Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Bozcaada sezon Nisan'dan Ekim'e kadardır. Sezon Nisan'da başlar, Temmuz ve Ağustos ayları en kalabalık zamanlardır. Bozcaada'nın en sakin zamanları ise, Nisan-Mayıs-Haziran ayrıca, Eylül-Ekim'dir. Sezon Nisan'da başlar demek, tüm işletmeler Nisan'da kapılarını açar demek aslında.
Bozcaada aslında yaz aylarında da oldukça serindir. Özellikle soğuk deniziyle de nam salmıştır diyebiliriz. Ancak Eylül, Bozcaada için sıcak geçer. Sıcak su akıntıları bu mevsimde Bozcaada'dan geçerken suyu ısıtır ve ılık havada sıcak denize girebilirsiniz.
Sadece kısıtlı ve dar bir ay aralığında değil, genelde Mayıs ila Ekim ayları arasında, Bozcaada'da rahatlıkla denize girilebiliyor ve bu yönüyle Bozcaada kesinlikle tercih edilebilir bir ada. Genelde, deniz tatili yapmak isteyenler Bozcaada otellerinde rezervasyonlarını Temmuz ila Ağustos ayları arasında yapmaktalar.
İlgili 25 soru bulundu
Kumsalın üstündeki yol boyunca sıralanmış restoranlar plaja ayrı bir hava katıyor. Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz berrak denizi, bakir koyları ve kuytu plajları. İnsanı şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen poyraz sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem.
Ekim Ayında Bozcaada Hava Durumu
Çanakkale'nin bu turistik adası, ekim ayı boyunca güneşli günlere sahne olur. Zaman zaman yağmur yağabilir, ama yağışlar kısa soluklu olur. Bozcaada'da ekim ayında sıkıcı olabilecek tek detay, ada ikliminin çok rüzgarlı oluşudur ki aslında bu, tüm sezon boyunca görülen bir durum.
Kaç Günde Gezilir; Bozcaada'yı 2 günde gezebilmeniz mümkün. Ziyaret İçin En İyi Zaman; Her mevsim ziyaret etmek için uygun olsa da, kış aylarında adadaki çoğu tesis açık değildir. Bu nedenle yaz aylarında tercih etmeniz daha doğru olur.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm. Ancak, gezilecek yerlere olan ilgi ve zamanınızın elverişliliği doğrultusunda bu süreyi artırabilirsiniz.
Bozcaada yürüyerek gezilir mi sorusuna cevabımız evet! Adanın sokaklarını zaten yürüyerek gezmelisiniz ki bu harika atmosferin, taş evlerin, sevimli renkli kafelerin tadını çıkarabilirsiniz.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Ayazma plajı belki de Bozcaada'nın en çok tercih edilen ve en çok yüzülen plajlarından birisidir. Bozcaada merkezine geldikten sonra Ayazma plajına giden birçok otobüs bulunmaktadır. Dolayısıyla bu plaja ulaşım son derecede kolaydır. Bundan ötürü de Ayazma plajı fazlaca tercih edilmektedir.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olduğu için oldukça fazla koya sahip olan bu ilçe, Bozcaada plajları ile ünlüdür. Cam gibi berrak denizi ve büyük ya da küçük oldukça fazla plajı ile dikkatleri üzerine çeken Bozcaada'da her mevsim denize girilse de suyu genellikle hep soğuktur.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Eylül ayı tatil beldelerinde tatilin en sakin geçtiği aylardan. Dolayısıyla henüz deniz tatili yapmayanlar ya da yaz bitmeden son bir kez daha denize girmek isteyenler için eylül ayı her daim ideal bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hâriç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor. Bunun yanı sıra plajda şemsiye ve şezlong kiralanabiliyor.
Bozcaada'da yazlar serin ve kurak, kışlar ılık ve az yağışlı olarak geçer. Adanın tamamına yakını şaraplık üzüm bağları ile kaplıdır. Adanın 12 burnu, bu burunlar arasında da eşsiz güzellikte 11 koyu yer almaktadır.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri