Duvar matkabı Sert bir malzemeyi deliyorsanız, matkabınızın darbe mekanizmasını çalıştırmanız gereklidir. Tuğla ve karolarda delik delmek için, standart duvar matkaplarını kullanabilirsiniz. Daha büyük delikler delmek isterseniz, önce 4 mm duvar matkap ucu ile ön delme yapmanız iyi olacaktır.
Delme: Doğal taşlar, delme işlemi için özel matkaplar kullanılarak delinir. Bu işlem, taşın kullanım amacına ve boyutuna bağlı olarak değiştirilebilir.
Normal bir duvarı delmek için akülü matkaplardan daha fazlasına ihtiyaç duyulabilir. Örneğin: beton duvarlarda delme yapabilmek için kırıcı ve delici matkaplardan yararlanmalıyız. Ayrıca matkap motoru ne kadar güçlüyse uygulama alanı fazlalaşır. Matkap ile delme yapmadan önce ev tesisatını göz önünde bulundurun.
Standart metal matkap uçları, bakır ve alüminyum gibi yumuşak metallerde delik delmek için uygundur. Ancak paslanmaz çelik gibi sert metaller için krom vanadyum, kobalt ya da titanyum karbürden yapılmış matkap uçları kullanmak en iyisidir.
Darbeli matkaplar, bir Akülü Delme Vidalama Makinası ile aynı özellikleri sunar, ancak ek darbe özelliği ile beton ve duvarcılık gibi sert yüzeyleri delmek için uygun güçlü bir seçenektir. Darbeli matkap, rafları yerleştirmekten olukları yerinde sabitlemeye kadar evdeki daha ağır işler için mükemmeldir.
İlgili 25 soru bulundu
Merak edilen diğer bir konu da şarjlı matkap duvar deler mi sorusudur. Eğer şarjlı matkapta darbeleme özelliği bulunuyor ise, kolay bir şekilde duvar delme işlemi gerçekleşir. Şarjlı matkabınızı şarj etmek içinse matkap ile birlikte matkap bataryaları da satılmaktadır.
Yani delme işlemi sırasında yüzeye darbe uygulamaz. Fakat yüksek devir sayısı bulunan bir darbesiz matkap modeliyle son derece dayanıklı bir taş duvarda veya metal malzemede delik açıp vidalama yapmak mümkündür.
Delinecek yüzey beton veya metal gibi sert, dayanıklı bir malzemeden ise darbeli matkabı tercih etmek uygun olacaktır. Darbesiz matkap nedir, nerde kullanılır? Darbesiz matkaplar, isminden de belli olduğu gibi delme işlemi yapılacak malzemeye bir darbe uygulamaz, sadece dönerek delme işlemini gerçekleştirir.
Darbesiz matkaplar, motor gücüne bağlı olarak sert ve zorlu yüzeyler üzerinde de kolayca delik açılmasını mümkün kılmaktadır. Ancak darbeli matkaplar ile vidalama işlemlerinin yapılması mümkün olmayacaktır.
Şu an piyasada bulunan siyah uçların çoğu, takım yüzeyindeki yanıkları ve yüzeylerindeki diğer siyah izleri kapatmak amacıyla tamamen siyah renktedir. Fakat gerçek anlamda kullanım performansları gelişmemiştir. Ata Teknik, ihtiyaçlarınıza uygun ve en iyi kalitede pek çok farklı renkli matkap uçları sunmaktadır.
Darbeli matkap ile duvar delmek için mutlaka watt değeri yüksek modellerin tercih edilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda sorunsuz bir delme işlemi gerçekleştirebilmek adına mutlaka elmas uçların kullanılması gerekmektedir. Aksi halde sağlıklı bir delik açılması mümkün olmayacaktır.
Matkap Dili
VOLT (Voltage): Akülü matkaplarda volt gücü ifade eder diyebiliriz. Volt ne kadar yüksekse şarjlı matkabımız o kadar güçlü demektir. Unutmamamız gereken önemli nokta ise Volt arttıkça matkabın ağırlığının da artacağıdır.
Ussu USM-500W darbeli matkap diğer matkaplara göre ucunu ileri geri ittiren bir darbe hareketine de sahiptir. Bu sebeple, duvarın standart darbesiz delme yöntemlerinde dirençli olması nedeniyle gerekli alanı delmek kısa zaman alır. Bu nedenden dolayı duvarın delmesini kolaylaştırır.
Tuğla ve karolarda delik delmek için, standart duvar matkaplarını kullanabilirsiniz. Daha büyük delikler delmek isterseniz, önce 4 mm duvar matkap ucu ile ön delme yapmanız iyi olacaktır.
Doğru açıyı elde etmek için küçük bir ayar yapmanız gerekiyorsa, bunu yaptığınızdan emin olun, çünkü matkap ucunun açısı doğrudan granit ucunun içine delinmelidir. Doğru açıyı elde etmek için kendinize en iyi şansı vermek için, bir ahşap el matkabı veya evinizde varsa bir elektrikli matkap kullanmalısınız.
Beton delme, beton bir yüzeye silindirik bir delik açma işlemidir. Bu beton kesme yöntemi için özel olarak tasarlanmış silindirik bir matkap kullanılır. Diğer matkap türlerine kıyasla bir beton matkabı arasındaki en büyük fark, merkezinin oyuk olmasıdır. Betonu keserken betonda dairesel bir delik oluşturur.
Volt: Akülü matkaplarda cihazın gücü Volt ile ifade ediliyor. Volt değeri ne kadar yüksekse matkabın delme gücü de o kadar fazla oluyor. Evde kullanılacak bir şarjlı matkap için 10 Volt yeterli olabilir. Watt: Kablolu matkaplarda ise bu güç Watt ile belirtiliyor.
Elektrikli matkaptaki R ve L ne anlama geliyor? Matkap ucunun dönme yönünü gösterir - Endüstri bilgisi - Jinhua Coofixtools I&E Co., Ltd. Bookmak bize bugün! Matkap ucunun dönme yönünü, sağ için R ve sola için L gösterir.
Zor vidalama işleri için darbe ve devir sayısı fazla olan 36 volt şarjlı darbeli matkap tercih edilebilir iken daha basit işler için 18 volt güce sahip olan modeller yeterli olabilir.
Darbeli matkap diğer matkaplara göre daha sert yüzeylerde kullanılan bir matkaptır. Daha çok darbeli matkap beton, tuğla ya da metal yüzeylerin delinmesi için kullanılır. Bu yüzeyleri delerken mutlaka ileri geri matkabı hareket ettirmek ve bu şekilde delme işlemi gerçekleştirmek gerekir.
Standart bir darbeli matkap ile bir delici/kırıcı arasındaki büyük bir fark vardır. Bir darbeli matkap, birbirleri ile temas halinde dönen 2 tane kabartmalı disk kullanır. Karşılıklı kabartmalar birbirlerine çarptıkça, darbeler matkap ucuna aktarılır ve tipik 'darbe' sesine neden olur.
Özellikle elektrikli bir darbeli matkap, aşırı kuvvet sağladığından vida çevresini parçalayabilir.
Darbeli vidalama, güçlü bir motor ve darbe mekanizması ile vidaları sıkma ve sökme işlemlerinde kullanılan bir el aletidir.
Delme, vidalama, darbeli delme gibi fonksiyonları bulunan bu aletler sayesinde evinizde çoğu tamirat işinizi kendiniz kolaylıkla yaparsınız. Üstelik darbeli matkaplar; çelik, beton ve ahşap gibi pek çok zeminde kullanılabilecek güce sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri