Bozcaada'da 2 yıldır erken başlayamayan turizm sezonu 2022 yılında 23 Nisan'da başlıyor. Öte yandan belediye tarafından sürdürülen alt yapı yenileme ve parke taş yapım çalışmalarında da sona geliniyor.
Bozcaada'da mayısın son haftalarından ekim ortasına kadar rahatlıkla denize girilebiliyor. Ama yaz tatilcileri en çok temmuz ve ağustos aylarını tercih ediyor. Dolayısıyla bu aylar plajların en kalabalık olduğu dönem oluyor. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen rüzgar sayesinde bunaltıcı geçmiyor.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Tüm adayı 1 güne sığdırarak gezmek isteyenler için bir gün yeterli olmayacaktır. Çünkü gezilip görülecek keşfedilecek tadılacak çok fazla güzellik var. Fakat merkezini Türk ve Rum mahallelerini, Kiliseyi, kaleyi, iskeleye yakın stantları, çarşıyı, organik pazarı gün içerisinde gezmek mümkündür.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
İlgili 23 soru bulundu
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Evet, Bozcaada yürüyerek gezilebilecek bir ada. Bozcaada, küçük bir ada olduğu için birçok turistik nokta ve plajları birbirine yakın mesafede. Bu nedenle yürüyerek ada içinde rahatça dolaşmak mümkün.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Bozcaada aslında yaz aylarında da oldukça serindir. Özellikle soğuk deniziyle de nam salmıştır diyebiliriz. Ancak Eylül, Bozcaada için sıcak geçer. Sıcak su akıntıları bu mevsimde Bozcaada'dan geçerken suyu ısıtır ve ılık havada sıcak denize girebilirsiniz.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Bozcaada'da bulunan Ayazma plajı halka açık olan bir plaj olma özelliği taşıyor. Bu yüzden Ayazma Plajı'na giriş için tatilcilerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmiyor.
Yaz Aylarında Bozcaada
Sadece kısıtlı ve dar bir ay aralığında değil, genelde Mayıs ila Ekim ayları arasında, Bozcaada'da rahatlıkla denize girilebiliyor ve bu yönüyle Bozcaada kesinlikle tercih edilebilir bir ada.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Bozcaada'nın en çekici yanlarından biri tertemiz berrak denizi, bakir koyları ve kuytu plajları. İnsanı şaşırtacak güzellikteki irili ufaklı koyların çoğu denize girmek için uygun. Adada yaz dönemi, kuzeyden esen poyraz sayesinde bunaltıcı geçmiyor. Eylül-ekim ayları deniz suyu sıcaklığının en yüksek olduğu dönem.
Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz. Yaz aylarında; Mayıs'dan Ekim'e kadar hem taksi hem minibüs seferleri bolca vardır.
Bozcaada'ya Özgü Üzümler. Bozcaada'nın, kendine has dört çeşit üzümü var. Bu üzümler Kuntra, Karalahna, Vasilaki, Çavuş. Kuntra, Karalahna'dan kırmızı şarap, Çavuş ve Vasilaki'den beyaz şarap yapılıyor.
Bozcaada'ya giderken tek biletle ile hem gidiş hem dönüş ücretini ödemiş olursunuz. Bu durum hem yayalar hem araçlar için geçerlidir.
Bozcaada veya eski adıyla Tenedos (Yunanca: Τένεδος Ténedhos, Latince: Tenedus), Türkiye'nin üçüncü büyük, Ege Denizi'nde ise Gökçeada'dan sonra ikinci en büyük adası ve Çanakkale ilinin nüfus bakımından en küçük ilçesidir. Türkiye'nin (büyükşehir merkez ilçeleri hâriç) köyü olmayan tek ilçesidir.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
GESTAŞ Deniz Ulaşım tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "24 Haziran 2023 tarihi itibariyle Bozcaada Dönüş Rezervasyonları Başlıyor. Yolcularımız, Bozcaada dönüşlerinde https://online.gdu.com.tr linkinden veya veya Gestaş Mobil Uygulama üzerinden feribottaki yerlerini ayırtabilecekler" denildi.
Biz. Gestaş Deniz Ulaşım, 2006 yılı Ağustos ayında Çanakkale bölgesindeki iskeleler ve deniz ulaşımının özelleştirme kararıyla Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) Çanakkale İl Özel İdaresi'ne devriyle faaliyetlerine başlamıştır. Şirketimiz, %99.87 hissesine sahip Çanakkale İl Özel İdaresi şirketidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri