“Denizi sığ mı derin mi?” Gayet temiz ve sığ sayılır.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz denizi, bakir koyları ve plajları. İlk defa gelenleri oldukça şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adanın denizi tüm Kuzey Ege'de olduğu gibi çok sıcak değil. Ama dönem dönem şaşırtıcı derecede ısındığı da oluyor.
Bozcaada'nın denizi genellikle poyraz zamanları biraz dalgalı oluyor. Fakat bu koy, poyraz zamanlarında bile sakin deniziyle dikkatleri üzerine çeker. Bozcaada tatilinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri Poyraz Limanı Koyu!
Bozcaada merkezde denize girmek için en güzel nokta açık Salhane'nin iskelesi. Bozcaada Kalesi manzaralı yan koyun sonunda kalan mekan aynı zamanda çok da keyifli bir bar. İskelesi son senelerde yapıldığından oldukça yeni ve bakımlı. Merdivenlerinden direkt olarak sığ olan sularına iniyorsunuz.
Ayazma Plajı'nın suyu neden bu kadar soğuk diye merak ediyorsanız öncelikle plajın Kuzey Ege'de bulunmasını sebep olarak göstermek mümkün. Kuzeyden esen rüzgarların yanı sıra denizin içindeki serin tatlı su kaynakları da suyun sıcaklığının düşük olması da bir başka etken.
İlgili 45 soru bulundu
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verilerinden alınan bilgilere göre Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak deniz suyu sıcaklıkları belli oldu. Buna göre yapılan ölçümlerde en soğuk deniz suyu Akçakoca'da ölçülürken, ikinci sırada Zonguldak üçüncü sırada ise Bartın'da ölçüldü.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada'da yazlar serin ve kurak, kışlar ılık ve az yağışlı olarak geçer. Adanın tamamına yakını şaraplık üzüm bağları ile kaplıdır.
6- Geyikli Plajı-Ezine
Sürekli kalabalık olan plajın, bölgedeki diğer denizlere göre suyunun daha soğuk olduğunu söyleyebiliriz. Denizin hemen derinleşmemesi sayesinde çocuklu aileler tarafında da çokça tercih ediliyor. Sabah saatlerinde dalgalı olan denize öğleden sonra gitmenizi öneriyoruz.
Bozcaada'nın turkuaz rengi denizi ve incecik altın rengi kumsalları ilk defa gelenleri büyüleyecek güzelliktedir.Denizi oldukça temiz, yosunsuz, kumluk ve sakindir. Suyu genel olarak soğuktur ama bu tertemiz suyun dirileştirici serinliğine alışmak çok zor değildir.
Bozcaada'nın bulunduğu coğrafyadan farklı, kendine özgü bir iklim yapısı bulunuyor. Akdeniz ikliminin etkisi altında olmakla birlikte boğazın tam çıkışında yer alması nedeniyle kuzey rüzgarlarını bolca alıyor.
Denizi oldukça berrak olan koyda plaj bakımından hizmet veren bir tesis bulunmuyor. Bu sebeple girişler için ücret ödemenize gerek yok. Ancak buraya gelirken hasır ve şemsiyelerinizi yanınızda getirmenizde fayda var.
Bozcaadanın en büyük plajı.Plajda şemsiye ve şezlong ücretli.Plaja yakın mesafelerde öğle yemeği için güzel tesisler bulunmakta deniz,kum mükemmel ancak su çok soğuk girerken dikkat etmelisiniz.Özellikle öğleden sonra 6-7 derece daha sıcak oluyor dikkatli olunuz.Araçla gelecek olanlar erken gelirlerse otopark yerine ...
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin bir ilçesidir.
Bozcaada, Türkiye'nin en güzel tatil noktalarından biri. Ege Denizi'nin kuzeyinde, Çanakkale'nin yaklaşık 10 km açığında yer alan bu küçük ada, kendine has atmosferi ve doğal güzellikleriyle sizi büyüleyecek.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Aracınızla feribottan adaya indikten sonra trafiğe açık 2 cadde seçeneğini kullanarak arabanızı belediyenin ücretsiz park yerlerinden birine koyabilir, sonra otelinize yürüyerek gidebilirsiniz. Sonrasında merkezde araç kullanmak yok, merkez dışındaki plajlara tabiki arabanızla gidebilirsiniz.
Eski adı Tenedos olan Bozcaada'nın bu adı, mitolojik bir öyküyle açıklanır. Tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında 1455-56'da Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1912 Balkan Harbi yenilgisinin ardından Yunanistan'ın kontrolüne geçmiştir.
Marmaris ve çevresi, birbirinden güzel koylara sahip. En güzellerinden birisi de, Hisarönü köyünün yemşeyil çam ormanlarıyla çevrili Kerdime sahili. Şezlong ve şemsiye de kiralayabileceğiniz bu sahilde denize girmek için en güzel zaman ise kesinlikle suyun çarşaf gibi dümdüz olduğu sabahın erken saatleri!
Ölüdeniz, Fethiye
Muhteşem denizi, yeşilin en güzel tonlarına sahip olan doğası ve birbirinden güzel mekanlarıyla her daim popüler olan Ölüdeniz, aynı zamanda Türkiye'nin dalgasız denizleri arasında yer alıyor.
Ölüdeniz- Fethiye
2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz'i ilk sıraya koymamak haksızlık olurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri