çok Amaçlı Temizleyici kullanabilirsiniz.
6.DUVAR LEKELERİ
Kovanın içerisine biraz su doldurun ve bulaşık makinesi tabletini içerisine atın. Artından bir sünger yardımı ile duvarda bulunan lekeleri silebilirsiniz. Fakat bastırmamaya özen gösterin duvarın boyası çıkabilir.
1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.
Kir birikintileri ile kararan duvar için sirke, arap sabunu ve bulaşık deterjanını 5 litre suya karıştırın. Karışıma batırdığınız yumuşak ve temiz bir bezi lekeli alanlara sürerek temizleyin. Sildiğiniz alanı durulamayı unutmayın. Daha sonra kuru bir bez ile iyice silin.
DUVAR KAĞIDI
Eskiyen duvar kağıtlarını çıkarmak kadar zor bir şey yok. Fakat yumuşatıcı ile kolay bir yolu var. Bir kapak sıvı yumuşatıcıyı bir litre suyla karıştırın ve solüsyonu duvar kağıdının üzerine sıkın. Sadece yarım saat bekleyin sonrasında rahatça temizlenebilir.
Miss Arap Sabunu boyalı, saten duvar veya duvar kağıdı temizliğinde kullanılabilir. Zeytinyağı özlerinden oluşan içeriği sayesinde uygulandığı yüzeylerin dokusuna veya rengine zarar vermez. Evinizdeki tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Duvardaki yağ lekeleri temizlemek için bir kap içerisinde karbonat ve ılık suyu macun kıvamına getirin. Temiz fırça yardımıyla bu karışımı duvardaki yağ lekelerinin üzerine sürün. Birkaç dakika bekletin. Ardından nemli bir bez ile silin ve duvardaki yağ lekelerinin temizlenip temizlenmediğini kontrol edin.
Bazı durumlarda boya lekesi kuruduğu zaman tiner bu konuda en önemli kullanım aracıdır. Aynı zamanda amonyak ve ardından pudra döküme eşliğinde ıslak bir bez ile yine boya lekesi çıkar. Boya lekesi henüz kurumamış ise o vakit ıslak nemli bir bez ile silmek de yine cümleyi çıkarabilir.
Plastik boyalı duvar nasıl silinir? Plastik boya ile boyanmış duvarların silinmesi hayli kolaydır. Boyandıktan uzun süre sonra da sabunlu ya da özel deterjanlı suyla silip durulayabilirsiniz.
Göz kararı ve ihtiyacınız kadar karbonatı ılık su ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı duvarınızın ufak ve görünmeyen bir kısmında test edin eğer boyaya zarar vermediyse rahatlıkla temizlemeye devam edebilirsiniz. Hazırladığınız bu karbonatlı karışımı duvara ovalayarak, fazla bastırmadan uygulayın.
İki litre ılık suyun içerisine bir çay bardağı arap sabunu ekleyerek duvar silme suyunuzu oluşturmanız mümkündür. Duvarını sileceğiniz alanın büyüklüğüne göre su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bir çay bardağı arap sabunu miktarını da buna göre ayarlayabilirsiniz.
Beyaz duvarlar için çamaşır suyu
Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek kullanılırsa duvarlardaki is lekelerini çıarabilir. Karışımı yine temiz bir bez ya da sünger yardımıyla lekeli duvarlarınıza uygulayabilirsin. Uygulama sonrası mutlaka birkaç kez durulama yapman gerekiyor.
Duvar silmek için en iyi deterjan olarak bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici ve arap sabunu kullanılmaktadır. Duvar silme deterjanı ılık su içerisine eklenecek olan arap sabunu, yüzey temizleyici ve bulaşık deterjanı ile hazırlanır. Çıkmayan lekeler için sirke ve karbonat kullanılabilir.
- Ayrıca sirkeli karışımda duvar temizliğinde yardımcınız olabilir. Bunun için; 2 su bardağı su, 1 su bardağı beyaz sirke ve yarım çay bardağı limon suyunu bir kovada karıştırın. Temiz bir bezi bu karışımda ıslatarak duvarlarınızı nazikçe silebilirsiniz.
En basit yöntem Bim mağazasında satılan Güldal marka yağ çözücüyü alıyorsun iki fıs fıs yapıyorsun iki dakika bekle kurula geç hiç leke kalmıyor.
Yarım kova suya dört damla bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın. Bu karışıma süngeri batırın ve sıkın (silerken duvardan suların damlamasını istemezsiniz.) Kirlendikçe ara sıra durulayıp duvarı bununla silin.
Karbonat ve Su
Karbonat, duvardaki is lekesini çıkarmada etkili bir doğal temizleyicidir. Bir miktar karbonatı bir miktar suyla karıştırarak pasta kıvamı elde edin. Bu pastayı bir sünger veya temiz bir bezle lekenin üzerine uygulayın ve hafifçe ovun. Karbonat, duvar yüzeyindeki is kalıntılarını çözer ve temizler.
Bulaşık Deterjanı ile Cam Silme
“Cam silme suyuna ne eklenir?” sorusunun yanıtlarından biri olan bulaşık deterjanı, kolay cam silme uygulamalarından birini gerçekleştirmenizi sağlıyor. Kiri hızlı bir şekilde camlarınızı arındıracak bu karışımı hazırlamak ise oldukça kolay.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Komple duvar temizliği ya da leke oluşan yerlerin temizlenmesi konusunda yardımcı olan cif diğer temizlik alanlarında da rahatlıkla kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri