Arabasız Bozcaada'ya Gitmek İçin; Eğer arabanız yok ise Çanakkale Otogarı'ndan her yarım saatte bir kalkan Geyikli Koop.minibüslerine binerek yaklaşık 45 dakikada Ezine Geyikli kasabasına ulaşabilirsiniz. Çanakkale Geyikli otobüs fiyatı 20 TL'dir. Geyikli Koop. sefer saatleri için tıklayınız.
BOZCAADA İÇİNDE ULAŞIM
Adanın yolları oldukça düzgün olup asfalt kaplıdır. Arabayla tüm adayı dolaşmak yarım saati bulmaz. Eğer arabanız yoksa kalenin önünden yaz dönemi boyunca kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz.
Bozcaada arabasız gezilir mi? Evet Bozcaada'yı arabasız gezebilirsiniz.
Evet, Bozcaada yürüyerek gezilebilecek bir ada. Bozcaada, küçük bir ada olduğu için birçok turistik nokta ve plajları birbirine yakın mesafede. Bu nedenle yürüyerek ada içinde rahatça dolaşmak mümkün.
Bozcaada'ya ulaşım Gestaş tarafından, feribot (arabalı vapur) ile sağlanıyor. Bozcaada ile Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi arasındaki 4 mil mesafe, ortalama yarım saat sürüyor. Yaz sezonunda iki feribot karşılıklı çalışıyor. Yazın 45 dakikada bir yapılan seferler, kışın günde üçe kadar inebiliyor.
İlgili 30 soru bulundu
Geyikli - Bozcaada feribot saatleri ve tarifeleri (2022) hakkında detayları derledik. Geyikli - Bozcaada feribot ücreti yolcular için 14 TL, Gestcard'ı olan yolcular için ise 11 TL'dir. Araç ücretlerinde ise küçük motorlar için 26 TL, otomobiller için 150 TL, midibüsler için 290 ve kamyonetler için ise 185 TL'dir.
Gestaş, yeni ücret tarifesini açıkladı. Geyikli-Bozcaada hattında gidiş-dönüş 300 TL olan araç ücreti %83 zamlanarak 550 TL olurken, yaya geçişi de 50 TL oldu. Birinci ikameti adada olanlara uygulanan %50 indirim ile araç geçişi 275 TL'ye yükseldi. 1 Ocak 2022'de araç için ödenen ücret 80 TL'ydi.
Arabasız Bozcaada'ya Gitmek İçin;
Eğer arabanız yok ise Çanakkale Otogarı'ndan her yarım saatte bir kalkan Geyikli Koop.minibüslerine binerek yaklaşık 45 dakikada Ezine Geyikli kasabasına ulaşabilirsiniz. Çanakkale Geyikli otobüs fiyatı 20 TL'dir. Geyikli Koop. sefer saatleri için tıklayınız.
En meşhur Bozcaada yemekleri arasında; asma yaprağında sardalya, kabak çiçeği dolması, Bozcaada mantısı, piruhi, deniz börülcesi, çullama ve lipsos buğulaması bulunmaktadır. Bozcaada'nın ünlü mafiş tatlısı ise her yaş grubu tarafından beğenilmektedir.
Nem oranının düşük olduğu adada ortalama hava sıcaklığı, temmuz ayında 35 dereceye kadar ulaşabiliyor. Bu yüzden bizce Bozcaada'ya ziyaret etmek için en uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar ayları. Doğanın yeniden doğduğu ilkbaharda ada çiçeklerle renklenir, bağlar yeşillenir ve üzümler olgunlaşmaya başlar.
Bozcaada'ya günübirlik gelmek oldukça yanlış olur. Zaman varsa en az 1 hafta kalınmalıdır.
Tüm adayı 1 güne sığdırarak gezmek isteyenler için bir gün yeterli olmayacaktır. Çünkü gezilip görülecek keşfedilecek tadılacak çok fazla güzellik var. Fakat merkezini Türk ve Rum mahallelerini, Kiliseyi, kaleyi, iskeleye yakın stantları, çarşıyı, organik pazarı gün içerisinde gezmek mümkündür.
Özel aracınızla ulaşım için, Çanakkale iline giriş yaptıktan sonra Geyikli – Bozcaada feribot seferlerini kullanmanız gerekmektedir. Otobüsle ilçeye direkt sefer olması mümkün olmayacağından, bazı firmalar Geyikli Yükyeri İskelesi'ne kadar yolcularını getirmektedir.
Bozcaada'ya Çanakkale İl Merkezinde bulunan İskeleden ve Ezine İlçesi Geyikli Beldesinde bulunan Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş'ne ait deniz araçlarıyla ulaşılır. Yaklaşık 30 dakikada adaya ulaşabilirsiniz. Kışın günde 3 kez, yazınsa hemen hemen her saat başı sefer olsa da saatler değişebilmektedir.
Bozcaada'da 'günübirlik' yerli turistlere vize yok.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olduğu için oldukça fazla koya sahip olan bu ilçe, Bozcaada plajları ile ünlüdür. Cam gibi berrak denizi ve büyük ya da küçük oldukça fazla plajı ile dikkatleri üzerine çeken Bozcaada'da her mevsim denize girilse de suyu genellikle hep soğuktur.
Türkiye'nin üçüncü büyük adası olması nedeniyle fazla koy ve plaja sahip. Genellikle deniz suyu soğuk olmasına rağmen Bozcaada, berrak denizi ve temiz havası ile tatilcilerin ilgisini çeken bir ilçedir.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Hızlı Feribot
Araba kullananlar İstanbul-Bozcaada arasında gidip gelirken Yenikapı - Bandırma hızlı feribotlarını da kullanabilir. Hergün sabah ve akşam saatlerinde yapılan seferlerde yolculuk ortalama 2 saat sürüyor.
Çanakkale Şehir Merkezinden:
Şehiriçi Otobüs Hattını yada Ticari Taksi Yollarıyla Otogar'a ulaşıp otogardan kalkan GEYİKLİ Minibüsleri ile feribot iskelesine kadar ulaşabilir ve Feribot ile Bozcaada'ya geçebilirsiniz. Bu Yöntem ile Bozcaada'ya ulaşım süresi yaklaşık olarak 2 saat sürmektedir.
Bozcaada feribot ücretleri 2023 yılında güncel tarife ile Gestcart öğrenci 3,6 TL, yolcu 18 TL, otomobil 190 TL, Gestcart indirimli yolcu 13,75 TL'dir.
a) Her bir sefer için tek bilettir. Ancak Bozcaada-Geyikli seferiiçin gidiş-dönüş tek biletkullanılır.
Ayvalık'tan saat 07:00'da hareket ediyoruz. Edremit – Küçükkuyu - Ayvacık istikameti takip ederek Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Aracımızı Geyikli İskelesinde bırakıp, yaya olarak feribota geçiyoruz. Yaklaşık 30 dk. süren deniz yolculuğunun ardından Bozcaada ya varıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri