Zencefil: Boyun ağrısına neden olan bir iltihap varsa, zencefil tüketerek bu iltihabı vücudunuzdan atabilirsiniz. Ayrıca zencefili ılık şekilde boyun bölgesine sürebilirsiniz. 15 dakika sonra ılık su ile durulayın. Kedi Otu: Kedi otu bitkisinin saçak kısmı öğütülüp veya ezilip zeytinyağı ile karıştırılır.
Bir fincan hazır ya da taze kekik çayını içerek boyun tutulmasından kurtulabilirsiniz. Boyun tutulması ile beraber yaşanan ağrılar da kekik çayı ile hafifletilmektedir. Ayrıca poşet kekik çayını ılık bir sıcaklığa getirip boyun bölgesine sıcak kompres olarak da uygulayabilirsiniz.
Lavanta yağı da ağrıyan bölgeyi hızlıca rahatlatacaktır. Bu yüzden omuz ve boyun bölgenize lavanta yağı sürerek masaj yapın. 10 dakika boyunca hafif hareketlerle lavanta yağını bu bölgeye yedirin. Dilerseniz içine zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı da ekleyebilirsiniz.
Kunak, boyun fıtığından, boyun düzleşmesinden kurtaran kolay yapılabilen egzersizleri uygulamalı olarak gösterdi. Kunak, içerisinde patates, anason yağı, ozon yağı ve karabiber olan boyun ağrılarına iyi gelen lapa tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, karışımı ısıttıktan sonra ağrıyan yere uygulanmasını söyledi.
İlgili 27 soru bulundu
Boyun Düzleşmesinin Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Boyun düzleşmesi, öne doğru açık bir 'C' gibi olan boyun vertebral kemiklerinin düzleşmesi durumudur. Duruş bozuklukları, stres, demir ve kalsiyum eksikliği, yanlış yastık seçimi gibi faktörler boyun düzleşmesinin nedenlerindendir.
Ayrıca ağrıyan bölgeye buz küpü serilerek bölgeye masaj yapılması da kişinin rahatlamasına yol açabilir. Sıcak su torbası, ısıtmalı yastıklar ve sıcak duş da boyun düzleşmesi kaynaklı ağrıların hafiflemesi konusunda yardımcı olabilmektedir.
Boyun fıtığı belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olmak için sıcak uygulama kullanılabilir. Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun.
Enflamasyonu azaltarak çalışan, steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar (NSAID'ler) tipik olarak boyun tutulması ve ağrısı için ilk tedavi seçimidir. Yaygın NSAID tipleri arasında ibuprofen ve naproksen sayılabilir.
İlaç Tedavisi: Boyun ağrısının giderilmesi için kas gevşetici ilaçlar veya ağrı kesiciler kullanılabilir.
İlaç tedavisi: Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, boyun ağrısını azaltmak ve kasları gevşetmek için faydalı olabilir. Benzer fayda sağlayan krem ve jeller de ağrıyan bölge üzerine sürülebilir.
Ağrı kesicilerle ve kas gevşeticilerle ağrılar birkaç gün içerisinde geçer. Ağrıların geçmesiyle ya da azalmasıyla birlikte, tekrar etmemesi için belli başlı egzersizlere başlanması gerekmektedir. Çeşitli boyun egzersizleriyle ense ağrılarının önüne geçmek mümkündür.
Boyun fıtığında ağrı sadece boyun bölgesiyle sınırlı kalmaz , kollarda , omuzda ,sırtta, göğüs bölgesinde ağrı olabilir. Boyun fıtıkları bazen baş ağrısına neden olabilir ağrı kulaklara yayılabilir. Boyun fıtığı bazen bacak ağrılarına da neden olabilir. Ağrı dışında kollarda ve bacaklarda uyuşma ve hissizlik olabilir .
Örneğin, ayak ve el parmaklarında kas ağrıları boyun düzleşmesine eşlik eden yaygın bir durumdur. Ayrıca ağrılar; kollara, omuzlara, sırta, kürek kemiğine de vurabilir. Diğer taraftan boyunda başlayan ağrı kulaklarda ve baş bölgesinde de hissedilebilir.
Bu kapsamda, boynun zorlanmaması, istirahat edilmesi, boynun uyku esnasında uygun şekilde konumlandırılması, soğuk veya sıcak uygulama yapılması ve iş hayatı veya günlük aktivitelerde ergonomik ürünlerin kullanılması yapılabilecekler arasındadır.
Boyun Fıtığı Olanlar Nasıl Yatmalı? Boyun fıtığında yatış pozisyonu önemli olabiliyor. Buna göre uzmanlar, boyun fıtığı rahatsızlığı yaşayan bireylerin sırt üstü pozisyonda yatmalarını öneriyor. Bu sayede uyku esnasında boyna binen baskı en aza indirilmiş oluyor.
Boyun kireçlenmesinde ılık sıcak uygulamak ağrıyan boyun kaslarını rahatlatabilir. Bunun için ağrılı bölgeye 15-20 dakika havluya sarılmış sıcak su torbası koyulabilir veya ılık bir duş alınabilir.
Boyun kireçlenmesi ağrısı nerelere vurur? Boyunda görülen kireçlenme sadece boyun bölgesinde değil omuz ve kollarda da ağrıya neden olabilmektedir. Gerekli tedavi uygulaması ile bu bölgelerdeki ağrıların da geçtiği görülmektedir.
Elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi
Anti-iltihap ve alkalin yapıcı özellikler gösterdiği için elma sirkesinin kireçlenmeye etkisi oldukça fazladır. Uzmanlar kireçlenmeyi azaltmak için elma sirkesi kürü önermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri