Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
İlgili 21 soru bulundu
Aracınızla feribottan adaya indikten sonra trafiğe açık 2 cadde seçeneğini kullanarak arabanızı belediyenin ücretsiz park yerlerinden birine koyabilir, sonra otelinize yürüyerek gidebilirsiniz. Sonrasında merkezde araç kullanmak yok, merkez dışındaki plajlara tabiki arabanızla gidebilirsiniz.
Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Ayvalık'tan saat 07:00'da hareket ediyoruz. Edremit – Küçükkuyu - Ayvacık istikameti takip ederek Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Aracımızı Geyikli İskelesinde bırakıp, yaya olarak feribota geçiyoruz. Yaklaşık 30 dk. süren deniz yolculuğunun ardından Bozcaada ya varıyoruz.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada'ya Geyikli feribot iskelesinden Gestaş firmasının arabalı vapurları ile ulaşım sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki mesafe yarım saat sürüyor. Yazın seferler 45 dakikada bir yapılıyor. Kış aylarında ise günde üçe kadar düşüyor.
BOZCAADA BİLETİNİ ONLİNE AL, FERİBOTTAKİ YERİNİ AYIRT! - Bozcaada yolcuları, Geyikli-Bozcaada Hattı'nda biletinizi https://online.gdu.com.tr/bilet-al#bilet linkinden kredi kartıyla online olarak satın alabilir, yola çıkmadan feribottaki yerinizi ayırtabilirsiniz.
İstanbul'dan Bozcaada'ya ulaşım için iki farklı yol var; Yenikapı'dan arabalı feribotla Bandırma'ya geçip, Biga, Çan, Bayramiç Kara Yolu üzerinden Ezine'ye gelmek ve oradan da Geyikli'ye ulaşıp, Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi'nden, Bozcaada'ya ulaşmak.
Yolcu ücretinin 10 TL olduğu Çanakkale Lapseki hattında Gestaş kartı olan yolcular ise 8 TL'ye karşıya geçmektedir. Aynı gün dönüşlerde Çanakkale Boğaz hattındaki Gestaş seferlerinde motorsiklet veya otomobil sahipleri %50 indirim ile dönüş bileti alarak Seyehat edebilmektedir.
Özel araçla gidecekler için feribot seferleri de bulunan güzergaha günün belirli saatlerinde seyahat düzenlenmektedir. Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır.
- Geyikli-Bozcaada Hattı'nda tüm biletler gidiş-dönüş olarak kesilmektedir. - Geyikli-Bozcaada Hattı'ndaki tüm araç tiplerinde, şoför hariç her yolcu ücrete tabidir.
Geyikli Yükyeri İskelesi ile Bozcaada arası 4 mildir. Yaklaşık 35 dakikada adaya ulaşılır. Kış ve yaz sefer saatleri farklıdır. Özelikle kış sezonunda gitmeyi düşünüyorsanız arabalı vapur saatlerini telefon açarak kontrol etmenizde fayda vardır.
BOZCAADA vapur hattı, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri 08:00'da başlar.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olduğu için oldukça fazla koya sahip olan bu ilçe, Bozcaada plajları ile ünlüdür. Cam gibi berrak denizi ve büyük ya da küçük oldukça fazla plajı ile dikkatleri üzerine çeken Bozcaada'da her mevsim denize girilse de suyu genellikle hep soğuktur.
Bozcaada'ya giderken tek biletle ile hem gidiş hem dönüş ücretini ödemiş olursunuz. Bu durum hem yayalar hem araçlar için geçerlidir.
Sadece iki yaşında olan bu yeni gemi, Bozcaada halkına ve yaz aylarında adaya akın eden yerli ve yabancı turiste konforlu ve hızlı bir ulaşım imkanı tanıyacak. 55 metre boyunda ve 14.7 metre eninde olan 'Mavi Körfez' adlı arabalı vapuru, 315 yolcu, 56 otomobil, 11 ağır vasıta taşıma kapasitesine sahip.
Kilitbahir – Çanakkale feribotları (motorları) yaklaşık 15 dakika süresinde Çanakkale 'ye geçer. Kilitbahir – Çanakkale feribotları genel olarak araç bölümü dolduğunda eğer araçların geç dolması halinde her yarım saatte bir kalkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri