Boyalı saçın doğal rengine geri dönme süreci kişiseldir ve tam olarak ne kadar süreceği tahmin edilemez. Ancak bu süreç ortalama olarak birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. Sadece saçın uzamasına izin verildiğinde ve farklı bir uygulama yapmadığındaysa, saç yaklaşık 8-12 ay sonra kendi rengine dönebiliyor.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
5) Boyadan sonra hemen yıkamayın
Saçınızı boyattıktan sonra yıkamak için en az 48 saat bekleyin. Renk iyice saça oturur.
Bir yemek kaşığı kadar karbonatı yine 1 yemek kaşığı epsom tuzunu 1 bardak suyun içerisinde karıştırın. Ardından saçlarınızın tamamına sürüp 20 dakika bekletin. Beklettikten sonra saçlarınızı doğal içerikli bir şampuan ile yıkayıp, güzelce nemlendirin. 3 gün üst üste uyguladığınızda değişimi siz de fark edeceksiniz.
Saçtaki açıcının akıtılması için farklı yöntemler denense dahi başarıya ulaşılabilen bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Saç açıcılar, saç renginizde kalıcı değişikliğe yol açar. Bu durumda saçın rengi tamamen açılmış olur. Saçtaki açıcıyı akıtma yöntemleri saçlarınızın eski rengine dönmesine sebep olmaz.
İlgili 33 soru bulundu
Saçın dip kısımlarından uçlarına kadar açıcı kullanılması gerekmektedir. Tarak kullanımı ile saç açıcının dağıldığından emin olunması önerilmektedir. Açıcı saçın rengine bağlı olarak en fazla 40 dakika bekletilmelidir. Daha fazlası önerilmemektedir.
Saç boyası her bir saç telinizi kaplar (yarı kalıcı boya) ya da saç korteksine girip saça yapışarak her bir saç kütikülünüze nüfuz eder (kalıcı Boya). Ancak, yarı kalıcı boya yıkandığında zamanla akar ve kaybolur. Kalıcı boya, isminden de anlayabileceğiniz gibi, saçınızı kalıcı olarak boyar.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
Saç boyası diğer bölgelerde olduğu gibi kıyafetler üzerinden de oldukça kolay bir yöntemle çıkarılabiliyor. Beyaz sirke ve beyaz sabun yardımıyla lekenin oluştuğu bölgenin üzerini iyice ovalayın. Sonrasında ılık suyla kıyafeti biraz daha ovalamaya devam edin. Ardından kıyafeti tamamen durulayın.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Yarı kalıcı saç boyası, yaklaşık 10 yıkama sonrasında saçlardan akmaya başlar. Kalıcı saç boyası saçların uzamaya başlaması ile akmaya başlar. Kalıcı saç boyasının içerisindeki maddeler saç teline işlediğinden uzun süre saçlarda kalır. Geçici saç boyası, yaklaşık 5 yıkama sonrasında akmaya başlar.
Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor.
Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yeni boyadığınızda yıkama döngüsünü de uzatabilirsiniz.
Çünkü ihtiyarların beyazlaşan saçlarını siyaha boyamalarında, daha genç görünmek suretiyle başkalarını aldatma söz konusudur. Ancak gençler için böyle bir durum söz konusu değildir. Saçı siyaha boyamanın caiz olduğu bir diğer durum da düşmanla cihad halidir.
Fakat boya Brezilya fönünü bozar mı sorusunun cevabı evet olduğu için işlemi yaptırdıktan sonra saçlarınızı boyatmanız önerilmez. Brezilya fönü yaptırdıktan sonra işlem görmüş saçı boyatmak için en az 2 hafta kadar sürenin geçmesini beklemek daha doğru olacaktır.
Bu dönemde koyu tonlu boyalar yapmamaya özen göstermelisiniz. Ancak açık sarı, platin sarısı gibi renkleri adet dönemlerinde yaptırabilir. Çünkü, bu dönemlerde vücut ısısı da yüksek olduğundan saç renginizin açılmasına yardımcı olacaktır.
Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir. Doğal ve pratik bir saç açıcı yöntem olan karbonatı şampuana 2-3 çay kaşığı kadar karbonat eklenir. Sonrasında karbonatlı şampuan ile saçlar şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletilir ve sonrasında durulanır.
Boyama sonrasında kullanılan mor şampuanın ise saçı boya kadar yıpratması söz konusu değildir.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Mayonez maskesi saç rengini açar mı? Mayonez maskesi saçınızın kimyasında değişmelere neden olmaz. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ve saça uygulanan mayonez maskesi saç rengini açmaz. Sadece saçınızın daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
Elma Sirkesi
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
Bu uygulama sayesinde saçlarınız yarım ila 1 tona kadar açılır. Ancak daha iyi bir sonuç elde etmek istiyorsanız aynı işlemi düzenli olarak birkaç defa daha uygulayabilirsiniz.
Boyalarımız su bazlı ve yarı kalıcı olduğu için doğal olarak yıkamalarınızda akma yapar. Cildiniz ilk boyamada boya olabilir ancak bu geçici bir durumdur. Özellikle ilk boyamada eski bir havlu ve tişört kullanmanızı öneririz. Boya akma yapacağı için yastık kılıfınız, havlunuz ve banyonuz boya olabilir.
Melanin salgısının devam etmesi, koyulaşmaya sebep olmaktadır.
Diyanet'e Göre Beyazlayan Saç Boyatmak Haram Mı? - Saçları genç yaşta beyazlayan erkeklerin ise siyaha boyamasında bir sakınca yoktur. - Kadınlar için ise bu konuda bir kısıtlama getirilmemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri