Boyun kireçlenmesi tedavisi için gerekli durumlarda ise hasta fizik tedaviye yönlendirilir veya eklem içi enjeksiyon yöntemi uygulanabilir. Boyun kireçlenmesi ilerlemiş ise ilaç tedavileri ve rehabilitasyon yeterli olmamaktadır. Omurilik ve sinirler hasar görmüş ise cerrahi yönteme başvurulması gerekebilmektedir.
Boyun kireçlenmesi özellikle ilk başlarda ağrı kesici ilaçlarla kontrol edilebilir. Daha sonraki yıllarda fizik tedavi uygulanması ve boyun egzersizleri yapılması gerekir. Fizik tedavinin boyun kireçlenmesinde ve bunun ortaya çıkardığı şikayetlerin azaltılmasında önemli bir yeri vardır.
Çoğu zaman aynı hastada hem fıtık, hem de kireçlenme görülür. Bu kadar sık rastlanan ve hastaların yaşam kalitelerini oldukça etkileyen boyun fıtığı ve kireçlenmelerin ideal bir tedavisi yoktur. Ağrı kesiciler, antiromatizmal ilaçlar, kas gevşetici, ve antideprasan ilaçlar en sık kullanılan ilaçlardır.
Boyun Kireçlemesi İçin Ne İyi Gelir? Kireçleme nedeniyle oluşan şişliğe okaliptüs yağı iyi gelir. Boyun ılık su ile yıkandıktan sonra okaliptüs yağı masaj ile boyna uygulanmalı. Şişlik geçene kadar bu masaj sürebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Boyun kireçlenmesinde ılık sıcak uygulamak ağrıyan boyun kaslarını rahatlatabilir. Bunun için ağrılı bölgeye 15-20 dakika havluya sarılmış sıcak su torbası koyulabilir veya ılık bir duş alınabilir.
Uzmanlar kireçlenmeyi azaltmak için elma sirkesi kürü önermektedir. Elma sirkesini kireçlenme tedavisinde iki şekilde kullanabilirsiniz. Bir çay kaşığı organik elma sirkesi ile yine bir çay kaşığı balı ılık suyun içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce günde iki defa için.
Boyundaki kireçlenme; yaşlanma ile birlikte mikro ve makro travmalar, duruş bozuklukları ve genetik faktörler kaynaklı olarak görülmektedir. Omurga kireçlenmesinin temelinde yatan en önemli faktörler arasında; ileri yaş ile birlikte sedanter yaşam yer almaktadır.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Boyun kireçlenmesinin Tanısında hastanın şikayetleri, boynun ayrıntılı fiziksel ve nörolojik muayenesi ile röntgen önemlidir. Boyun kireçlenmesinin tedavisinde fizik tedavi, en etkili ve kalıcı tedavi şeklidir.
Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
Boyun kireçlenmesi boyun omurgasındaki yapıların yıpranmasıyla oluşan bir hastalıktır. Boyunda, omuzda ve kollarda ağrı uyuşukluk gibi şikayetlere yol açan boyun kireçlenmesi hastaların yaşam kalitesini de oldukça düşürmektedir. Çoğunlukla 40 – 50 yaş sonrasında görülen bir hastalıktır.
Kireçlenme hastalığında fizik tedavi yöntemi de sıklıkla kullanılmaktadır. Fizik tedavisi hastaya bir rahatlatma yaşatır fakat kalıcı bir çözüm yolu değildir. Kireçlenme hastalığının ilerlemesi, fizik, enjeksiyon ve ilaç tedavisinin yetersiz gelmesi halinde son yöntem olarak cerrahi tedavi uygulanmaktadır.
İnsan vücudu için çok önemli olan omega-3 yağ asidi sadece kalp krizi ve felci önlemekle kalmıyor; kaslar, tendonlar ve eklemlerin kireçlenme sürecini de yavaşlatıyor. Uzmanlar, “Omega- 3'ü sadece balık yağından değil yumurtadan, yağlı balıklardan, keten tohumundan ve cevizden de almak mümkün” tavsiyesinde bulunuyor.
İlaç Diz kireçlenmesi tedavilerinde ilaç olarak ilk tercihler, ağrı kesicilerdir. Parasetamol ve aspirin benzeri basit ağrı kesici ilaçlar, ilk aşamalarda oldukça etkilidir. Romatizma oluşumuna ve ilerlemesine etki eden non- steroid antienflamatuar ilaçlar, yani romatizma ilaçları önemli bir seçenek oluşturmaktadır.
Osteoartritte öncelikle kullanılan ilaç parasetamol grubu ağrı kesicilerdir. Bunlar hepimizin bildiği vermidon, minoset, parol gibi ilaçlar olup günde 2–3 kez alınabilir.
Kireçlenmenin tam iyileşme sağlayan kesin bir tedavisi yoktur ancak belirtileri yönetmek için farklı seçenekler mevcuttur. Doktorlar, eklemlerdeki ağrı ve iltihabi durum için ilaç reçete eder. Fizik tedavi ile belirtilerin hafiflemesi sağlanabilir. Bazı hastalarda cerrahi işlem gerekebilir.
Profesör Jones, diz kireçlenmesi ve kemik erimesi tedavisinde faydalı olmamasına rağmen, genel kemik sağlığını geliştirdiği için D vitamini ve balık yağının kullanılmasında yarar olduğunu vurguladı.
İltihap ve kireçlenme, kişide büyük ölçüde ağrı, şişme veya sertleşmeye neden olur. Bu da kişinin hareketlerini önemli oranda kısıtlar. Kahvaltıdan önce alınan bir çorba kaşığı zeytinyağı, bu ağrı ve semptomları azaltıp, hastalıkların oluşmasını engellemektedir.
Boyun kireçlenmesi tedavisi için gerekli durumlarda ise hasta fizik tedaviye yönlendirilir veya eklem içi enjeksiyon yöntemi uygulanabilir. Boyun kireçlenmesi ilerlemiş ise ilaç tedavileri ve rehabilitasyon yeterli olmamaktadır. Omurilik ve sinirler hasar görmüş ise cerrahi yönteme başvurulması gerekebilmektedir.
Kireçlenme, genellikle yanlış anlaşılan bir durumdur ve eklemlerde kireç birikimi anlamına gelmez. Kireçlenme hastalığı sıklıkla bir tencerenin veya bir demliğin kireçlenmesi veya paslanması gibi terimlerle karıştırılır. Osteoartrit (kireçlenme), genellikle en fazla stres gören eklemlerde görülür.
Boyun kireçlenmesi, boyun omurgasındaki yapılarda oluşan yıpranma ve hasar nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Sıklıkla 40-50 yaş arası bireyleri etkiler ve zamana bağlı bir rahatsızlık olarak gelişir. İlerleyen vakalarda boynun yanı sıra, omuz ve kollarda da çeşitli şikayetler gözlenir.
Kireçlenmeye iyi gelen yiyecekler; somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı balık türleri, yeşil yapraklı sebzeler, zeytinyağı, tam tahıl ürünleri, sarımsak, soğan, kalsiyum zengini besinler, turpgiller, ceviz, badem ve fındıktır.
Ahmet Maranki Önerisi
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı, 1 yemek kaşığı çörek otu yağı, 1 tatlı kaşığı limon yağı, 2 tatlı kaşığı biberiye yağı ve 1 tatlı kaşığı kekik yağı derin bir cam kasede karıştırılır. Kireçlenme olan bölgeye bu karışım sürülür ve beklenir. Kullanımdan sonra yıkamanıza gerek yoktur.
Zencefil: İltihabı önleyen ve ağrıyı hafifleten zencefili kireçlenmeye bağlı ağrıların arttığı dönemlerde çay olarak günde 2-3 kez içebilirsiniz. Yeşil çay: Kireçlenmenin başlangıç aşamalarında düzenli olarak yeşil çay içerek kıkırdak dokusu kaybını yavaşlatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri