Hard disk plaka ve okuyucu ucu zarar gören hdd tamiri yapılamamaktadır. Hasarlı harddiskten sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır. Tamir ile çalıştırılan hdd plak ve iç hasarlarından dolayı kısa zaman içersin de tekrar bozulacağından dolayı onarımı yapılmamaktadır.
Zarar gören hdd bozulduğundan dolayı bilgisayar tarafından görmemektedir. Ayrıca elektrik gidip gelmesi yüksek voltaj sorunundan dolayı taşınabilir harici harddisk veya sabit harddisk zarar görebilmektedir. Bozuk disk profesyonel müdahale ile içerisindeki dosya kurtarma işlemi yapılmaktadır.
Kafa Vuran Hard Disk Tamir Edilir Mi? Kafa vuran hard disk tamir edilebilir lakin bu durum hard diskin yeniden eskisi gibi çalışacağı anlamına gelmemektedir. Tamir işleminin esasında, hard diskiniz ile uyumlu yeni okuyucu uç takılır ve sadece içerisinden verileriniz alınabilir.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Bozuk Sabit Diski Onarmak İçin Tam Disk Denetimini Çalıştırın. Bu PC veya Bilgisayar'ı açın, sabit diske sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Araçlar > Hata denetimi sekmesi > Şimdi Denetle'ye tıklayın. Yerel diski denetle'yi seçin ve Başla'ya tıklayın.
Diske fiziksel bir müdahalede bulunmak da, kesinlikle yapılmaması gereken işlemlerden biridir. Veriler silindikten veya fiziksel sorun oluştuktan sonra harddisk veri kurtarma merkezi işlemi için hard diske vurarak, soğutarak veya içini açarak herhangi bir geri dönüş alamazsınız.
Bilgisayarınızda düşük performans hissediyorsanız, programlarda geç açılma, dosyaları veya uygulamaları aratırken ani yavaşlamalar bunun başlıca Hard Disk Bozulması nedenleri arasında gelir. Bilgisayarlarımız gün içinde kısa süreli ve nadir şekilde donmalar veya çökmeler yaşayabilir.
sabit disklerin ebat ve boyutları, masa üstü ve diz üstü bilgisayarlarda değişiklik göstermektedir. Sabit Diskler Neden Bozulur? Sabit disklerin kalitesine bağlı olarak değişmekle beraber, normal ömürleri 10 yıl ile 12 yıl arasında olmaktadır.
Harddiskteki veriler kritik öneme sahipse ve yedeklenmemişse, Harddisk kafa vurma belirtileri ortaya çıktığı anda diskin bilgisayar bağlantısı kesilmelidir. Arızalı kafalar sadece hard diskinizdeki verilere erişmenizi engellemez. Plakaların zarar görmesi, geri dönüşü olmayan veri kaybına neden olabilir.
Kayıt oynatıcısındaki iğne hasar gördüğünde, kaydı düzgün okumak için değiştirilmesi gerekir. Bizler buna harddisk kafa atma veya harddisk kafa vurma diye adlandırıyoruz. Harici harddisk kafa Atma Sorunu bir çok sebebten dolayı kaynaklanabilir. Fakat Harici harddisk kafa Atma tamiri yapılması mümkün değildir.
Kafa vurma sorunu neden olur ? Harddisk yere düşerek fiziksel olarak okuyucu kafanın plağa çarparak yamulan uç ile kafa vurmaya başlamasıdır. hdd güç veya ara kablo kısmında yetersiz iletkenden dolayı düşük veya yüksek güç gelmesi diske zarar vererek kafa vurma sorunu yapmaktadır.
Özel bilgilerin depolandığı, yerine göre yedeklendiği sabit diskler, harici hard diskler herhangi bir gün içerisinde bu sayılan ihtimallerden biri başınıza gelerek bozulabilir. Böyle durumlarda özel dosya, fotoğraf, video ya da iş hayatınıza dair dosyalarda kayıplar yaşayabilirsiniz.
Farklı bir donanımda bir arıza meydana gelmesi durumunda bilgisayarınızı %100 verimli olarak kullanamasanız da bilgisayarın açılması konusunda bir sıkıntı yaşamayabilirsiniz. Ancak hard disklerde meydana gelen herhangi bir arıza direkt olarak bilgisayarın açılmasını engelleyecektir.
Hard disk plaka ve okuyucu ucu zarar gören hdd tamiri yapılamamaktadır. Hasarlı harddiskten sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır. Tamir ile çalıştırılan hdd plak ve iç hasarlarından dolayı kısa zaman içersin de tekrar bozulacağından dolayı onarımı yapılmamaktadır.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
hayır bulaşmaz eğer hdd'de bir veya daha fazla virüs varsa o virüs(ler) hdd içinde kalırlar ve siz onları açmayana kadar da hiç bir yere bulaşmazlar.
Harddisk yanması genelde yüksek voltaj gelmesinden veya dış sıcaklık ortamına aşırı sıcaklardan kaynaklanmaktadır. Harddisk yanması günümüzde genel bir terimdir. Bazı kullanıcılar harddisk çalışmasa bile, arızalıda olsa harddisk yandı diye tabir ederler.
Hard diskte yer alan verilerin kurtarılabilmesi için profesyonel destek gerekir. Tam olarak uzmanlığı bulunmayanların hard disklere müdahalede bulunması, geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle verilerinizin kurtarılmasını istiyorsanız mutlaka teknik destek almalısınız.
Yere düşen harici harddisk okuyucu uçun zarar görmesine ve metal plaka kısmının hasar görmesine bağlı çeşitli tepkiler vermektedir. İlki diskiniz hiçbir şekilde motoru dönmez ve içinden kısık bir ses ile bip bip şeklinde ses gelir.
Bölümlere ayırma, bilgisayarda sabit disk üzerinde işletim sistemlerine özgü mantıksal formatlamaya izin veren mantıksal bölümlerin oluşturulması, bilgisayar mühendisliğinde sabit disk sürücüsünün bölümlere ayırılması ile gerçekleştirilir. Diskin bölümlere ayrılması mantıksal hacim yönetiminin önünü açan bir tekniktir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri