Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Zeytinyağı saça nasıl sürülür? - Her zamanki doğal saç kreminizle saçınızın yoğunluğuna göre 1-3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Saçlarınızı yoğun şekilde beslemek istediğiniz ancak fazla vaktinizin olmadığı zamanlarda bu yöntemi deneyebilir, 5 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayabilirsiniz.
Saçlarınızı boyadıktan sonra düzenli olarak saç bakım yağları kullanmak da faydalıdır. Bu yağlar, ihtiyacı olan besinleri sağlayarak saçların direnç kazanmasına ve daha az dökümelerine yardımcı olur. Boyalı saçlara evde bakım yapmak için doğru ürünleri seçmek de oldukça önemlidir.
Boyalı saçlarda saç uçlarına ve boyaya barışık bir bakım yağı kullanılarak saçların taranması tavsiye edilir. Boyalı saçlar yıpranmaya daha elverişli olduğundan her gün fön işlemi, maşa uygulaması ve ısı ile şekillendirme saç uçlarının kopmasına neden olabilir.
Boyadan Sertleşen Saçları Yumuşatmak için Öneriler
Argan yağı, jojoba yağı ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal ürünler ve kremler saç tellerine nemlilik kazandırarak daha yumuşak olmasını sağlayabilir. Aynı zamanda saçınızı fön makinesi yerine havluyla kurutmak, saç tellerinin sertleşmesini engelleyebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Son olarak, doğal yağlar, boyadan yıpranmış saçların bakımında önemli bir rol oynar. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal yağlar, saçın yapısını onarır, saçı besler ve nemlendirir.
Boyalı saçın renngini koruması, boyalı saçın akmasını önlemek için mutlaka içeriğinde E vitamin olan ürünler tercih edilmeli. Boyalı Saçlar İçin Hangi Yağlar Tercih Edilmeli: Buğday tohumu yağı, zeytinyağı ve badem yağı bu açından doğru tercih olacaktır.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Boyalı saçlarınız için önerilen özel şampuanları, besleyici kremleri, yağları ve ek bakım ürünlerini kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz. Bu ürünleri kullandığınız zaman boyanızın kalıcılığını ve saçlarınızın sağlığını daha iyi şekilde koruyabilirsiniz.
Argan yağı, Hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı ve shea yağı gibi doğal kaynaklı içerikler, saç tellerinize ihtiyaç duydukları nem ve yağ takviyesini uygulamanızı sağlar. Tercihinizi bu içerikleri barındıran saç bakım ürünlerinden yana yaparak saçlarınızı derinlemesine nemlendirebilirsiniz.
Zeytinyağı da kesinlikle çok ise yarar çünkü hem nemlendirici özelliği vardır hem de hafiftir. Saçlarını yağ ile ıslat ve durulanmcaya kadar şampuanla. İşlem bittikten sonra daha açık bir renk elde ettiğini göreceksin. Boyamaya başlayın!
Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Yıpranan saçlarını onarmanın en güvenli yollarından biri boyadan yıpranmış saça keratin maskesi yapmaktır. Keratin içeren saç bakım ürünleriyle boyalı saçlarının daha güçlü uzamasını sağlayabilirsin. Boyadan dolayı yıpranan saçlarını daha parlak ve güçlü göstermek için keratinin gücünden yararlan.
Zeytinyağı saça uygulandıktan sonra yağın bulaşmasını engellemek amacıyla saçların bir bone ile tamamen örtülmesi oldukça önemli! Bu işlemin ardından ise sıra beklemeye geliyor. İdeal bekleme süresi, saç uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak 15 ila 90 dakika arasında değişiyor.
Bal ve zeytinyağı saçınıza iyice işlemeli.Yarım saat kadar beklettikten sonra saçınızı durulayın. Bu yöntemin saçlarınıza hiçbir zararı yok, aksine faydası var. Bu uygulamayı birkaç gün arayla yaparsanız, hem kısa sürede saç renginizin açılmasını sağlar, hem de saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandırırsınız.
Güzelce sürme işlemi bittikten sonra yarım saat boyunca saçınızı yıkamayın. Böylelikle saç köklerin ve deri zeytinyağını sindirecektir. Yarım saat sonra saçlarınızı doğal bir şampuan ya da zeytinyağlı sabun ile güzelce yıkamanız uygun olacaktır.
Boya negatif, saç pozitif yüklü olduğundan birbirlerine mıknatıs gibi yapışarak saça sabitlenirler.
Boyalı veya çok işlem görmüş saçlarınız varsa bu bakımı haftada iki kere uygulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha canlı ve bakımlı hale gelmesi için hindistan cevizi yağı bakımını en az bir ay uygulamalısınız. Bir ay sonra saçlarınızın çok daha parlak, sağlıklı ve gir olduğunu görebilirsiniz.
Zeytinyağının saçlarda etkili olması için doğru kullanımı önemli. Saçların güçlü ve sağlıklı görünmesi için ılık bir şekilde masaj yaparak uygulanmalı. Saç dipleri ve uçlarına sürüldükten sonra yarım saat beklenir. Daha sonra saçlar şampuan ile durulanarak temizlenir.
Saç rengini doğal renkler ile açmak isteyen kişiler su ile limon yağını karıştırarak saça sıkabilir. Güneş ile temas ettikçe saçın renginin açıldığını görebilirsiniz. Limon yağı, yağlı saçlar için de kullanılır.
Saç Bakım Yağı Saç Diplerine Sürülür mü? Saç bakım yağları, saç diplerine uygulandığında kökleri besler. Böylece saçların büyümesine yardımcı olur.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Boyalı saçın doğal rengine geri dönme süreci kişiseldir ve tam olarak ne kadar süreceği tahmin edilemez. Ancak bu süreç ortalama olarak birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilir. Sadece saçın uzamasına izin verildiğinde ve farklı bir uygulama yapmadığındaysa, saç yaklaşık 8-12 ay sonra kendi rengine dönebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri