Bozcaada'da yeme içme deyince akla ilk gelen şey muhteşem şaraplarıdır. Türkiye'nin en ünlü bağcılık alanlarının başında ada tepeleri gelmektedir. Sonradan yapılan şarap fabrikaları ise merkeze daha yakındır. Geniş üzüm bağlarından doğan ve muhteşem bir lezzete dönüşen şaraplar, burada ayrı bir ritüeldir.
Bozcaada'nın neyi meşhur. Bozcaada şarabı, reçeli, kurabiyesi ve denizi, kalesi, mistik yapısıyla meşhurdur. Ada ilk olarak ter temiz denizi ile akla gelir, pırıl pırıl sular, 10larca güzel plaj. Bozcaada Kurabiyesi çok meşhurdur.
Çullama. Bozcaada'nın geleneksel lezzetleri denildiğinde akla gelen ilk lezzetlerden biri de çullama olmaktadır. Çullama, tavuk ve ciğer ile hazırlanan bir çeşit börektir. Akdeniz, Ege ve Girit mutfağında en meşhur lezzetlerden biri olan çullamanın orjinali el ile açılan yufka ile hazırlanmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
Bozcaada'da sadece beach olarak hizmet veren sadece bir tesis, Habbele koyunda bulunuyor. Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor.
Aracınızla feribottan adaya indikten sonra trafiğe açık 2 cadde seçeneğini kullanarak arabanızı belediyenin ücretsiz park yerlerinden birine koyabilir, sonra otelinize yürüyerek gidebilirsiniz. Sonrasında merkezde araç kullanmak yok, merkez dışındaki plajlara tabiki arabanızla gidebilirsiniz.
Ceviz ve hamur ile hazırlanan ve şerbetli bir tatlı olan Mafiş Tatlısı, Çanakkale'nin en sevilen tatlı lezzetlerinden biri. Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan hamurun içinin ceviz ile doldurulmasıyla sunulan bu tatlı, hem doyurucu hem lezzetli.
Eski adı Tenedos olan Bozcaada'nın bu adı, mitolojik bir öyküyle açıklanır. Tarihin her döneminde cazibe merkezi olan Bozcaada, Fatih Sultan Mehmed zamanında 1455-56'da Osmanlı topraklarına katılmıştır. 1912 Balkan Harbi yenilgisinin ardından Yunanistan'ın kontrolüne geçmiştir.
Bozcaada Kaç Günde Gezilir? Bozcaada'nın gezilip görülecek noktaları, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu göz önüne alındığında, adanın keyfini çıkarmak ve tüm güzelliklerini keşfetmek için en az 2-3 gün ayırmanızı öneririm.
Bozcaada yürüyerek gezilir mi? Rum Mahallesi gibi çeşitli gezilebilecek yerleri içinde barındıran bir konumda bulunuyorsanız adanın çoğu yerini yürüyerek gezebilirsiniz.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin bir ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hariç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Bozcaada, Türk ve Rumların birlikte yaşadıkları tek bir yerleşim merkezinden ibarettir. Adanın coğrafî ve iklim şartları sadece bağcılığa elverişlidir.
Ancak 101 konusu kapanmadı. Ada Kale Market'in yanındaki eski bir şaraphane binası A101 tarafından kiralandı. Yaz boyunca karşıdan gelen mobil araçla adada satışlara başlayan A101, belediyenin ruhsat vermemesi nedeniyle mahkemeye başvurmuş. Dava süreci de devam ediyor.
Çanakkale'nin ilçelerinden buranın tarihi dokusuna uygun çeşitli özelliklerde ve görünümlerde, magnet, anahtarlık, bardak, cüzdan, truva atı figürleri, özel biblolar, geleneksel mutfak ürünleri; peynir helvası, domates salçası, zeytin ve zeytinyağı, ezine peyniri gibi hediyelik ürünler alabilirsiniz.
Çanakkale'nin meyve üretiminde önemli yere sahip Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması ve Bozcaada Çavuş Üzümü'nün aroma, tat ve lezzet ile ilgili kalite değerleri coğrafi işaret ile tescillenmiştir.
Ben adanın yöresel üzümlerinden yapılmış şarapları denemek istediğimden tercihim Karalahna (Kırmızı), Kuntra (Kırmızı), Cabernet Sauvignon & Merlot (Kırmızı), Vasilaki (Beyaz), Çavuş (Beyaz) oldu. Tadımdan önce tarafımıza verilen kısa bilgi şu şekilde; tadılacak şarapların dizilimi yumuşaktan serte doğru yapılıyor.
Nevreste marin, selanik, isli midye, levrek simit, ada lokumu, Yunan soslu ahtapot, baby kalamar, hurmalı enginar, çıtır karides mantı, acılı kuru domates mezesi, kılıç şiş bunlardan bazıları. Nevreste marin, 3 çeşit içki ile marine edilen levrek ile hazırlanan bir lezzet.
Bozcaada'dan sonra nereye gidilir? Bozcaada'dan sonra Asos'a gidebilirsiniz, Gökçeada'ya gidebilirsiniz, Çanakkale Merkez'e gidebilirsiniz, Küçükkuyu'ya gidebilirsiniz. Bozcaada Asos arası yaklaşık 45 dakika'dır. Bozcaada'dan Gökçeadaya gitmek için Çanakkale Kabatepe Limanından feribota binebilirsiniz.
Her Çarşamba adada açık meyve-sebze pazarı kuruluyor. Daha çok Çanakkale'nin köylerinden gelen taze sebze-meyveler, salça, zeytinyağı, yumurta bu açık pazarda bulabileceğiniz yöresel ürünler.
Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
Bozcaadanın en güzel plajı. Suyu çok soğuk,fazla dalga yok,çocuklu aileler için ideal bir plaj,fazla derin değil.Yiyeceklerinizide beraberinizde götürürseniz akşama kadar denize girip beraberinde piknik yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri