Baskılı Tişört Nasıl Yıkanır? Aksi etiketinde belirtilmediği müddetçe, baskılı tişörtler için uygun yıkama sıcaklığı 30 derecedir. Ne soğuk ne sıcak olarak tanımlanabilecek 30 derecede, kirler arınırken baskı kendini koruyabilmektedir.
Baskılı tişörtleri yıkanmadan önce etikette bulunan yıkama talimatlarında verilen ısıya göre yıkanmalıdır. Bakım etiketinde kumaşı için en uygun olan sıcaklık yazmaktadır. Bunun dışında pamuklu bir tişörte sahipseniz 40 derecede İpek ve narin tişörte sahipseniz 30 derecede veya soğuk suda yıkamanız önerilir.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Yıkama programına 1/2 su bardağı (150 g) tuz ekle.
Giysilerini ve deterjanı çamaşır makinesine koyduktan sonra, tambura yaklaşık 1/2 su bardağı (150 g) tuz dök. Renkleri eski hâline getirmenin yanında, yeni giysilerin solmasını önlemeye de yardımcı olabilir. Eğer istersen her yıkamana tuz ekleyebilirsin.
Baskılı Tişört Kaç Derecede Yıkanır? Baskılı tişörtler genellikle 30 dereceye kadar yıkanabilirler. Bu sıcaklık, baskının kalitesini korurken kumaşın renginin solmasını ve deformasyonunu önlemek için uygun bir sıcaklıktır.
İlgili 24 soru bulundu
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
Emprime baskıya ahtapot baskıda denmesinin sebebi kalıpların ahtapot denen baskı makinesinde otomatik olarak tişörtlere basılmasıdır. Birçok farklı boya tipi kullanılabilir. Hazır giyim sektöründeki baskılar emprime baskıdır.Yıkama dayanıklılığı oldukça yüksektir.
Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır. Genelde solvent bazlı dijital baskı makinelerinde renk solma süreleri iki sene kadarken UV Baskı bu süreyi iki katına kadar çıkarmaktadır. Renkleri diğer baskı çeşitlerine göre daha canlı ve sorunsuz bir şekilde oluşturur.
Doğru yıkama sıcaklığı, doğru ütü sıcaklığı ve sık kullanılan baskılı tişörtleri elde yıkama alışkanlığı, baskılı tişörtünüzün ömrünü uzatabilecek önlemlerdir.
Tişörtler: Her kullanımdan sonra. Çoraplar: Her kullanımdan sonra. İç çamaşırları: Her kullanımdan sonra. Sutyenler: 2-3 kullanımdan sonra elde yıkama.
DTF Baskı İşleminin Avantajları
Hemen hemen tüm kumaş türlerinde kullanılır. Ön işlem gerektirmez. DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır. DTG baskıya göre daha hızlı ve pratik bir işlemdir.
Pamuklu kumaş;
Doğal, bitkisel kökenli bir elyaf olan pamuklu kumaşlar, yaz aylarının en büyük sorunu olan terin, buharlaşıp havaya uçmasını sağlar. Serin tutan ve sıcak suda yıkanabilen bu kumaş türü, özellikle t-shirt, atlet ve iç çamaşırı gibi ürünlerde tercih edilir.
Resmin çözünürlüğü dpi (inç başına nokta) olarak belirtilir ve bir ürünün baskı kalitesini kesin olarak belirler. Genel olarak, dpi sayısı ne kadar yüksek olursa baskı kalitesinin o kadar iyi olduğu söylenebilir.
Tişört boyama korkulacak bir uğraş değildir, kalemle, boyayla veya baskılarla harika tişörtler hazırlanabilir. Kumaş boyaları ile tişörtünüzü boyayacaksanız dikkat etmeniz gereken nokta kumaş boyalarının su bazlı olduğudur.
Bant izi bazı yüzeylerde oldukça problemli lekeler olabilir. Dolayısıyla pek çok kullanıcı bant izi nasıl çıkar gibi soruları sıklıkla merak edebilir. Bant izini çıkarmak için ev yapımı temizleyiciler ve çamaşır sodası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Sirke, yapışkan kalıntıları çözen etkili bir temizleyicidir.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Süblimasyon; maddenin ısı uyguladığında katı halden direkt gaz haline geçmesi durumudur. Süblimasyon baskı, kağıt üzerine printer çıktısı ile uygulanan desenin; kumaş, sert malzemeler v.b. gibi materyallere ısı ve basınç ile aktarılması tekniğidir.
Pamuklu, pamuk ve polyester karışımı kumaşlar tişörtler için en iyi tercihtir. Kumaş kalitesinden sonra dikiş kalitesi ön plana çıkar. Alacağınız tişörtün dikiş yerlerini kontrol etmeli ve uç kısımlarında boşluk olduğundan emin olmalısınız.
Bir t shirt kaç gram? Bir tişörtün ağırlığı, malzemesine ve boyutuna göre değişebilir. Tipik olarak pamuktan yapılmış standart bir kısa kollu erkek tişört, 150 ila 200 gram ağırlığındadır.
Buradaki en önemli şey tekstil malzeme olan t-shirt, yastık gibi ürünler üretilirken, baskı yapılacak yüzeyinde en az %50 kadar polyester iplik kullanılmış olmalı ve mümkünse beyaz (açık renk) olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri