EPİLASYON YAPTIRMAK CAİZ Mİ? Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.
Bir başkası tarafından lazer epilasyon yapılması ve yaptırılması, bireyin genital bölgesi gibi mahremiyet sınırları içinde olan bölgelerin ifşasına sebebiyet vermesi nedeniyle haram görülmüştür (Vatandaş, 2020: 437- 458).
Kadınların, kollarındaki ve bacaklarındaki kılları kesmesi caizdir. Bu takdirde bu kıllara epilasyon uygulamasını yaptırması da caizdir. Epilasyon uygulamasında kadınların mahremi olmayan erkeklere bu uygulamayı yaptırması, caiz değildir.
Yüzün diğer kısımlarının temizlenmesi rahatsızlık vermesi durumunda ya da hastalık derecesinde aşırı tüylenme olması durumunda caizdir. Rahatsızlık vermiyorsa ve ya hastalık düzeyinde değilse fıtratın korunması daha uygundur.
Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
İlgili 34 soru bulundu
Makat bölgesindeki kıl tipi ve yoğunluğu da alexandrite lazer için uygundur. Erkeklerdeki kıl yoğunluğu ve tipi fazladır. Yapılan lazer uygulamaları ile istenmeyen tüylerinden kalıcı olarak kurtulmak mümkün olur.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Lazer epilasyon aşırı kıllanmadan rahatsız erkekler için de uygun bir yöntemdir. Erkeklerin de bir kısmı bayanlar gibi, özellikle bazı bölgelerde tamamen kılsız bir cilde sahip olmak isterken, büyük çoğunluğu kılların estetik bir görüntü oluşturacak şekilde yoğunluğunun azaltılmasını tercih etmektedir.
Erkeklerin lazer epilasyon için en sık tercih ettikleri bölgeler sırt, omuz, göğüs, ense ve boyundur. Erkeklere uygulanan lazer epilasyonunun da temel etki mekanizması kadınlarınkiyle aynı olmaktadır.
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.
Ağır avret bölgesine tıbben gerekmediği sürece ikinci bir cinsin bir temizleme işlemi yapması caiz olmaz. Bunu öncelikle bilmeliyiz. Lazerden dolayı da gusül gerekmez.
Kanser hastaları, Işık ile uyarılan hastalıkları olanlar (SLE, porfiria, epilepsi), HIV pozitif olanlar (AIDS virüsü taşıyanlar), Tedavi bölgesinde aktif enfeksiyonu veya sedef hastalığı, vitiligo gibi cilt hastalığı olanlar lazer epilasyon yaptırmamalıdır.
Anasayfa / ORUÇ / Orucu Bozmayan Haller / Ağda veya epilasyon yaptırmak oruca engel olur mu? Ağda veya epilasyon yaptırmak oruca engel olur mu? Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz.
İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir. Zorunlu kalındığında, sıcak su kullanmadan ılık su ile (tercihen soğuk su ile) duş alınabilir.
Cilt Dostu, Tahrişsiz Bir Epilasyon
Lazer epilasyon, cilde zarar verme olasılığı daha düşük olan bir yöntemdir. Ağda gibi yöntemler, cilt tahrişine veya enfeksiyonlara yol açabilirken, lazer epilasyon bu anlamda daha az risk taşır.
Lazer epilasyon kaç seans uygulanır? Lazer epilasyonun ortalama 6 seans uygulanması başarılı bir sonuç sağlar. Yüz bölgesi ve hormonal nedenli tüylenmelerde seans sayısı ortalama 10 olur. Seans aralıkları vücut bölgelerinde ortalama 2 ay, yüzde ise 1 aydır.
Merhabalar, erkeklerde lazer epilasyon kadınlarda olduğu gibi tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Lazer epilasyon sadece beyaz renki kılları görmediğinden renkli kılların bulunduğu tüm vücut bölgelerinde uygulanabilir.Sakal üstü, ense, sırt, omuz, göğüs bölgelerinize lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.
Lazer epilasyonun sonuçları kalıcıdır, yok olan kıl bir daha çıkmaz. Erkeklerde; sakal üstü bölgesi, boyun, ense, kulak, sırt, göğüs ve kol altı en çok lazer uygulanan alanlardır. Bunlar dışında genital bölge dâhil olmak üzere tüm vücut bölgelerine lazer epilasyon yapılabilir. Tüm bölgelerde kalıcı sonuçlar alınır.
Erkek lazer epilasyon kaç seansta biter sorusunun cevabı kılın rengine, yapısına ve kıl kökünün derinliğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İlk seans itibariyle azalma ve seyrelmeler gerçekleşir. Ancak kalıcı ve etkili sonuç alınması için ortalama 6 – 8 seans uygulama yapılmalıdır.
Lazer epilasyonun ilk seansına gidilmeden önce kılların jilet yardımıyla alınmasına gerek yoktur. İkinci seans için önceki seans sonrası çıkan tüyler yüz bölgesi hariç jilet ile alınmalıdır.
Merhabalar, lazer epilasyon istenmeyen tüylerle mücadelede en etkili ve en kalıcı yöntemdir. Günümüzde kadınlar kadar erkekler de lazer epilasyondan yararlanmaktadır. Buz Lazer etkili ve kalıcı sonuçları, ağrısız ve yan etkisiz olması ile günümüzün en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Lazer epilasyon 18 yaşını doldurmuş bay ve bayan isteyen herkes için uygun olabilen kıl yok etme amacıyla uygulanan işlemdir.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Tüyleri yumuşatmak için bol sabun kullan ve tıraş köpüğü işlevi görecek şekilde köpürt. Bir süre sıcak suyun altında tutarak usturayı ısıt. Kızarıklık ve tahriş olmaması için tüylerin çıkış yönünde tıraş et. Tüy dökücü kremler her markette satılıyor ve kıllar, tıraş olmaya göre çok daha uzun süre çıkmıyor.
Orijinal Soru: Jiletle sakal/bıyık veya vücudun herhangi bir bölgesindeki kılı kesmek daha hızlı veya daha kalın uzamasına neden olur mu? Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri