Atasözü [1] Bir konu üzerinde sonradan yetişen, ama daha önce yetişmiş olanları geçenler vardır.
bir konuda daha sonra yetişenler yetenek bakımından eskileri geçmek.
Boynuz Kulağı Geçer Atasözünün Tanımı Nedir? Bir konu ya da bir işte sonradan başlayanların, onlardan daha önce başlayanları geçebileceğini anlatan bir atasözümüz olmaktadır.
Boynuz kulağı geçer atasözü hem gerçek hem de mecaz anlamı olan ama mecaz anlamda daha fazla kullanılan bir atasözüdür. Boynuz kulağı geçer atasözü günlük hayatta karşılaşılan pek çok durumda da kullanılabilir.
Boynuz, çeşitli hayvanların dengelerini bulmasını sağlayan ve hayatlarını önemli ölçüde kolaylaştıran ve iskeletlerine bağlı olarak derilerinin dışına çıkmış dayanıklı uzantı. Toynaklı memelilerin çoğunda, başın üst bölümünde korunma ve saldırı organı olarak gelişmiştir.
İlgili 40 soru bulundu
Boynuz Kulaktan Sonra Çıkar, Ama Kulağı Geçer Atasözünün Anlamı Nedir? Boynuz kulaktan sonra çıkar, ama kulağı geçer Atasözünün Anlamı: İnsanlar zamanla olgunlaşır ve başlangıçtaki hallerinden daha yetenekli ya da bilgili olabilirler.
manası nedir ki aldatılmanın simgesi oluyor. ya biri açıklasın yada yeşillendirsin. sanırsam şöyle bir bağlantısı var. boynuzu kimse bekleyerek yemez, beklemediği bir anda yer. bu yüzden boynuz takma beklenmeyen aldatma için kullanılmış olabilir. bir de cinsel organla ilgili daha yüzeysel bir bağlantı da olabilir.
"Azar azar olagelen şeyler birikerek önemli bir niceliğe ulaşacağı için küçümsenmemelidir." anlamında kullanılan bir atasözüdür.
"Ateş düştüğü yeri yakar " Atasözünün Anlamı: Bir olay ya da felaket, en çok onun yaşandığı yeri ve oradaki insanları etkiler.
"Aslan yattığı yerden belli olur " Atasözünün Anlamı: Birinin karakteri veya özellikleri, onun alışkanlıklarından veya yaşam tarzından anlaşılır.
"Ağaç yaşken eğilir " Atasözünün Anlamı: Bu iki atasözü de, eğitim ve öğretimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, çünkü bu dönemde öğrenilenlerin kişi üzerinde daha etkili olacağını vurgular.
Sesli Sözlük - boynuzları kırmak; köşeleri kütleştirmek.
boynuzlamak hadisesi; halihazırda imzası atılmış ya da atılmamış bir ilişki içerisinde olan kişinin, bir başkası ile cinsi münasebette bulunma durumunu kapalı kapılar ardında, ilişkide olduğu kişinin ruhuna dahi duyurmaksızın gerçekleştiriyor olması halinde vuku bulur...
Çiftleşme mevsiminde erkekler, sürü içindeki dişileri çekebilmek için birbirleriyle boynuz boynuza dövüşür. Birbirinin etrafında dönen erkek geyikler bacaklarını büker, kafalarını eğer ve birbirlerinin üstüne saldırır.
Kulağı delik, gelişmelerden çabuk haberi olan ve bazı bilgilere çabuk ulaşan kişi anlamına gelmektedir. TDK ise kulağı delik, olup bitenlerden çabuk haberi olan kişi veya kişiler olarak geçmektedir.
Sinirlenmeye hazır bir durumda olmak ve bulunmak sinirleri gerilir deyimi ile kullanılır. Herhangi bir olay karşısında yavaş yavaş öfkelenmesi üzerine kullanılan bir deyimdir.
Kulak vermek deyiminin anlamı dikkatli bir şekilde önem vererek dinlemektir. Değer vererek dinlemek, merak ederek dinlemek ve işitmek, işitmeye çalışmak yine kulak vermek deyiminin anlamlarındadır.
Sığırda Boynuzların Dışarıdan Müdahale ile Köreltmesi
Ancak Boynuz köreltme metotları içinde en az acı verici olanı ve en kolayı ise kimyasal maddelerle boynuz çıkışının engellenmesidir.
esi, nisanlisi, sevgilisi vb tarafindan cinsel olarak aldatilan erkeklere verilen lakap.
[1] Boynuzuyla vurmak, süsmek. [2] Kocasını, başka bir erkekle aldatmak.
Tekboynuz veya Unicorn, mitolojik tek boynuzlu at. Kafasının ortasından düz bir boynuz çıkar. Saf ve masum olduğuna, kanı içildiğinde kişiyi ölümsüz kıldığına, bu nedenle öldürmenin lanet getireceğine inanılan efsanevi bir hayvandır.
Yaşı ilerlemiş hayvanlarda boynuzun tamamen yok edilmesi değil, ancak başa yakın bir yerden boynuzun kesilerek kısaltılması söz konusudur. Bu şekilde hayvanın diğer hayvanlara vurarak zarar vermesi önlendiği gibi, parmaklıklı yemliklere başını sokarak yem yiyebilmesi de sağlanmış olur.
Eylem. Boynuzu çıkmak. Boynuz batırılmak, boynuz yarası almak. (Erkek için) Karısı ya da bir kadın yakını tarafından aldatılmak.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Atasözü 1. "kalın kafalı insan bir konuyu zor anlar" anlamında kullanılan bir söz. 2. "tembel olan işi geç yapar" anlamında kullanılan bir söz. 3. "ağırbaşlı insan çabuk öfkelenmez" anlamında kullanılan bir söz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri