Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur. Aynı zamanda IBAN numarasının son 12 rakamı olarak da ön plana çıktığını söylemek gerekir.
Hesap numarası bilgileri, banka kartının ön yüzünde yer almaktadır. Aynı zamanda hesap özetinde ve hesap cüzdanında da yer aldığı söylenebilir. Hesap numaranızı öğrenmek için öncelikli olarak hesap cüzdanınızı kontrol etmeniz gerekmektedir.
IBAN'ın formatını belirleyen ISO 13616 standardına göre ilgili hesap numaraları en fazla 34 haneden oluşur.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder.
Türkiye'de IBAN
İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Sonraki 5 hane banka kodunu ifade etmektedir. Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
Bir kartın kimliğini oluşturan ve onun bir kişiye ait olduğunu gösteren sayılar hesap numarası olarak ifade edilir. Hem kredi kartı üzerinde hem de banka kartında yer alan toplamda 12 haneli sayılardır. Kartın ön yüzünde olması ile beraber farklı biçimlerde bankaya göre yazılır.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
ZİRAAT HESAP NO NEREDE YAZAR VE IBAN İLE ÖĞRENME
Ziraat hesap noyu öğrenmenin kolay yollarından biriside size ait olan banka kartının üzerine bakmaktadır. Çünkü bazı kartlarda iban numarası yazar. Bu iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasını ortaya çıkarır.
Kart kullanıcılarının müşterisi oldukları bankadan alabilecekleri kartların üzerinde bir numara bulunur. Bu numara o müşterinin bankadaki hesap numarasıdır. Banka hesap numarası öğrenmek için hesap açma işlemleri sırasında müşteriye verilen banka cüzdanlarına bakılabilir.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Daha sonra gelen 0 rezerv alandır. Banka kartının üzerindeki hangi sayılar hesap numarasıdır sorusunun yanıtı da ondan sonraki 12 haneli ise hesap numarasıdır. Bu bilgiler bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Ziraat Bankasında genellikle 0897- 12345678 - 5001 - 5002 şeklinde olanlar hesap numarası olarak bilinir.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Garanti Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Garanti Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Son 16 hane, banka hesap numarasını temsil eder. Hesap numarası konusunda ise bankalar arasında ortak bir standart yoktur.
Banka hesap numarasını bulmak için kartın ön yüzündeki 4 parçalı olan ve 16 haneli olan numaraya bakılmalıdır. 16 hanelik numara kart numarasıdır. Hesap numarası ile karıştırılmaması gerekir. 16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu göstermektedir.
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
Bankamızın SWIFT işlemlerinde kullanılan Banka Tanımlama Kodu (BIC) TCZBTR2AXXX, USD aktarımlarında kullanılan CHIPS kodu ise 409993'tür. Para transferi işlemlerinde lütfen bankanızı bu konuda bilgilendiriniz.
Müşterisi olmadığınız bir bankadan hesap açmak istediğinizde çok yakın bir tarihe kadar şubeye gitmeniz gerekiyordu. Bu da; şubeye gitmeden, bulunduğunuz yerden ilgili bankanın önerdiği şekilde, internet bankacılığı veya mobil uygulama ile banka hesabı açabileceğiniz anlamına geliyor.
Şubeden hesap açtırmak için, ibraz edilmesi gereken evraklar ile tercih edilen bankanın şubesine başvurmak gerekir. Diğer bir yöntem uzaktan müşteri edinimi hizmeti veren bankalar için geçerli olup görüntülü görüşme yapılması ve evraksız bir şekilde banka hesabının açılmasıdır.
İstanbulkartınızın arkasındaki 04 ile başlayan 14 haneli numara okunmuyorsa kartın üzerindeki QR kodu okutarak bu iki numarayı öğrenebilirsiniz.
Hesap Adı: Banka hesabının sistem içerisinde tanıtılmasını sağlayan hesap adıdır. Banka Adı: Açılacak olan banka hesabının, hangi bankaya bağlı olacağının belirtildiği alandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri