Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bozulan Klimayı kim yaptırır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bozulan Klimayı kim yaptırır?

borçlar kanunu'nun 317. maddesi gereğince; kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından karşılanır. bu nedenle demirbaşların (kombi, klima vs.) temizlik ve bakımı kiracıya aittir. parça değişikliği, tamir ya da yenileme gibi durumlarda oluşan masrafları ise ev sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eksiseyler.com

Kiralık evde klima arızası kime aittir?

Bu sebeple kiracının kullanımı sırasında evde çıkan arızaları gayrimenkul sahibi gidermekle yükümlüdür. Bu arızalar, tesisat ya da kombi gibi demirbaş eşyalarda gerçekleştiği takdirde tamir bedelini gayrimenkul sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Eşyalı evde bozulan eşyayı kim karşılar?

Eşya kullanım ömrünü tamamlamışsa, kiracı sorumlu tutulur. Eşyanın kullanım ömrünü tamamlamış olması, eşyanın doğal olarak eskimiş olması ve kullanıma uygun olmaması anlamına gelir. Bu durumda, kiracı eşyayı tamir ettirmek veya yenilemek zorundadır. Eşya kullanım ömrünü tamamlamamışsa, ev sahibi sorumlu tutulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Klima bakımı kime aittir?

Bu maddeye göre kombinin temizlik ve bakım masrafları kiracıya aittir. Yani başka bir değişle kiracı kullandığı müddet boyunca kombinin ve bakım ve temizliğini yaptırmak zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozkombi.com

Hangi masraflar kiracıya aittir?

TBK madde 317'ye göre kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Burada kullanım giderlerinden kasıt; elektrik, su, doğal gaz veya temizlik bedeli gibi gider kalemleridir. Dikkat edilirse bunlar, kiracının kullanımına bağlı olan giderlerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsal.com

Kombiyi Ev Sahibi mi Yaptırır Yoksa Kiracımı - Sizce Kim Yaptırmalı?

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangi masraflar kiradan düşülebilir?

Kiracının yaptığı masrafları talep hakkı bulunur. Önemli onarımlar ve bakım işlemleri, kira bedelinden düşülebilir. Kiracının yaptığı iç mekân tadilatları, kira gelirinden düşülecek giderlerdir. Örneğin; boyama veya döşeme değişiklikleri gibi harcamalar, kiradan düşülecek masraflardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: endeksa.com

Kiracı klima takabilir mi?

Tekinalp, “Bu yükümlülükler kiracılar için de geçerli. Dolayısıyla dış cepheye bir klima uygulama yapılacaksa bunun için kat maliklerinin en az beşte dördünün onayının alınması gerekir. Bu noktada kat malikleri, bu kurala aykırı olarak taktırılan klimanın sökülmesini isteyebilir ve dava açabilir” ifadelerini kullandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Klima Demirbaş mı?

Örneği; kiraya çıkılan bir evde kiracı ile ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde evde sabit bulunan ve başına herhangi bir şey gelmemesi gereken bir demirbaş eşya listesi yer alır. Bu listeye; kombi, ankastre mutfak eşyaları, klima gibi çeşitli sabit eşyalar dahil edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Kiralanan evin demirbaşları nelerdir?

Kiralanan bir evde bulunan eşyalar evin demirbaşları olarak kabul edilmektedir. Bunları aynı zamanda taşınmaz olarak da düşünebilirsiniz. Bir evde taşınması mümkün olmayan; fırın, ocak, ankastre, kombi, duşakabin, klozet, lavabo, petek gibi sökülüp götürülemeyecek ürünler evin demirbaşlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakjet.com

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Fakat bunun için, ilgili tadilat gerekli olmalı ve bu esnada kiracının evde yaşaması mümkün olmamalıdır. Bu şartlar olduğu takdirde, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusunun cevabı da evet olacaktır. Bunun için, sözleşme süresi dolunca kiracıya tahliye davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artukhukukburosu.com

Kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi?

Kiracının kiralananda yapmış olduğu zorunlu ve faydalı masrafları kiralayandan talep etmesi mümkündür. Kiracının kiralananda yapmış olduğu zorunlu ve faydalı giderler dolayısıyla ortaya çıkan değer artışı vekaletsiz iş görme hükümleri uyarınca talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir mi?

Kiracının kira bedelini ödememesi durumunda, ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir. Ancak, kiracının eşyalarına el koymak için ev sahibinin mahkemeden izin alması gerekmektedir. Mahkeme izni alındıktan sonra, ev sahibi kiracının eşyalarına el koyabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: musacetintas.av.tr

Evdeki hasarı kim öder?

Kiracı zarar tespit davasının masraflarını, tespit talebinde bulunmuş olan ev sahibi ödeyecektir. Sonrasında, mahkemenin tespit hükmüne dayanarak eve zarar veren kiracıya tazminat davası açılmalıdır. Bu dava çerçevesinde, tespit işlemlerinde yapılan masraflar da eve zarar veren kiracıdan talep edilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Ev sahibi neleri karşılar?

Ev sahibi, evin sözleşme boyunca kiraya verildiği gibi kalmasıyla yükümlüdür. Kullanımdan dolayı yıpranmalar haricindeki gayrimenkul ile ilgili masrafları ev sahibi karşılar. Gayrimenkul ile ilgili sigorta ve vergi gibi giderleri ev sahibi öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Ev sahibi tadilat yapacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracıyı evden çıkarmak için söz konusu olan tadilat ya da inşaat işleri, şartları karşılamadığı müddetçe ev sahibi, kiracıyı tahliye edemez. Bunun için tahliye davası açsa bile kanunlar çerçevesinde kiracı korunacağı için mülkte ikamet edenler çıkarılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Ev sahibi kiracının taşınma masraflarını karşılar mı?

Kiracı, kira sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle iş kaybı veya benzeri nedenlerle zarar görürse, ev sahibi kiracıya uğradığı zararların tazmini için tazminat ödemekle yükümlüdür. Kiracının taşınma, nakliye veya benzeri masraflar nedeniyle uğradığı zararlar için ev sahibi tazminat ödemekle yükümlüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Kiracı evden çıkarken boya badana yapmak zorunda mı?

Yani evde 10 senedir oturan bir kiracı doğal olarak evin boyasında meydana gelen eskimelerden sorumlu değildir. Evden çıkarken de boya ve badana yapmak zorunda değildir. Ancak doğal olmayan nedenlerle evin boyasına ve badanasına zarar gelmesi durumunda kiracı bunları onarmak ve yenilemek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konyabakis.com

Klima makine midir?

Sistem : makina, tesisat ve cihaz olmak üzere üç gruba ayrılır. •Makinalar motorlar ve iş makinaları olmak üzere iki gruba ayrılır. Tesisatlar; fırın, buhar, ısıtma, sıhhi, klima ve soğutma tesisatı olarak sınıflandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avys.omu.edu.tr

Demirbaş listesine neler girer?

Madde 1: Demirbaş eşya belirli bir miada tabi olmaksızın uzun zaman muhafaza edilen ve kullanılabilen, taşınabilir eşyadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: a) İşletme aletleri, b) Teknik ve laboratuar aletleri, c) Mefruşat ve büro malzemeleri, d) Kitaplar, e) Nakil vasıtaları, f) Sayaçlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskisehir-eski.gov.tr

Kiracı demirbaş giderlerini öder mi?

Taraflar arasında herhangi bir sözleşme yok ise; demirbaş giderlerinde kat malikleri arsa payı oranında yükümlüdür ve ev sahipleri ödemek zorundadır. Kiracılar apartmanın günlük giderlerini ödemekle yükümlüdür. Kiracıların demirbaş ödemesi durumunda ödedikleri tutarı kiralarından düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: biyos.net

Klimanın elektrik bağlantısını kim yapar?

Klima montajlarında, evin elektrik tesisatından (Buat, sigorta panosu vb.) klimanın yanına konacak şaltere (V Otomat) kadar olan kabloyu uzman bir elektrikçinin çekmesi gerekir. Klimanın yanına konan şalter ile ürün arasındaki kablo bağlantısını yetkili servis yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arcelik.com.tr

Dış cepheye klima takılması yasak mı?

Binanın dış cephesi ortak yerlerden olup burada tadilat veya değişiklik yapılması kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızasının alınması şartına bağlıdır. Binanın dış cephesine monte edilecek bir klima dış ünitesi için, diğer kat maliklerinin 4/5'inin yazılı rızasının alınması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konsiyon.com

Klima taktırmak için ev sahibinden izin almak gerekiyor mu?

Bu da konutta değişiklik veya yenilik yapılması anlamına gelir. Dolayısıyla eğer klimanın dış ünitesi ile bağlantı kurulabilmesi adına konutun duvarında delik açılması kaçınılmazsa, bu durumda Türk Borçlar Kanunu'nun 321'inci maddesi gereğince mutlaka kiraya verene danışılmalı ve onun yazılı onayı alınmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emlakdream.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT