Doğum sonrası bazı bebeklerde yemek borusu kaslarının gelişme sürecine bağlı olarak reflü oluşabilir. Bu durumda eğimli reflü yatağı kullanılmalıdır.
Doğum sonrası bebeklerde meydana gelebilen bebek reflüsünde, eğimli reflü yatağı kullanılmalıdır. Reflü yatağı, üzerinde bulunan parçaları ve yapısıyla yan yatışı destekler. Bebeğinizin sırtüstü yatmasına olanak sağlamaz ve böylece oluşabilecek tehlikelerden korunmuş olur.
Bebeğin mide asitlerinin yemek borusuna çıkmasını engelleyerek daha rahat ve kaliteli uyumasını sağlar. Reflü yatağı kılıfı ve reflü yastığı kılıfı gibi ürünler de hijyenik kullanımı kolaylaştırır. Bebeklerin ilk ayında bebek reflü yatağı ya da bebek reflü yastığı kullanmak bebeğin sağlıklı gelişimini destekler.
Reflü tanısı alan çocukta yatak başı 30 derece kadar yükseltilmelidir. Özellikle sol yan pozisyonda yatırılmaları reflüyü azaltır.
Hangi Mağazada Var? e&e Anti-Kolik Bebek Reflü Yatağı, sağladığı pozisyon ile mide asitinin kaçışını engeller. Yan kısımlarında bulunan yastıklar bebeğin yan yatış pozisyonunu destekler. Karın bölgesinde gaz çıkarmayı kolaylaştıran masaj özelliği vardır.
İlgili 22 soru bulundu
0-6 ay arası kullanıma uygundur. Ürünün içi yüksek kaliteli dansiteli süngerden oluşmaktadır.
Bebeğin Yatış Pozisyonunun Düzenlenmesi
Bebeğin yatış pozisyonu da reflü rahatsızlığında önemlidir. Eskiden reflüsü olan bebeklerin yüzüstü pozisyonda yatması tavsiye edilirken günümüzde bu anlayış geçerliliğini yitirmiştir. Reflü sorunu yaşayan bebeklerin sırt üstü yatırılması faydalı olur.
Doğumdan sonrası ilk 6 ay içerisinde bebeklerin yaklaşık %40 ile %60'ında görülen reflü hastalığı, çeşitli belirtiler ile gözlemlenen ve 6-12 ay arasında gerileyen bir hastalıktır.
Bebeğin Aşırı Beslenmesi: Bebeğin tek seferde çok fazla besin tüketmesi ya da çok sık beslenmesi reflü oluşumuna yol açabilir.
Bebeklerde reflüye bağlı olarak oluşan kusma, beslendikten hemen ya da bir süre sonra ve genellikle ağızdan taşar tarzda olur. Bebeklerde emilen süt ya da mama peynirimsi görünümde ve ekşimsi bir kokudadır. Bebek ne kadar küçükse kusmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek sorunlar da o kadar tehlikelidir.
Bebeklerde yemek borusu kasları 6 aydan sonra gelişir. Bu nedenle reflü yatağını 6 ay kullanmanız yeterli olabilir. Ancak kiraz çekirdeği ile bebek özellikle kış aylarında çok rahat edecektir. Daha uzun süre kullanmanızda sakınca yoktur.
Babyjem Reflü Yastığı, reflülü bebekleri en doğru pozisyonda sabit tutmanızda yardımcı olur. Reflülü bebekleri yatırmanın en doğru pozisyonu karnın altta kafanın yukarıda kaldığı şekildir. Reflüsü olan bebekler yemek borusuna kaçan mide asitlerinden rahatsız olur ve uykuları düzenli olmaz.
Bebekler için uygun olarak üretilen modeller gönül rahatlığı ile kullanılıyor. Bebek reflü yastığı ile geceleri uykusunu alamadığı için sık sık uyanan bebekler, rahatça uyuyor ve bu da sağlıkları açısından büyük bir yarar sağlıyor.
Bebeklerin gaz sancılarını yatıştırmak için ideal bir üründür. Kiraz çekirdekleri ısıyı uzun süre muhafaza eder ve yavaşça dışarı vererek bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur.
Yenidoğan bebeklerin yatakları en fazla 10 derecelik bir eğime sahip olmalıdır. Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır.
Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçma durumu olan reflü, bebeklerde doğumdan hemen sonra başlar ve en yoğun klinik belirtilerini ilk 6 ayda gösterir. 6. ayda bebeğiniz oturmaya ve katı ek gıdalara geçmeye başladığında ise sorunlar azalırken, 1 yaşına gelip yürümeye başladığında genellikle kaybolur.
Yenidoğan ve bebek reflüsünde anlık solunum durmaları gözlenebilir. Hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, huzursuzluk gözlenir. Beslenmeyi reddetme, beslenmede güçlük çekme olabilir. Öğürme veya sütü boğazına kaçırma sık ve yaygın şikayettir.
Bebeklerde Reflü Belirtisi
Fışkırır tarzda öksürük ve efor sarf etmeden, kendiliğinden, mide bulantısı olmaksızın gelişen kusma reflünün tipik belirtilerini oluşturur. Reflü bazen bebeklerde kusmayla birlikte ya da kusma olmadan çok farklı belirtilerle de ortaya çıkabilir.
Reflü problemi bulunan bebeklerde uyku
- Karyolasının başucunu yükseltmek, uyumasına yardımcı olabilir. Yatak altına defter, katlanmış havlu ya da yastak koyarak karyolayı yükseltebilirsin. - Bebeğine masaj yaparak sindirimine yardımcı olabilirsin. Masaj reflü ve kolik rahatsızlıkları yaşayan bebekleri rahatlatır.
Bebeklerde mide ve yemek borusu arasındaki kapakçığın henüz tam olgunlaşmamış olması, genellikle yatar pozisyonda olmaları, midelerinin küçük olması ve sıvı gıda ile beslenmeleri reflü belirtilerinin sık yaşanmasına neden olmaktadır.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Sırt üstü yatış pozisyonu, bebeğin ani bebek ölüm sendromu (SIDS) riskini azaltmaya yardımcı olur. Bebeğin yüzü açıkta olmalı ve yatakta yumuşak yastık, peluş oyuncak gibi potansiyel boğulma riski yaratabilecek nesneler bulunmamalıdır.
Bebeklerin yan veya yüzüstü yatırılmaması tavsiyesinde bulunan Dr. Nemlioğlu, "Sırt üstü pozisyonda bebekler başlarını sağa ya da sola çevirdiklerinde herhangi kusma durumunu soluk borularına kaçırmadan kendilerine kurtarabiliyorlar. Buna güvenli yatış pozisyonu diyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri